• یکشنبه / ۶ تیر ۱۴۰۰ / ۰۸:۵۵
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 00061707301
  • منبع : نمایندگی چهارمحال و بختیاری

احداث تونل غیرقانونی بهشت‌آباد منتفی شد

احداث تونل غیرقانونی بهشت‌آباد منتفی شد

ایسنا/چهارمحال و بختیاری از سال‌ها پیش موضوع انتقال آب از چهارمحال و بختیاری به فلات مرکزی در قالب طرح‌هایی هم‌چون بهشت‌آباد مطرح شد، این طرح تاکنون نتوانسته مجوزهای زیست‌محیطی را اخذ کند، بنابراین اجرای این پروژه عملا غیرقانونی تلقی می‌شود.

به گزارش ایسنا،  طرح انتقال آب بهشت‌آباد یکی از طرح‌هایی بوده که از  نظر زیست محیطی دارای ایرادات اساسی است، طول این تونل ۶۷ کیلومتر بوده و باتوجه به زهکشی تونل کل آب‌های سطحی و زیر سطحی به عمق ۳۰۰ متر از ورودی تونل در بهشت‌آباد تا ۱۳۰۰متر خروجی تونل در چرمهین اصفهان که چیزی حدود ۳۵ کیلومتر از اطراف تونل خشک شده یا بسیار کم آب و در معرض تهدید جدی قرار می‌گیرد، ضمن اینکه منطقه زیر دست این تونل از جمله دوپلان، مشایخ و ارمند نیز به شدت آسیب خواهد دید.

اجرای تونل بهشت‌آباد علاوه بر چهارمحال و بختیاری باعث نابودی بخشی از استان اصفهان نیز  می‌شود، همچنین با به بار آمدن خسارت به حوضه آبخیز این استان و نابودی منابع آب، موجب خسارت به حوضه پایین دست نیز خواهد شد.

همچنین چهارمحال و بختیاری در معرض خشکسالی قرار گرفته، به‌طوری که تمامی دشت‌های واقع در حوضه بهشت‌آباد ممنوعه بحرانی و ممنوعه هستند و تامین آب شرب در این حوضه از نظر کمی و کیفی بحرانی است.

با این وجود، جلسات بسیاری در این زمینه با مسئولان کشوری برگزار شد که متاسفانه نتایج ملموسی از آن مشاهده نمی‌شد، حتی تجمعات مردمی با محوریت «نه به انتقال آب» برگزار شد که به دلیل لابی‌گری‌های استان هم‌جوار این تونل که مرگ چهارمحال و بختیاری را رقم می‌زد، متوقف نشد.

بالاخره بعد از گذشت ماه‌ها و برگزاری جلسات متعدد از سوی نمایندگان چهارمحال و بختیاری در مجلس شورای اسلامی و مطالبات مردم نامه‌ای به صورت مکتوب از سوی رئیس سازمان محیط‌زیست مبنی بر مخالفت با احداث تونل بهشت‌آباد صادر شده و طرح انتقال آب براساس انتقال آب از طریق لوله مورد بازنگری قرار گرفته است.

احداث تونل بهشت‌آباد منتفی شد

قدرت‌الله حمزه، نماینده مردم شهرستان‌های کیار، اردل، فارسان و کوهرنگ در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص پروژه بهشت‌آباد، اظهار کرد: از سوی مجمع نمایندگان استان، جلسات متعددی با مسئولان ملی پیرو این پروژه برگزار شد، بیشتر جلسات برگزار شده در حضور مسئولان کشوری بود که طبق صحبت‌های صورت گرفته آن‌ها را قانع کردیم که احداث این تونل خیانت به مردم چهارمحال و بختیاری است و خوشبختانه با پیگیری‌های مکرر و جلسات مختلف کسی نتوانست ضروری بودن این تونل را به اثبات برساند.

وی افزود: کسانی که قصد داشته باشند با لابی‌گری منابع طبیعی و زندگی مردم استان را با انتقال‌های غیرقانونی آب به خطر بیندازند و مشکلات زیست‌محیطی را برای آن‌ها فراهم کنند، اجازه این کار داده نمی‌شود و همگان بدانند که نمایندگان استان جلوی این کارها را خواهند گرفت.

حمزه گفت: چهارمحال و بختیاری نه تنها مخالف انتقال آب به نقاط مختلف کشور از جمله فلات مرکزی نیست، بلکه موافق این کار است، به شرط اینکه در کنار این حمایت به استان‌های دیگر برای بهره‌مندی از منابع آبی، آب از دریا نیز پمپاژ تا مشکل استان‌های گرفتار برطرف شود، نباید به دلیل انتقال آب زندگی مردم این استان به خطر بیوفتد تا دیگر استان‌ها آباد شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha