• دوشنبه / ۲۰ مرداد ۱۳۹۹ / ۱۳:۲۶
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 99052014627
  • خبرنگار : 71498

زنگنه:۷۰ درصد از تجهیزات نفتی از داخل تامین می‌شود

زنگنه:۷۰ درصد از تجهیزات نفتی از داخل تامین می‌شود

وزیر نفت با بیان اینکه اعتقاد به ساخت داخل همواره از اولویت‌های صنعت نفت بوده و در این سال‌ها ده‌ها هزار کالا و تجهیز در داخل ساخته شده است، گفت: هم‌اکنون بیش از ۷۰ درصد خریدها در قالب قراردادهای EPC و EPD از سازندگان داخلی کالاها انجام می‌شود، ما فهرستی مفصل را ضمیمه کرده‌ایم که این کالاها باید از داخل خریداری شود.

به گزارش خبرنگار ایسنا، بیژن زنگنه امروز در آیین اهدای نخستین گواهینامه کیفیت کالا و تجهیزات صنعت نفت، با بیان اینکه تشکیل نهاد صدور گواهینامه کیفیت انجمن نفت ایران به این معنا نیست که نمی‌خواهیم با دنیا همکاری نداشته باشیم، بلکه با تشکیل این انجمن زیرساخت‌ها را برای همکاری با دنیا فراهم می‌کنیم، اظهار کرد: ما اکنون در وضعی هستیم که ارتباطمان با دنیا ضعیف است، اما به محض برقراری ارتباط این نهاد باید به‌عنوان یک نهاد معتبر بین‌المللی با دنیا ارتباط داشته باشد و آنچه صادر می‌شود مورد قبول باشد.

وی تصریح کرد: من این اقدام را گامی بزرگ می‌دانم شاید بتوانم بگویم این یک نقطه مهمی از اهداف ما بوده است و اگر بگویم راه‌اندازی چنین نهادی از آرزوهای من بوده است بزرگ نمایی نکرده‌ام، این گام نقطه‌ای مهم و اثرگذار در توسعه فناوری ملی در صنعت نفت به شمار می‌آید.

وزیر نفت تاکید کرد: ما با این نهاد نه تنها می‌توانیم برای تجهیزات و کالاهای صنعت نفت در سطح بین المللی گواهینامه صادرکنیم بلکه این گواهینامه در سطح بین المللی هم می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد.

هیچکس نمی‌تواند بگوید استانداردها را رعایت نکنید

زنگنه ضمن قدرانی از تلاش همه افراد دخیل در این راه دشوار و راه‌اندازی نخستین نهاد صدور گواهینامه کیفیت کالا و تجهیزات، گفت: به جامعه فنی و صنعتی و فعالان صنعت نفت هم تبریک می‌گویم، این کار دشوار با سرسختی انجام شد و به موفقیت رسید.

وی افزود: اگر بخواهیم به این مسئله به درستی توجه کنیم می‌بینیم یکی از ارکان منطقی و قطعی برای حمایت از ساخت داخل و توسعه فناوری ملی ایجاد فرآیند مطمئن به‌منظور صدور گواهینامه کیفیت برای کالاها و تجهیزات فنی ساخت داخل است.

وزیر نفت با اشاره به اینکه صادرکنندگان داخلی در گذشته برای دریافت گواهینامه راه سختی را طی می‌کردند که این راه با دشواری‌های زیادی همراه بود، تصریح کرد: اکنون با اعمال تحریم‌های ظالمانه این امکان از ما سلب شده است.

زنگنه ادامه داد: پس از تحریم به این فکر کردیم در شرایطی که سازندگان نمی‌توانند هولوگرام استاندارد ای‌پی‌آی (API) را دریافت کنند و در داخل هم نهادی برای صدور گواهینامه نداریم، حالا باید چه کنیم. آیا باید از استانداردها عبور می‌کردیم؟ چه فرد و نهادی می‌توانست بپذیرد که از کالاها و تجهیزاتی که استاندارد ندارند، ارزیابی نشده‌اند و گواهی ندارد استفاده کند.

وی به ریسک بالا در صنعت نفت اشاره کرد و گفت: هر یک اشتباه کوچک در صنعت نفت می‌تواند به خسارتی بسیار بزرگ منجر شود. به‌کارگیری یک تجهیز غیراستاندارد یا اغماض و تساهل در به‌کارگیری درست استانداردها ممکن است فاجعه‌ای نه تنها در سطح محلی و منطقه‌ای بلکه در سطح ملی به‌وجود بیاورد. از این جهت هیچکس نمی‌تواند بگوید که استانداردها را رعایت نکنید.

استاندارد ملی به معنی چشم پوشی از استاندار بین المللی نیست

زنگنه با بیان اینکه استاندارد ملی به معنی چشم پوشی از استاندار بین المللی نیست بلکه متناسب سازی هدف است، اظهار کرد: برای تشکیل چنین نهاد حرفه‌ای و بی‌طرف که مورد اعتماد و قابل اتکا برای سازنده و خریدار باشد نخستین گامی که چند سال پیش برداشتیم احیای انجمن نفت بود.

وی با یادآوری اینکه انجمن نفت یکی از قدیمی‌ترین انجمن‌های صنعتی در ایران بوده است که پس از انقلاب دولتی شده و تأثیرگذاری خیلی کمی داشت، تصریح کرد: تلاش زیادی شد تا این انجمن از یک نهاد دولتی به یک نهاد مردمی تبدیل شود، متخصصان زیادی از سازندگان تا پیمانکاران و مشاوران برای تجدید ساختار این انجمن تلاش کردند که کار سختی بود اما این تغییرات انجام شد.

وزیر نفت با اشاره به اینکه پس از تجدید ساختار این انجمن مهمترین مسئولیتی که به آن سپرده شد اجرای زیرساخت‌های لازم سخت افزاری و نرم افزای برای صدور گواهی کیفیت برای کالا و تجهیزات صنعت نفت بود، تصریح کرد: در این مرحله ارتباط با سازمان استاندارد برقرار شد و تاکید شد فرآیند ارزیابی بدون کسی نفوذ کسی انجام شود.

تحقق سیاست‌های اقتصاد مقاومتی

زنگنه تشکیل این نهاد را از مصادیق عینی تحقق سیاست‌های اقتصاد مقاومتی دانست و گفت: اقتصاد مقاومتی می‌گوید درون‌زایی و برون‌گرایی و مردمی کردن اقتصاد. همه این موارد در این نهاد است. ما افزون بر درون گرا بودن، برون‌گرا هم هستیم. می خواهیم افزون بر اینکه خودمان امکانات و زیرساخت‌ها را داشته باشیم با جهان هم در همکاری باشیم.

وزیر نفت گفت: یکی از اهداف مهم قراردادهای جدید نفت هم از اساس حمایت از ساخت و ظرفیت‌های داخل است. ظرفیت‌های داخلی پیمانکاران هستند، حفاران داخلی هستند، کارخانه‌های ما هستند که سیستم‌ها و تجهیزات را می‌سازند.

اندیشه مدیریتی در شکل‌گیری شرکت‌های بزرگ ایرانی

زنگنه با بیان اینکه آنچه کشور در صنایع نفت و نیرو به آن افتخار می‌کند، اقدام‌هایی است که با یک اندیشه مدیریتی در کشور فعال شده است، تصریح کرد: مپنا، فرآب، پتروپارس، OTC که سبب افتخار ایران هستند با ذهنیت ساخت داخل و تقویت ایران و ایرانی و بدون شعار و روش‌های پوپولیستی شکل گرفته است. روش‌های پوپولیستی چند ماه دوام دارند و سرانجام توانایی رساندن این بار به منزل را ندارد و مستهلک می شود.

وی با تاکید بر اینکه هر کدام از این شرکت‌ها و کارها با زحمات فراوانی شکل گرفته است، گفت: همچنین تلاش‌های زیادی برای شرکت‌های اکتشاف و تولید (E&P) که بخشی از آن شکل گرفته کشیده شده و این تلاش‌ها همچنان باید ادامه یابد تا این ایده درست اجرایی شود.

زنگنه ادامه داد: انسان همیشه در مقابل حرف‌ و ایده‌های جدید مقاومت می‌کند، البته هر حرف جدیدی هم درست نیست، باید تفکر و از عقل استفاده کرد، انسان باید خود را ملزم به استفاده از عقل و حرف‌های جدید، تجربه‌اش و استدلال منطقی بداند.

خرید تضمینی کالاهای داخل؛ به‌زودی

وزیر نفت با بیان اینکه در صنعت حساس، پیچیده و پر ریسک نفت، صدور این گواهینامه‌ها ریسک را منطقی و استفاده از ساخت تجهیزات داخلی را فراهم می کند، گفت: البته حمایت از ساخت داخل تنها به این موضوع ختم نمی‌شود، شرایط خرید تضمینی کالاهای داخل که در هفته‌های آینده با فراهم شدن زیرساخت‌هایش آن را هم اعلام خواهیم کرد، با هدف  حمایت بیشتر از ساخت داخل انجام شده است.

وی تصریح کرد: نهاد صدور گواهینامه کیفیت کالا و تجهیزات صنعت نفت نخستین گام برای خرید تضمینی کالا و حمایت از ساخت تجهیزات است.

حمایت از ساخت داخل با استانداردهای بین‌المللی

وزیر نفت همچنین در حاشیه این مراسم در جمع خبرنگاران با بیان اینکه صدور گواهینامه کیفیت تجهیزات گام مهمی برای توسعه فناوری ملی و حمایت از ساخت داخل با استانداردهای بین‌المللی است، اظهار کرد: امروز نخستین گواهینامه کیفیت محصول کالا و تجهیزات صنعت نفت به نهاد صدور گواهینامه کیفیت انجمن نفت ایران اعطا شد. این اقدام گام مهمی برای توسعه فناوری ملی و حمایت از ساخت داخل با استانداردهای بین‌المللی خواهد بود. ‌

وی با بیان اینکه با صدور گواهینامه کیفیت تجهیزات و کالا راه برای استفاده از تجهیزات ایرانی باز می‌شود، گفت: شرکت‌های ایرانی پس از تحریم برای دریافت گواهی کیفیت تجهیزات مشکلات زیادی داشتند.   

وزیر نفت بر ضرورت تدوام این حرکت هم از نظر کیفیت و هم از نظر تعداد گواهی‌ها برای کالای زیر پوشش تأکید کرد و گفت: انجمن نفت یک نهاد بی‌طرف، حرفه‌ای و تخصصی است که مسئولیت صدور گواهینامه را به‌عهده دارد، امیدواریم این کار در سطح ملی موفق باشد.

زنگنه درباره تیم‌داری صنعت نفت در لیگ برتر فوتبال نیز اظهار کرد: قانون به ما اجازه نمی‌دهد به تیم‌های لیگ برتر کمک مالی کنیم، این صراحت قانون است و ما نمی‌توانیم از قانون تخطی کنیم.

صنعت نفت به سمت برندسازی در حرکت است

همچنین احمد محمدی مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب در این مراسم گفت: با اقدام‌های انجام‌شده و رویکرد مثبتی که وزارت نفت نسبت به ساخت داخل در دستور کار داشته و دارد، صنعت نفت به سمت برندسازی در حرکت است و تاکنون بالغ بر ۱۵ هزار قلم کالا در شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب بومی‌سازی شده است.

وی با بیان این مطلب افزود: در حوزه های عملیاتی صنعت نفت به‌ویژه در مناطق نفت‌خیز جنوب در حوزه ساخت داخل اقدام‌های مهمی انجام شده است که ابتدا از طریق دریافت تأییدیه‌های فنی فهرست کالاها و تجهیزات تهیه می‌شد و سپس فهرست بلند مطرح شد که بر اساس آن عمل می‌شد و کاردکردهای خود را داشتند و البته ضعف‌هایی هم بود.

وی ادامه داد: وزارت نفت همواره دنبال راهکارهایی برای صدور گواهینامه کیفیت بود و لازم بود سیستمی مستقل از نظر شخصیت حقوقی باشد که کنترل کیفیت محصولات را انجام دهد، به‌ویژه در شرایط تحریم که امکان تأیید کیفیت محصولات از خارج کشور وجود نداشت.

محمدی با بیان اینکه تاکنون شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب در بخش‌های مختلف مثل حوزه حفاری، ماشین‌آلات فرآیندی، توربین‌های گازی، کالاهای مصرفی در چاه و... اقدام‌های بسیاری انجام داده است، ادامه داد: صنعت نفت به سمت برندسازی می‌رود و از قطعه‌سازی به سمت تجهیزسازی در حرکت است.

وی با اشاره به معرفی ۷۵۰۰ قلم کالا به سازندگان ایرانی در نمایشگاه خوزستان در سال 1398، ادامه داد: تاکنون ۷۰ درصد این کالاها در مرحله ساخت قرار گرفته است و امیدواریم این فرآیند در سال ۱۴۰۰ نهایی شود.  

محمدی گفت: گواهینامه کیفیت مانند پاسپورت می‌ماند و نماد اعتماد به کالا بوده و حتی در صدور خدمات فنی و مهندسی کاربرد دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha