• یکشنبه / ۱۲ بهمن ۱۳۹۹ / ۱۳:۰۵
  • دسته‌بندی: تجسمی و موسیقی
  • کد خبر: 99111208616
  • خبرنگار : 71625

شهبازیان تندیس شجریان را به علیزاده سپرد

شهبازیان تندیس شجریان را به علیزاده سپرد

ششمین سال نوای موسیقی ایران با برپایی آیین مجازی نکوداشت محمدرضا شجریان در حضور حسین علیزاده، فریدون شهبازیان و مدیران این رویداد به کار خود پایان داد.

به گزارش ایسنا، فریدون شهبازیان آهنگساز و رهبر ارکستر در تجلیل از مقام هنری محمدرضا شجریان گفت: خوشبختانه درباره محمدرضا شجریان تعریف و تمجیدهای زیادی شده است. پس نیازی نیست که بخواهم درباره مقام هنری این هنرمند بزرگوار دوباره صحبت کنم. اوایل کار آهنگسازی‌ام با همراهی محمدرضا شجریان در ارکستر گلها آغاز شد. محمدرضا شجریان هنرمندی بود که از مشهد به تهران آمد و وقتی در رادیو برنامه «گلهای تازه» را راه اندازی کردیم او جزو خوانندگانی بود که همواره با او کار می‌کردیم و آثاری را به مرحله تولید می‌رساندیم که مورد توجه مخاطبان نیز قرار می‌گرفت.

وی ادامه داد: یکی از اولین کارهایی که با محمدرضا شجریان تولید شد مربوط به پروژه «جام تهی» بود که خوانش اشعار این اثر به دلیل انتخاب شعر نو دربرگیرنده ویژگی‌هایی بود که از عهده هر خواننده‌ای برنمی‌آمد. در آن زمان بود که از محمدرضا شجریان دعوت کردم تا این اثر را بخواند و او به قدری توانمند از عهده خوانندگی اثر برآمد که می‌توان گفت هم باعث شهرت من و هم باعث شهرت خود او شد. همین موضوع باعث شد تا همکاری ما برای پروژه‌های دیگر ادامه پیدا کرده و به تولید آثار پر مخاطب دیگری همچون آلبوم «رباعیات خیام» و تعدادی دیگر منجر شد که خوشبختانه تک تک کارها با استقبال خوب شنوندگان نیز مواجه گشت. آثاری همچون مجموعه «گلبانگ» که به آهنگسازی بنده و آقای یوسف زمانی پیش روی مخاطبان قرار گرفت.

این آهنگساز در بخش دیگری از صحبت‌های خود بیان کرد: به خاطر دارم که محمدرضا شجریان برای بهره‌مندی از گونه‌های مختلف آوازی در ایران به یک باره با اتومبیل شخصی خود به شهرهایی مثل زابل می‌رفت. او همیشه می‌گفت در این منطقه‌ها خوانندگانی هستند که بسیاری از آثار قدیمی را حفظ هستند؛ بنابراین لازم است که حتما آثار این هنرمندان را از نزدیک بشنوم. او همیشه علاقه‌مند به فراگیری آثار هنرمندانی بود که گنجینه‌ای از آواهای قدیمی را در سینه داشتند. شرایطی که حتما در آثار موسیقایی وی نیز مشهود است و ما در هر زمان شاهد نوآوری‌هایی در خوانش کارهایش بودیم که ذائقه شنیداری مخاطب هم با آن ارتباط موثری برقرار می‌کرد. امروز بسیار متاسفم که محمدرضا شجریان را از دست دادیم و امیدوارم مردم عزیزمان قدر این هنرمندان را تا همیشه بدانند.  

هویت موسیقی ما با محمدرضا شجریان تعریف می شود

اهدای تندیس ویژه ششمین سال نوای موسیقی ایران به حسین علیزاده مزین به نام محمدرضا شجریان بود که توسط فریدون شهبازیان به او سپرده و بعدا به موزه موسیقی اهدا خواهد شد.

فریدون شهبازیان در این بخش گفت: خیلی خوشحالم که این وظیفه به عنوان نماینده ششمین رویداد سال نوای موسیقی ایران را داشته باشم که تندیس ویژه این رویداد را به دوست بسیار عزیزم حسین علیزاده تقدیم کنم تا این تندیس به وسیله او به موزه موسیقی سپرده شود.

حسین علیزاده آهنگساز و نوازنده هم در آیین مجازی نکوداشت استاد محمدرضا شجریان که پایان بخش برنامه‌های ششمین سال نوای موسیقی ایران بود بیان کرد: خیلی احساس خوبی دارم که در این مراسم کنار فریدون شهبازیان هستم و این تندیس را به واسطه حضور این هنرمند به موزه موسیقی می‌رسانم.
چقدر خوب است که رویداد معتبری چون ششمین سال نوای موسیقی ایران از استاد محمدرضا شجریان یاد می‌کند. بر این باورم هویت موسیقی ما با شجریان تعریف می‌شود.

سال‌نَوای موسیقیِ ایران مراسمی است که از سال ۱۳۹۴ با هدف نکوداشت و قدردانی از هنرمندان برجسته موسیقی ایران و با طراحی علی جعفری‌پویان (نوازنده و مدرس ویلن) و با یاری موسیقی‌دانان ایرانی، هر سال برگزار می‌شود.

ششمین دوره‌ سال‌نوای موسیقی ایران، با مدیریت اجرایی محمدمهدی گورنگی (آهنگساز و مدرس موسیقی) و با همراهیِ بیش از ۲۷۰ نفر از هنرمندان موسیقی و حمایتِ تعدادی از مؤسسات فرهنگیِ خصوصی از هشتم تا یازدهم بهمن ۱۳۹۹ برگزار شد.

«ششمین آیین سال نوای موسیقی ایران» با توجه به اهمیت رعایت پروتکل‌های بهداشتی و حفظ سلامتی هنرمندان با حمایت چندین مجموعه فرهنگی هنری به‌صورت مجازی، با انتشار ویدئوها و برنامه‌های اختصاصیِ ضبط شده در مجموعه شهر صدای پارسیان پیش روی مخاطبان قرار گرفت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۹-۱۱-۱۲ ۱۶:۵۶

شجریان عزیز، بزرگمرد سرزمینم تا ابد جاودانه می ماند. خوشا به روزگار ما که نازنینی چون او را در دامان پرورد و بسیار سعادت ما را که هم روزگار او بوديم.

avatar
۱۳۹۹-۱۱-۱۲ ۲۳:۳۲

روح استاد شجریان عزیز ، قرین رحمت الهی، و یادش همیشه در خاطره‌ها مان است. 🌹🌹🌹💚🌹🌹🌹

avatar
۱۳۹۹-۱۱-۱۲ ۲۰:۳۰

چه حرکت پسندیده ای اما کاش در زمان حیات شجریان این اقدام انجام میشد 😥😥 نوشدارو بعد از مرگ سهراب .....

avatar
۱۳۹۹-۱۱-۱۲ ۲۲:۱۸

شجریان سطح موسیقی اصیل ایران رو ارتقاء داد .روش صحیح آواز خواندن را با خلاقیت و نبوغ خودش به ما هدیه کرد .خدایا چقدر جای خالی اون بزرگمرد خالیه .خوش بحال ما که زیباترین لحظات زندگی را با صدای آسمانی شجریان گذراندیم و بهترین خاطره برایمان شد .روحش جاویدان وآرام باد

avatar
۱۳۹۹-۱۱-۱۳ ۱۹:۲۶

هرچند از فتنه خسرو آواز موسیقی سنتی ایران و جهان هنوز در ناباوری هستم و همیشه آنچنان روزی میترسیدم ولی خدارا شاکرم که ما را در عصری آفرید که استاد در آن عصر نفس کشید و باصدای آسمانی خود همه را محو کرد وباز خدا شاکرم که استاد یادگاران عزیزی چون مژگان و همایون عزیز را برای ما به یادگار گذاشتند.یادشان جاوید باد.

avatar
۱۳۹۹-۱۱-۱۳ ۲۰:۱۲

شجریان هم هنرمند بزرگی بود ولی زیادی‌بزرگ کردنش جفا در حق هنرمندان بزرگی چون گلپا وهزا ان موسیقیدان وهنرمند دیگر است

avatar
۱۳۹۹-۱۱-۱۴ ۱۰:۲۳

شجریان تاج تابناک هنر ایران زمین روحت شاد تو در قلب مردم ایران زنده ای مرده ان است که نامش به نکویی نبرند

avatar
۱۳۹۹-۱۱-۱۴ ۲۲:۰۲

شجريان بزرگ، خسرو آواز ایران زمین، هویت موسیقی ماست.

avatar
۱۳۹۹-۱۱-۱۵ ۰۱:۰۰

هنرمند های مردمی اصیل ایرانی مثل شجریان هرگز نمیمیرند