• چهارشنبه / ۸ تیر ۱۴۰۱ / ۱۶:۲۱
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 00061991200
  • خبرنگار : 50444

نگاه چند جانبه لوله گستر اسفراین در نوسازی اصولی بین صنایع کشور

نگاه چند جانبه لوله گستر اسفراین در نوسازی اصولی بین صنایع کشور

ایسنا/خراسان شمالی پیشنهاد پایلوت شدن لوله گستراسفراین به عنوان الگوی موفق نوسازی صنایع در کشور یکی از مزایای چند جانبه نوسازی اصولی دراین کارخانه به شمار می آید؛ پروژه ای که از ۲ سال گذشته در تمامی خطوط تولید موجی فراگیر برای به‌روزرسانی تجهیزات و دستگاه‌های کارخانه ایجاد کرد و در جلسه مشترکی که اعضای کمیته نوسازی با مدیر عامل لوله گستر اسفراین داشتند، می شد به چشم اندازهای ۱۰ ساله نوسازی در این صنعت و تداوم جهش تولید امیدوار بود.

به گزارش ایسنا، رفع موانع تولید، افزایش بازدهی در اثر کاهش هدررفت انرژی، حفاظت از محیط‌ زیست و افزایش رضایتمندی پرسنل مهم ترین دستاوردهایی بود که در جلسه اعضای کمیته نوسازی به جزئیات آن پرداختند.

در این نشست اعضای کمیته نوسازی لوله‌گستر اسفراین از تاثیرات مثبت نوسازی بر افزایش کیفیت محصولات و بالا رفتن ظرفیت تولید خبر دادند.

به گفته اعضای این کمیته از آثار نوسازی در این کارخانه می توان به کاهش ۵۰ درصدی اقدامات اصلاحی و دوباره کاری ها، کاهش ۳۰درصدی ضایعات ماشینکاری، افزایش ۳۰ درصدی آمار تولید لوله‌هایی با قطر داخلی خاص (اسپیشیال دریفت)، بهبود چشمگیر کیفیت محصولات و کاهش ابزار مصرفی خطوط تولید اشاره کرد.

از دیگر دستاوردهای نوسازی می‌توان به کاهش تعمیرات ماشین آلات رزوه‌زنی و نتایج مثبت بهبود وضعیت کیفی لوله ۷ اینچ اشاره کرد که قبلا به دلیل تاب بالا و خرابی مداوم از دسترس خارج و در روند تولید توقف ایجاد می شد؛ کاهش نسبت مصرف مواد اولیه به تولید لوله در مقایسه با سنوات قبل (کاهش ضایعات تولید) و مصرف مواد اولیه برای تولید یکسان نیز از دیگر نتایج مشهود بهبود کیفیت در نتیجه نوسازی است.

صرفه جویی ارزی ۲۰۰ میلیون یورویی بعد از اورهال اساسی دستگاه‌ها از دیگر عوامل تاثیرگذاری است که در این جلسه برای تداوم جهش تولید این کارخانه استراتژیک به آن تاکید شد.

در ۲ سال اخیر، افزایش چندین برابری فروش سبب شد تاثیرات نوسازی، قابل شهودتر و انگیزه نیروهای جهادی کارخانه برای حذف گلوگاه‌های تولید نیز دوچندان شود؛ از طرفی با همین انگیزه و با اتکا به دانش انباشته و تخصص بومی اقدام به داخلی‌سازی گردید و از خروج ارز کشور جلوگیری شد.

مدیرعامل لوله گستر اسفراین در این خصوص گفت: کاهش تولیدات در سال ۹۸ هزینه‌های بسیاری به دوش کارخانه گذاشت که در ۲سال اخیر با مدیریت صحیح نیروی انسانی و استفاده بهینه از تجهیزات در اثر فرایند نوسازی شاهد افزایش چندین برابری فروش بودیم به طوری که سال ۹۸ میزان تولید کمتر از ظرفیت اسمی بود و ۲۳۷ میلیارد ریال هزینه به دوش کارخانه گذاشت، این رقم در سال ۹۹ نه تنها جبران شد بلکه برای اولین بار زیان ده ترین شرکت تابعه سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران، سود ده شد و در سال ۱۴۰۰ نیز افزایش ۲ برابری فروش تداوم یافت.

به گفته مهندس زند، میزان تولید بعد از اورهال اساسی به بیش از ۳۰ هزار تن رسید و در خصوص نیروی انسانی نیز با افزایش تولید، تنها ۱۲ درصد افزایش نیرو در کارخانه انجام شد به طوری که سال ۹۸ تنها ۶۲۷ نفر مشغول به کار بودند و این آمار در سال ۹۹ علی رغم افزایش تولید و فعالیت کارخانه به ۶۱۲ نفر کاهش یافت و در سال ۱۴۰۰ با توجه به افزایش چشمگیر تولید، تنها ۱۲ درصد افزایش نیروی انسانی صورت گرفت.

وی افزود: فرآیند نوسازی در لوله‌گستر باعث کاهش مصرف انرژی های پایدار و مصرف بهینه منابع شد که علاوه بر حفاظت از محیط زیست و کاهش آلایندگی در شرایط بحران منابع برق، آب و گازی سهم خود را در کاهش مصرف انرژی در سطح کلان اجرا کرد.

وی اظهار کرد: کاهش نسبت بهای تمام شده به فروش در اثر نوسازی نیز از عوامل مهم و تاثیرگذاری است که در هزینه‌های سربار مصرفی ۱۶ درصد کاهش محسوس بهای تمام شده داشتیم، نسبت بهای تمام شده به فروش در سال ۹۹ حدود ۹۰ درصد و در سال ۱۴۰۰ به ۷۴ درصد رسید.

مهندس زند تاکید کرد: خرید و نصب تجهیزات متعدد نظیرهواساز، لجن کش و… نیز توانسته لوله‌گستر اسفراین را از جمله صنایع پیشرو و معدود در زمینه ممانعت از آسیب‌های زیست محیطی معرفی کند که با تجهیز و رفع ایرادات تصفیه خانه و مخازن انباشت پسماند و بازیافت در موضوع حفاظت از آب و خاک عملکرد چشمگیری را ثبت کرده ایم.

نگاه چند جانبه لوله گستر اسفراین در نوسازی اصولی بین صنایع کشور

مدیرعامل لوله گستر اسفراین گفت: از اول فروردین ۱۴۰۰ تا آخر خرداد ۱۴۰۱، دوهزار و ۹۰۹ قلم کالا خریداری شده که از این تعداد تنها ۳۰مورد ارتباط به برون سپاری تعمیرات داشت و ۷۶۷ میلیارد و ۵۵۱ میلیون و ۹۶۱ هزار و ۷۳۷ ریال خرید از ۲۴۱ تامین کننده خرید ملزومات صورت گرفت.

وی افزود: ۴۹ میلیارد و ۶۷۵میلیون و ۳۲۴ هزار و ۸۱۶ ریال نیز خرید از دو تامین کننده خارجی انجام گرفته است.

به گفته مدیرعامل لوله‌گستر اسفراین، ۲۵۰ میلیارد ریال اعتبار، سال گذشته هزینه تعمیرات اساسی خطوط تولید شد و این روند امسال نیز به صورت جدی تر در اولویت کارخانه است تا با حداکثر توان، توقفات تولید به حداقل برسد.

استفاده از دانش بومی متخصصان و مهندسین نیز بخش مهمی از فرآیند نوسازی را در این شرکت رقم زده است که مدیرعامل لوله گستر اسفراین، این اقدام را مانع خروج ارز از کشور بابت خرید دستگاه های خارجی دانست.

به گفته وی، نوسازی دانش فنی نیروی‌انسانی و آموزش نیروی‌انسانی در لوله‌گستر تاکنون صورت نگرفته و این موضوع نیز در مقوله نوسازی، مورد توجه قرار گرفته تا علاوه بر مدیران، پرسنل شرکت نیز در دوره‌های متعدد حضور یابند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha