• دوشنبه / ۸ دی ۱۳۹۹ / ۰۱:۵۷
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 99100805352
  • خبرنگار : 71467

معاون گمرک به ایسنا خبر داد

ممنوعیت رجیستری گوشی اتباع تا یک ماه/ معافیت ۵۰ دلاری پستی حذف شد

ممنوعیت رجیستری گوشی اتباع تا یک ماه/ معافیت ۵۰ دلاری پستی حذف شد

معاون فنی گمرک ایران از مصوبات جدید در رابطه با گوشی های همراه مسافر خبر داد و اعلام کرد که گوشی های اتباع خارجی تا یک ماه از تاریخ ورود آنها رجیستر نمی شود. همچنین معافیت و ارز ۴۲۰۰ تومانی گوشی های پستی حذف شد.

به گزارش ایسنا، طی روزهای اخیر مهرداد جمال ارونقی - معاون فنی و امور گمرکی گمرک ایران - با تشریح شرایط پیش آمده در جریان ورود گوشی های همراه مسافر و رجیستری غیرحضوری که از ابتدای دی ماه اجرایی شد، اعلام کرد که رصد ورود گوشی های همراه مسافران ایرانی، اتباع و همچنین از طریق پست بعضا با تشخیص گمرک ایران در رابطه با جریان تجاری آن همراه بوده است که موضوع در دست بررسی قرار داشته و طی هفته جاری در مورد آن تصمیم گیری خواهد شد.

این در حالی است که تازه ترین اعلام معاون فنی گمرک ایران به ایسنا از این حکایت دارد که طی جلسه روز گذشته (یک شنبه) ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز آخرین وضعیت ثبت تلفن همراه در رویه مسافری و پستی مورد بررسی قرار گرفته و درنهایت با مصوبات بسیار مهمی همراه بوده است.

مصوبه گوشی های پستی 

ارونقی در تشریح اهم مصوبات اخیر، به تصمیمی در مورد ثبت گوشی‌های  پستی در جلسه ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز اشاره کرد و گفت که مقرر شد در صورت تصویب ستاد تنظیم بازار، گمرک ایران نسبت به اعمال نرخ ارز بر اساس سامانه سنا برای محاسبه و عوارض گمرک و حذف ۵۰ دلار معافیت پستی صرفا برای گوشی تلفن همراه که از تاریخ ابلاغ مصوبه مربوطه وارد کشور می‌شود، اقدام کند.

این در حالی است که تا پیش از این، ترخیص کالاهای پستی به استثنای اقلامی که ورود آن از نظر شرعی یا قانونی ممنوعیت دارد، اگر کالا «جنبه تجاری» پیدا نمی کرد به ارزش حداکثر ۵۰ دلار بدون پرداخت حقوق گمرکی و سود بازرگانی و بدون مطالبه کارت بازرگانی و مجوزهای مقرر بلامانع بود، در عین حال حقوق و عوارض گمرکی با نرخ ارز رسمی (۴۲۰۰ تومان) محاسبه می شد.

اما اخیرا در رابطه با گوشی های پستی ورودی مسایلی وجود داشت و احتمال جریان تجاری  مطرح شد که معاون فنی گمرک ایران اعلام کرده بود این موضوع مورد رصد قرار گرفته و تصمیم گیری می شود. بر این اساس با مصوبه اخیر معافیت ۵۰ دلاری برای گوشی های همراه مسافر برداشته شد و محاسبه  حقوق و عوارض گمرکی با نرخ سامانه سنا انجام می شود.

 گوشی اتباع تا یک ماه رجیستر نمی شود

آنطور که معاون فنی گمرک ایران اعلام کرد دیگر تصمیم اخذ شده مورد توجه  در این جلسه مربوط به گوشی های همراه اتباع خارجی است که مصوب شده ثبت گوشی های تلفن آنها ضمن ورود اطلاعات در هنگام ورود تبعه خارجی به کشور در مبادی ورودی، فقط پس از انقضاء مدت یک ماه از تاریخ ورود به کشور و به صورت «حضوری» انجام شود.

گفتنی است طی مصوبه خردادماه امسال، قرار بر این شده بود که اتباع خارجی که قصد اقامت بیش از یک ماه را داشتند به هنگام ورود به کشور اعم از مرزهای هوایی، زمینی و دریایی باید نسبت به رجیستر کردن دستگاه گوشی تلفن همراه خود صرفا توسط گیت ورود به کشور گمرک اقدام می کردند.

شرایط جدید زمانی برای مسافران قبلی

مصوبه دیگر در این جلسه به شرایط زمانی برای مسافران قبلی برای ثبت گوشی بر می گردد و معاون فنی گمرک ایران با اشاره به اینکه طی مصوبه آبان ماه گمرک می‌تواند با رعایت ضوابط قانونی آن دسته از مسافرانی که قبل از ۳۰ مهر ماه وارد کشور شده اند و فرصت سه ماهه آنها تمام نشده را شناسایی و حداکثر تا ۱۲ دی ماه برایشان فرصت ثبت اطلاعات تعیین کند، گفت: اما پیش از این گمرک ایران درخواست تغییر تاریخ ۳۰ مهر به ۳۰ آبان ۱۳۹۹ را مطرح کرده بود که مورد موافقت ستاد قاچاق کالا و ارز قرار گرفت، بر این اساس مسافران ورودی ایرانی از ۱۲ تیر ماه سال جاری تا ۳۰ آذرماه می‌توانند حداکثر تا ۳۰ دی ماه امسال به صورت غیرحضوری نسبت به پرداخت حقوق ورودی متعلقه و ثبت تلفن همراه خود اقدام کنند.

به گفته وی، مسافران ورودی از اول دی ماه به بعد نیز با ثبت اطلاعات در بدو ورود می‌توانند نسبت به  پرداخت حقوق ورودی متعلقه و ثبت تلفن همراه خود اقدام کنند.

ارونقی یادآور شد طی جلسه اخیر ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، به منظور اطلاع رسانی بهتر به دستگاه‌ها، رده‌های استانی و مسافران، موضوع تهیه محتوای اطلاع رسانی شرایط جدید ثبت حضوری تلفن همراه، لزوم تهیه محتوای اطلاع رسانی و انتشار آن از طریق رسانه‌ها مورد تاکید قرار گرفته و مقرر شده دستگاه‌های مربوطه از جمله سازمان هواپیمایی کشور و صدا و سیما همکاری لازم را به منظور اطلاع رسانی بهینه با گمرک ایران داشته باشند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۹-۱۰-۰۸ ۰۸:۴۱

خدایش همه رو گیج کردید! هر روز یک قانون فکر کنم خودش هم بخواد از خارج بیاد داخل هنگ کنه شفافیت و ثبات وجود ندارد

avatar
۱۳۹۹-۱۰-۰۸ ۱۰:۲۶

با تشکر از اقای دکتر ارونقی اگر یک مدیر دلسوز و متعهد داشته باشیم ایشان هستند

avatar
۱۳۹۹-۱۰-۰۸ ۱۴:۰۰

سلام ی گوشی هدیه برام اوردن تکلیفش چی

avatar
۱۳۹۹-۱۰-۰۸ ۱۵:۰۶

با سلام تو این یک ماه چندین قانون برای خودتون گذاشتید و تغییر دادید مگه ثبات ندارید؟اصلا معلوم نیست چیکار میکنید یه راهی میرید اخرشم به بن بست می‌خورید باز تغییرش میدید.یکم فکر کنید که انقدر مورد تمسخر کشورهای دیگر و افراد خودی قرار نگی یم

avatar
۱۳۹۹-۱۰-۰۸ ۲۱:۵۶

سلام،قبلا که طرح ریجستری و اینطور مسخره بازی ها نبود خیلی بهتر بود که حداقل قیمت گوشیها اینقدر بالا نمیرفت، درسته از یکطرفم به دلار ربط داره، خب اونم راه داره داخل هرشهری یا نه خداقل تو هر استانی یه نمایندگی بزهرید و گوشی با ارز4200تومانی وارد کنید، از وقتی که طرح ریجستری اومد، ودارز 4200 تومانی برداشتین البته تا حایی که اطلاع دارم دقیق ننیدونم شاید هنوز ارز4200 تومانی برای وارد کردن گوشی میدید یا نه خبر ندارم، قیمت گوشی هارفت بالا، باعث شد که گوشی دیگه کمتر وارد کنن یا وارد کنن اونقدر گیر دادین که گوشیها تو گمرک مونده، درکل همین کارهای شما باعث شده که قیمت گوشی بره بالا و خیلی ها نتونن داسه خودشون گوشی بخرن بخصوص تو این ایام کرونا برای بچه مدرسه ای ها که حداقل یه گوشی زیر3میلیون نیستش که همینم خیلی ها ندارن، والا بخدا کنترل قیمت دلار یا گوشی یا حتی یه بسته کبرست هیچ کاری نداره شما بخوایین میتونید خیلی راحتم میتونید ولی نمیخوایین چرا چون اون آقایانی که بالا بالاها هستن مشکل منو امثال منو ندارن که داشتن میفهمیدن، ...دیگه هیچ کاری بلد نیستین اابته گفتم که بلدین خوبم بلدین ولی نمخوایین انجام بدید