ایران چهارمین تولیدکننده "به" در جهان

سالانه حدود 500 هزار تن " به " در جهان تولید می‌شود که ایران با تولید حدود 35 هزار تن چهارمین تولیدکننده این میوه محسوب می‌شود.

سالانه حدود 500 هزار تن " به " در جهان تولید می‌شود که ایران با تولید حدود 35 هزار تن چهارمین تولیدکننده این میوه محسوب می‌شود.

به گزارش خبرنگار کشاورزی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) میوه "به" با اقلیم کشورهای فرانسه، یونان، آرژانتین، ایران و نیوزیلند سازگار است و در ایران در نوار کوهستانی شمال غرب، شمال شرق و زاگرس به بار می‌نشیند.

شهرهای عمده تولیدکننده این محصول آستارا، لاهیجان، رودسر، رامسر و شهسوار است.

به گفته رییس اتحادیه باغداران "از اوایل دهه‌ 70 با توجه به بروز بیماری مزمن «آتیشک» کارشناسان وزارت جهاد کشاورزی تجویز کردند این بیماری هیچ‌گونه درمانی ندارد و درختان "به" باید قطع و ریشه‌کن شوند لذا در آن زمان به پیشنهاد و اجبار وزارت جهاد کشاورزی بسیاری از درختان "به" قطع شدند در حالی‌که می‌توانستیم با اقدامات درمانی از جمله کاهش مصرف کود، کاهش رطوبت و جلوگیری ازتجمع آب و تغییر شیوه‌ آبیاری از سنتی به قطره‌ای این بیماری را کنترل کنیم".

میوه " به " دارای گوشت خشک و کرکی است که طعمی ترش و تقریبا گس دارد و درخت آن نیز از تیره گل‌سرخیان و جزو دسته سیب‌ها است که پشت برگهایش کرک‌دار است.

درخت "به " در خاک‌های خشک و خیلی آهکی نمی‌روید و نیازمند خاک عمیق است.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۶ آذر ۱۳۹۱ / ۰۸:۳۳
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 91090601847
  • خبرنگار : 71251