• پنجشنبه / ۱۸ دی ۱۳۹۹ / ۰۰:۴۷
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 99101813512
  • خبرنگار : 71523

معاون بورس کالا:

نمی‌توانیم وعده شمش ۱۰ هزار تومانی شما را عملی کنیم!

نمی‌توانیم وعده شمش ۱۰ هزار تومانی شما را عملی کنیم!

معاون عملیات و نظارت بر بازار بورس کالای ایران با انتقاد از قیمت گذاری دستوری فولاد در بورس کالا، گفت: وزارت صمت یک قیمت را هدف قرار داده و به نظرش قیمت های دیگر بالا هستند، اگر به کسی وعده میلگرد یا شمش ۱۰ هزار تومانی داده شده، ما نمی‌توانیم میلگرد یا شمش را به ۱۰ هزار تومان برسانیم!

به گزارش ایسنا، سید جواد جهرمی در گفت و گوی ویژه خبری با اشاره به تاکید وزارت صمت بر قیمت گذاری دستوری فولاد، اظهار کرد: بورس براساس قوانین، اطلاعیه عرضه را منتشر می کند و اجازه تغییر آن را ندارد. همچنین براساس مصوبه شورای عالی بورس در قیمت کالا ها در بورس کالا باید برمبنای قوانین بورس عمل شود.

وی افزود: بورس کالا با همکاری کامل، ضریب ۸۰ درصد را اعمال کردیم و در جلسه اخیر نهاد ریاست جمهوری نیز جمع بندی درخصوص تغییر قیمت نشد و لذا تغییری نداشتیم؛ اما وزارت صمت برخلاف شیوه نامه قیمت ٧٠ درصد را اعلام کرد. بنابراین هم بحث قانونی وجود داشت و هم بحث کارشناسی وجود دارد و لذا اجازه تغییر نداریم. با توجه به این روند، از کجا معلوم وزارت صمت ضریب ۶۵ درصد را پیشنهاد ندهد؟ کما اینکه امروز هم ۶۵ درصد توسط آقای اسماعیلی در جلسه کمیسیون اقتصادی پیشنهاد شد.

نباید در حوزه قیمت گذاری از مردم خرج کرد

معاون عملیات و نظارت بر بازار بورس کالای ایران با بیان اینکه نباید در حوزه قیمت گذاری از مردم خرج کرد، عنوان کرد: تجربه گذشته و اوایل امسال و ابطال معاملات در بورس توسط وزارت صمت در تاریخ هایی بوده که شمش ۳۰۰۰ تا ۴۰۰۰ تومان در بورس قیمت داشت اما قیمت میلگرد در بازار ۶۰۰۰ تومان بود، پس نه تنها محصول ارزان به دست مردم نرسیده و بلکه این اقدامات تعادل بازار را هم برهم زده است.  درواقع با حذف و ابطال معاملات و پیشنهادات، به شرکت ها ضرر زدیم و محصول به دست مصرف کننده نیز نرسید. بازار شامل سه بخش عرضه، تقاضا و قیمت میوشد. عرضه و تقاضا جزء وظایف وزارت بود اما به درستی از پس آن بر نیامد. آیا از پارسال کف عرضه ها رعایت شده است؟

جهرمی ادامه داد: در تیر ماه همزمان با نوسان ارز معاونت معدنی وزارت صمت نامه ای به گمرک می زند که شرکت ها تا سه ماه اجازه صادرات دارند و رعایت کف عرضه را رها کردند؛ لذا این موضوع در بازار القا شد که کمبود در بازار ایجاد خواهد شد و همین اتفاق همزمان با نوسان ارز، به رشد قیمت ها دامن زد.

به گفته وی، سیاست گذار به جای مداخله در قیمت باید به سایر وظایف خود یعنی تنظیم عرضه و تقاضا عمل کند.

معاون عملیات و نظارت بر بازار بورس کالای ایران با تاکید بر اینکه شیوه نامه فولاد نکته اضافه تری نسیت به سایر دستورالعمل های سال های قبل ندارد، اظهار کرد: بورس کالا به عنوان چارچوب این شیوه نامه را قبول دارد به این شرط که همه طرف ها به آن پایبند باشند. وزارت خانه مصوبات زیادی دارد اما متاسفانه در اجرا مشکل دارد.

جهرمی با انتقاد از قیمت گذاری دستوری فولاد در بورس کالا، گفت: وزارت صمت یک قیمت را هدف قرار داده و به نظرش قیمت های دیگر بالا هستند، اگر به کسی وعده میلگرد یا شمش ۱۰ هزار تومانی داده شده، ما نمیتوانیم میلگرد یا شمش را به ۱۰ هزار تومان برسانیم.

وی افزود: اگر کالایی قابل تجارت باشد، سود آن در زنجیره های بعدی از کشور خارج می شود، شاهد این اتفاق در بسیاری از کالاهایی که قیمت گذاری شده بوده ایم.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۹-۱۰-۱۸ ۱۸:۲۴

از وقتی بورس اومده همه بدبخت شدیم ما شب وروز کار مینیم تا پول بدست بیاریم به امید کاهش قیمت یکی دیگه تو خونه خوابیده میخواد از طریق بوری روزی ۵۰ میلیون به جیب بزنه چرا نمیزارن وزیر کارش را بکنه و فولاد را ارزان کنه وما هم بتونیم یه خونه داشته باشیم

avatar
۱۳۹۹-۱۰-۲۰ ۰۷:۰۷

هه ارزون نمیشه عزیزم فقط از جیب من و شما به جیب دلالان عزیز منتقل میشود...