• سه‌شنبه / ۱۴ مرداد ۱۳۹۹ / ۱۶:۵۷
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 99051410716
  • خبرنگار : 71573

در رونمایی دو کتاب عنوان شد

توجه خانواده‌ها به آثار مذهبی کمرنگ شده است

توجه خانواده‌ها به آثار مذهبی کمرنگ شده است

نویسنده «یادداشت‌های یک فرشته» و «در جیب باد» در مراسم رونمایی این کتاب‌ها گفت: امروزه توجه خانواده‌ها نسبت به مسائل و آثار مذهبی کمرنگ شده و این وظیفۀ ما است که با این آثار به بچه‌ها تلنگر زده و به سمت مذهب برشان گردانیم.

به گزارش ایسنا بر اسا خبر رسیده، مراسم رونمایی و تجلیل از پدیدآورندگان مجموعه‌های «یادداشت‌های یک فرشته» و «در جیب باد» نوشته سعیده اصلاحی عصر روز گذشته (دوشنبه ۱۳ مرداد) در کتاب‌فروشی چاپ و نشر بین‌الملل برگزار شد.

در این مراسم  بغلانی - مدیر بخش کودک و نوجوان مؤسسه فرهنگی هنری قدر ولایت - به رویکرد این مؤسسه در تولیدات حوزه کودک و نوجوان اشاره کرد و گفت: موسسه قدر ولایت چندین سال است که در حوزه کودک و نوجوان فعالیت دارد. با توجه به شرایط خاص انقلاب و شرایطی که جامعه در آن قرار گرفته، امسال آثار منتشر شده در این حوزه را کمتر و در عوض تخصصی‌تر انتخاب کردیم. سال گذشته بیشتر بر  روی سبک زندگی اسلامی کار کردیم. کتاب‌هایی که امروز رونمایی می‌شوند در همین زمینه هستند.

او افزود: «یادداشت‌های یک فرشته» برای گروه سنی کودکان تهیه و تدوین شده است. در این مجموعه سعی شده که از زبان فرشته‌ها اعمال نیک و بد به کودکان آموزش داده شود و کودک در همان دوره کودکی متوجه شود که اعمال او چه آثاری می‌تواند داشته باشد. «در جیب باد» هم برای نوجوانان تولید شده و در واقع در قالب سلسله نامه‌هایی که بر روی برگ‌های پاییزی درختی نوشته شده و آن درخت نامه‌ها را برای دوستان خودش ارسال می‌کند، یک‌سری اعمال نیک را در جامعه منتشر می‌کند. نوجوانان در زمان مطالعه این کتاب متوجه می‌شوند که در روابط اجتماعی خود چگونه گام بردارند.

بغلانی در ادامه بیان کرد: آثاری که در سال پیش ‌رو از این موسسه منتشر خواهد شد، با تمرکز بر موضوعاتی همچون: فلسفه و تاریخ معاصر و دفاع مقدس هستند که در قالب رمان تولید خواهند شد.

در ادامه سعیده اصلاحی نویسنده این آثار  اظهار کرد: سال‌هاست به شغل شریف معلمی مشغول و با نیاز و دغدغه‌های بچه‌ها آشنا هستم. امروزه توجه خانواده‌ها نسبت به مسائل و آثار مذهبی کمرنگ شده است و این وظیفه ما است که با این آثار به بچه‌ها تلنگر زده و به سمت مذهب برشان گردانیم. یکی از دلایلی که انگیزه اصلی من شده برای نوشتن این مجموعه سوال خود بچه‌ها بود و این‌که از من می‌پرسیدند: فرشته‌های روی شونه‌های ما چه کاری انجام می‌دهند؟ علاوه بر این، سوالات متعددی درباره فرشته‌های نگارنده می‌پرسیدند. احساس کردم که باید این مسئله را در ابعاد کودکانه، ساده کرد و توضیح داد تا متوجه شوند که این‌ها تخیلی نیست و توسط فرشتگان الهی کنترل و رصد می‌شوند.

او افزود: شخصیت اصلی در این مجموعه دختری است به نام ریحانه که در هر داستان اتفاقات خیلی ساده برایش می‌افتد و براساس این اتفاقات کودکان متوجه می‌شوند که چه اعمالی انجام دهند تا مورد عنایت خداوند و فرشتگان قرار بگیرند.برای نزدیک شدن به ذهن کودکان و این‌که فرشتگان نگارنده چه چیزهایی می‌نویسند مثالی شبیه به نوشتن خاطرات خوب و بد را آورده‌ام، اعمال را به خاطره تشبیه کرده‌ام. خاطراتی که در دفترچه‌های طلایی و نقره‌ای نوشته می‌شود. «یادداشت‌های یک فرشته» را یک فرشته می‌نویسد و معمولا اعمال خوب را در دفترچه طلایی یادداشت می‌کند. در این اثر فرشته نقره‌ای‌رنگ که مسئول نوشتن اعمال ناشایست است، دفتری سفید دارد و این به‌خاطر پاکی بچه‌ها است و اگر سهوا اشتباهی را مرتکب شوند سریع عذرخواهی می‌کنند.

اصلاحی در پاسخ به این سوال که آیا علت خاصی برای انتخاب رنگ‌ها و نمادهای فرشتگان داشتید یا نه، گفت: دلیل انتخاب رنگ طلایی به‌خاطر درخشش و اینکه نور درخشندگی دارد، بوده است. انتخاب رنگ نقره‌ای هم به این خاطر بوده است که کودکان در مواجهه اول با یک رنگ سیاه روبه‌رو نشوند. ضمن این‌که بدانند در آن سن اعمال بدی در دفترشان ثبت نمی‌شوند چون هنوز به سن تکلیف نرسیده‌اند. ضمن این‌که ما بر طبق احادیث هفت ساعت مهلت توبه داریم و در آن هفت ساعت اعمال ناشایست انسان ثبت نمی‌شود.

اصلاحی در ادامه بیان کرد : نام اولیه مجموعه «در جیب باد»، «نامه‌های برگی برگی» بوده و علت انتخاب این نام هم براساس حدیث «هیچ برگی از درخت نمی‌افتد مگر به اجازه خداوند» و همچنین شعر سعدی که می‌گوید: «برگ درختان سبز در نظر هوشیار / هر ورقش دفتری است، معرفت کردگار» انتخاب شده بود. هدف از انتخاب این نام این بوده که نوجوانان به پیرامون خود توجه کنند و متوجه باشند که هیچ برگی بدون اجازه خداوند جابه‌جا نمی‌شود، که با اتفاق نظر نام «در جیب باد» انتخاب شد.

در بخش دیگری از این مراسم بغلانی خاطرنشان کرد: که دوره مستقیم گویی به پایان رسیده و باید با توجه به پیشرفت تکنولوژی به صورت غیرمستقیم آموزه‌های دینی را به خورد مخاطب داد. نویسنده در این آثار بر نکات خاصی از جمله: جهان‌بینی مبتنی بر جهان‌بینی اسلامی، مسائل توحیدی، مسئلۀ رستاخیز، خداجویی و مسائل اخلاقی  و فطری دست گذاشته است.

او افزود: تصاویر این آثار همگی طراحی‌شده هستند و از طرح‎های اینترنتی استفاده‎ نشده است. خانم‎ها سمیه روح اللهی و راحیل تقی‌پور تصویرگران این آثار بوده‌اند.

در انتهای مراسم هم نامه سوم از مجموعه «در جیب باد»، توسط اصلاحی خوانده شد و ازپدیدآورندگان این آثار تجلیل به عمل آمد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha