• شنبه / ۲۹ شهریور ۱۳۹۹ / ۱۴:۵۷
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 99062922033
  • خبرنگار : 71474

کاهش ۸۲ درصدی صادرات ایران به ترکیه

کاهش ۸۲ درصدی صادرات ایران به ترکیه

بررسی عملکرد تجاری ایران و ترکیه در هفت ماهه ابتدایی سال جاری میلادی نشان می‌دهد که میزان صادرات ایران به این همسایه غربی ۸۲ درصد کاهش یافته است.

به گزارش ایسنا، از ابتدای سال جاری میلادی و با توجه به شیوع ویروس کرونا و محدودیت‌های حاصل از آن، میزان تجارت بین المللی میان کشورهای مختلف به شکل قابل توجهی کاهش یافته و ایران نیز از این روند مستثنی نبوده است. با این وجود وضعیت تجارت با کشورهای مختلف حتی در دوره کرونا نیز متفاوت است.

آمارهایی که چندی قبل از تجارت ایران منتشر شد نشان داد که میزان تجارت مشترک در برخی حوزه‌ها با افغانستان در سال جاری افزایش نیز داشته است اما در همین حال میزان تجارت مشترک با ترکیه افتی بسیار شدیدتر از افت حاصل از کرونا داشته است.

آمارها نشان می‌دهد که در هفت ماهه ابتدایی سال ۲۰۱۹ میلادی، میزان کل تجارت ایران و ترکیه بیش از چهار میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار بوده بوده است که از این عدد بیش از دو میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار، صادرات ایران به ترکیه و ۱.۳ میلیارد دلار نیز صادرات ترکیه به ایران بوده است. در هفت ماهه نخست سال جاری میلادی مجموع تجارت دو کشور به ۱.۳۸ میلیارد دلار رسیده که نسبت به سال قبل کاهش ۶۷ درصد را نشان می‌دهد. در این فضا، ایران تنها ۵۰۹ میلیون دلار به ترکیه صادرات داشته و ترک‌ها نیز حدود ۸۷۸ میلیون دلار به ایران کالا فروخته‌اند و به این ترتیب میزان صادرات ایران حدودا ۸۲ درصد و میزان صادرات ترکیه حدودا ۳۷ درصد کاهش یافته است.

بررسی‌ کالایی تجارت مشترک میان دو کشور نشان می‌دهد که صادرات پلاستیک و اجزای آن به ترکیه، اصلی‌ترین کالاهای صادراتی ایران به این کشور را تشکیل داده و کاهش صادرات محصولات نفتی اصلی‌ترین عامل در کاهش صادرات ایران به ترکیه بوده است.

در میان کالاهای ترک نیز، دیگ‌های بخار آب گرم، ماشین آلات و وسایط الکترونیکی و اجزا و قطعات آن، اصلی‌ترین کالاهایی بوده که به ایران صادر شده است. ایران همچنین در طول این مدت از ترکیه، الیاف، توتون و تنباکو، کاغذ و چوب و اجزای آن را نیز خریده است.

آمارهای اتاق بازرگانی تهران نشان می‌دهد که ترکیه که سال گذشته خود را در میان اصلی‌ترین شرکای تجاری ایران قرار داده بود، با توجه به کاهش جدی تجارت در ماه‌های اخیر، جایگاه خود را به افغانستان داده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha