• یکشنبه / ۱۰ دی ۱۳۹۱ / ۰۸:۴۴
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 91101005788
  • خبرنگار : 71251

ایران سیزدهمین تولیدکننده سیر در جهان

ایران سیزدهمین تولیدکننده سیر در جهان

ایران با تولید سالانه بیش از 100 هزار تن سیر، رتبه سیزدهم تولید این محصول در جهان را به خود اختصاص داده است.

ایران با تولید سالانه بیش از 100 هزار تن سیر، رتبه سیزدهم تولید این محصول در جهان را به خود اختصاص داده است.

به گزارش خبرنگار کشاورزی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، کشور چین با تولید حدود 12.5 میلیون تن سیر بزرگترین تولیدکننده این محصول در جهان است.

ایران در گذشته یکی از صادرکنندگان سیر به کشورهای اروپایی بوده اما به علت بی‌توجهی به این محصول امروز سایر کشورهای جهان مانند چین، کره، اسپانیا، مصر، تایلند، آرژانتین و آمریکا با عملکرد و تولید بالای این محصول و ارائه به موقع به بازار جزو صادرکنندگان اصلی این گیاه هستند.

کشورمان سالانه حدود هزار تن سیر به ارزش بیش از 300 هزار دلار به کشور‌های آذربایجان، بلغارستان، عراق، روسیه، آلمان و امارات متحده عربی صادر می‌کند.

در نقاط مختلفی از ایران مانند استان‌های خراسان، همدان، سمنان، مازندران، خوزستان، هرمزگان، مرکزی و سایر نقاط، کشاورزان به کشت گیاه سیر پرداخته‌اند اما سیرهای محلی همدان، اهواز، مازندران و مشهد از معروفیت بیش‌تری برخوردارند و استان همدان در تولید سیر رتبه اول کشور را دارد.

استان‌های دیگر معمولا سیر تولیدی خود را به صورت سبز و برای تازه‌خوری در بازار عرضه می‌کنند اما استان همدان بیشتر تولیدش را به صورت سیر خشک عرضه می‌کند.

طبق اعلام سازمان جهاد کشاورزی استان همدان سطح زیرکشت سیر در این استان در سال جاری به بیش از 3200 هکتار افزایش یافته و بیش از 40 هزار تن سیر از مزارع برداشت شده است.

وجود کشاورزان توانمند، تولید ادوات مکانیزه سیر در استان همدان و استقبال از کشت مکانیزه و کیفیت بالای سیر از مزیت‌های استان همدان در کشت این محصول است که باعث شده سیر همدان شهرت جهانی پیدا کند.

مناطق طارم (استان زنجان)، دزفول، استان‌های مازندران و گیلان در فصل بهار سیر برداشت می‌کنند و استان‌های همدان، آذربایجان شرقی، فارس و خراسان رضوی تولیدکننده تابستانه سیر در کشور هستند.

سیر محصولی است آبی که به صورت پاییزه و در اواخر شهریور تا اواخر مهر کشت شده و در صورت کمبود بارندگی آبیاری می‌شود اما در مقایسه با سایر محصولات سبزی و صیفی محصول کم‌آب بوده که با توجه به محدودیت منابع آبی، توسعه کشت این محصول مورد توجه قرار گرفته است.

طول دوره رشد سیر از مرحله کاشت تا رسیدگی بین 100 تا 120 روز است و مطلوب‌ترین آب و هوا برای کشت این محصول در پاییز، زمستانی نسبتا سرد با پوشش مناسب برف، بهاری بارانی و روزهای تابستانی گرم و آفتابی با شب‌های خنک است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha