• دوشنبه / ۳۰ تیر ۱۳۹۹ / ۱۵:۲۴
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 99043022537
  • خبرنگار : 71282

آخرین آمار شاغلان بخش تعاون

آخرین آمار شاغلان بخش تعاون

آمارها از وجود بیش از ۹۴ هزار تعاونی فعال در کشور تا پایان سال گذشته حکایت دارد که فعالیت آنها به اشتغالزایی بیش از ۱.۷ میلیون نفر منجر شده است.

به گزارش ایسنا، بر اساس اطلاعات سامانه جامع آمارهای ثبتی وزارت تعاون، آمار تعاونی های فعال در حال بهره برداری و در دست اجرا در کشور تا پایان سال ۱۳۹۸، جمعا ۹۴ هزار و ۱۵۱ تعاونی و کل اعضای تعاونی ها ۵۷.۷ میلیون نفر بوده که در حال حاضر یک میلیون و ۷۷۱ هزار و ۵۲۵ نفر در این تعاونی ها مشغول به کار هستند.

از نظر رشته فعالیت، بررسی ها نشان می دهد که بیشترین تعداد تعاونی های کشور در گرایش کشاورزی، صنعت و ساختمان فعالند.

توزیع اشتغال در بخش تعاون به تفکیک گروههای عمده فعالیت اقتصادی حاکی از آن است که در سال گذشته، بخش ساختمان با ۲۴ درصد، عمده فروشی و خرده فروشی با ۱۶ درصد و کشاورزی و جنگلداری با ۱۵ درصد بیشترین میزان اشتغالزایی را به خود اختصاص داده اند.

با مقایسه آمارهای سال ۹۸ نسبت به سال ۹۷ به رشد تعداد تعاونی ها می رسیم به این نحو که تعداد تعاونی های فعال در کل کشور ۳.۹ درصد رشد داشته و به تناسب آن، تعداد اعضا، میزان سرمایه گذاری و تعداد شاغلان افزایش یافته است.

بیشترین میزان رشد در تعداد تعاونی ها، اعضا و میزان سرمایه مربوط به فعالیت اقتصادی "بهداشت و مددکاری اجتماعی" بوده و گرایش فعالیت "هتل و رستوران" بیشترین رشد را به لحاظ تعداد شاغلین داشته است.

به لحاظ توزیع جغرافیایی نیز بیشترین تعداد تعاونی و بیشترین تعداد شاغلان به سه استان تهران، مازندران و خراسان رضوی تعلق دارد.

بر اساس گزارش مرکز آمار و اطلاعات راهبردی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، مقایسه آمارهای سال ۹۸ نسبت به سال ۹۷ نشان می دهد که بیشترین میزان رشد در تعاونی ها مربوط به استانهای خراسان جنوبی، البرز و فارس بوده و به لحاظ تعداد اعضا نیز در استانهای خراسان جنوبی و خراسان شمالی استقبال از عضویت در تعاونی ها بیشتر بوده است.

 نتایج این گزارش بیانگر آن است که تعداد ۶۱۴ اتحادیه تعاونی فعال با عضویت حدود ۸۱۰ هزار نفر در کشور تشکیل و ثبت شده و نزدیک به ۸۰۰۰ نفر در این اتحادیه ها اشتغال به کار دارند.

سه استان خراسان رضوی، تهران و مازندران شامل بیشترین تعداد اتحادیه تعاونی هستند. بیشترین میزان رشد در تعداد تعاونی ها مربوط به استانهای فارس، سمنان و آذربایجان شرقی بوده و بیشترین تعداد اعضای تعاونی را استانهای بوشهر، فارس و سمنان داشته اند.

به گزارش ایسنا، در حال حاضر بیش از ۹۴ هزار شرکت تعاونی با ۱.۷ میلیون نفر فرصت شغلی در گرایش‌های مختلف عمران، مسکن، مصرف، اعتبار، خدمات، کشاورزی، تولیدی و توزیعی در حال فعالیت هستند. مطابق بند دوم اصل ۴۳ قانون اساسی و قانون تعاون مصوب سال ۱۳۷۰ ایران، مأموریت بخش تعاون، ایجاد اشتغال برای کسانی است که علیرغم داشتن توانایی کار، سرمایه کافی در اختیار ندارند.

با وجود پایین بودن سهم بنگاه‌های کوچک و متوسط در تولید ناخالص داخلی و سهم اندک بخش تعاون در اقتصاد ملی، شبکه تعاونی‌ها در کشور با اتکا به کارکردهای مثبت خود، تجمیع سرمایه های خرد، تاب آوری و پتانسیل های بالا، نقش مهمی در فرایند رشد و توسعه اقتصادی، کاهش فاصله طبقاتی و ایجاد اشتغال ارزان ایفا کرده اند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha