• سه‌شنبه / ۱۹ اسفند ۱۳۹۹ / ۱۲:۲۳
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 99121914501
  • خبرنگار : 71641

رشد ۱۵۰ درصدی صدور کد بورسی در سال جاری

رشد ۱۵۰ درصدی صدور کد بورسی در سال جاری

مدیر فناوری اطلاعات سازمان بورس گفت: در سامانه جامع اطلاعات مشتریان (سجام) تا پایان پارسال ۱۱ میلیون کد بورسی داشتیم اما امسال معادل ۲۷ میلیون کد بورسی صادر شد که رشد ۱۵۰ درصدی داشته است. اکنون ۳۷ میلیون نفر سجامی داریم که از این میزان ۳۰ میلیون نفر احراز هویت شده‌اند. 

به گزارش ایسنا، حسن آبادی در نشست خبری ارائه عملکرد، برنامه‌ها و پروژه‌های وزارت اقتصاد و دستگاه‌های تابعه در حوزه فناوری اطلاعات، اظهار کرد: تمام دنیا صنایع مالی به تکنولوژی وابسته هستند همچون بازار سرمایه. در راستای هوشمندسازی بورس از دو سال پیش فرآیند هوشمندسازی بورس معادل ۲۴ پروژه را تعریف کردیم که ۲۱ پروژه بهره برداری شده و مابقی نیز در ماه‌های آینده به بهره برداری می‌رسد.

وی افزود: امسال اتفاقات زیادی در بازار سرمایه رخ داد که در سامانه جامع اطلاعات مشتریان (سجام) تا پایان پارسال ۱۱ میلیون کد بورسی داشتیم اما امسال معادل ۲۷ میلیون کد بورسی صادر شد که رشد ۱۵۰ درصدی داشته است. اکنون ۳۷ میلیون نفر سجامی داریم که از این میزان ۳۰ میلیون نفر احراز هویت شده‌اند. 

حسن آبادی ادامه داد: در حوزه سامانه‌های معاملاتی اخیرا اتفاق خوبی افتاد که این سامانه، بسیاری از بخش‌های آن بومی شده است. رونمایی از سامانه بومی معاملات در سالجاری سرعت بیشتری به آن داده است و ماژول‌های زیادی از آن به اتمام رسیده است. در حوزه سامانه پسا معاملاتی بومی هم اتفاقات خوبی رخ داد و در اوایل سال بعد رونمایی می‌شود. لازم یه ذکر است که شیوه بهره برداری از این دو سامانه جزئی خواهد بود. 


مدیر فناوری اطلاعات سازمان بورس با بیان اینکه سامانه مجامع الکترونیکی در آذر ماه افتتاح شد، گفت: تاکنون بیش از ۵۰ شرکت استانی مجامع آن‌ها به صورت الکترونیکی انجام می‌شود و در زمینه سامانه توزیع سود الکترونیک معادل ۱۱۴ شرکت به صورت الکترونیکی انجام شده است. مرکز تماس بازار سرمایه  نیز در خرداد ماه کلید خورد و بیش از هشت میلیون تومان تماس صورت گرفته است که بیش از ۸۰ درصد آن به صورت هوش مصنوعی انجام شده است.

در ادامه این نشست خبری، نعتمی- رئیس مرکز فناوری اطلاعات بیمه مرکزی - گفت: امسال دو پروژه سامانه یکپارچه سازی نظارت بر بیمه شخص ثالث، حمل و نقل، آتش سوزی و زندگی را تا پایان سال به اتمام می‌رسانیم. در سال آینده نیز دو پروژه که مقدمات آن انجام شده است و پیشرفت ۸۰ درصدی داشته‌اند به سرانجام خواهند رسید که سامانه یکپارچه نظارت بر بیمه بدنه و ۱۰ ماهه است. 

وی افزود: حذف کاغذی بیمه شخص ثالث نیز یکی دیگر از طرح‌های بیمه مرکزی بود که در حال اجراست. در سالجاری تفاهم نامه‌ای با معاونت فناوری ریاست جمهوری داشتیم تا از آن طریق امکان حضور و فعالیت استارت‌آپ‌ها در صنعت بیمه تسهیل شود. 


رئیس مرکز فناوری اطلاعات بیمه مرکزی تاکید کرد که یکی از اولویت‌های بیمه مرکزی فراهم سازی شرایط ورود کسب‌وکارها به صنعت بیمه است و سه دوره است که بیمه مرکزی در زمینه فناوری اطلاعات رتبه یک را کسب کرده است.

در بخش دیگری از نشست نیز رئیس مرکز فناوری اطلاعات گمرک جمهوری اسلامی ایران نیز به تشریح اقدامات هوشمندسازی گمرک پرداخت و گفت: ارزش گذاری بر مبنای داده‌کاوی، نظارت بر ترخیص و پلمپ هوشمند از جمله اقدامات انجام شده گمرک در این زمینه است که در دهه فجر از آن‌ها رونمایی شد. 

همچنین، علی عبدالهی رئیس مرکز مدیریت فناوری اطلاعات و توسعه اقتصاد هوشمند وزارت اقتصاد بیان کرد که از طریق بستر الکترونیکی که برای اعطای تسهیلات کرونا فراهم کردیم، بیش از ۶۵ هزار قرارداد با سفته الکترونیک ایجاد شد و سامانه نهایی سفته الکترونیک نیز در سال آینده رونمایی می‌شود که گام اول این سامانه مربوط به تسهیلات و گام بعدی برای تمامی ذی نفعان است. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha