• پنجشنبه / ۱۲ فروردین ۱۴۰۰ / ۱۸:۴۰
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 1400011204654
  • خبرنگار : 80001

دلیل رونق بازار مسکن در ماه اسفند

دلیل رونق بازار مسکن در ماه اسفند

یک کارشناس بازار مسکن، علت رشد قیمتها در این بازار را افزایش قیمت مصالح ساختمانی، انتظارات تورمی و نبود برنامه ریزی منسجم دانست و گفت: تا زمانی که وزارت راه و شهرسازی تفکیک نشود نمی توان انتظار داشت که بازار مسکن کنترل شود.

فرشید پورحاجت در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: رشد ۶.۶ درصدی قیمت مسکن شهر تهران در اسفندماه و به طور کلی افزایش بیش از ۹۰ درصدی سال ۱۳۹۹ از نبود برنامه ریزی منسجم در حوزه مسکن نشأت می گیرد. در حال حاضر مسئولان وزارتخانه بر حوزه راه تمرکز کرده اند و در بخش مسکن نیز فقط به امور سازمان نظام مهندسی توجه می شود؛ سازمانی که از وظیفه اصلی خود مبنی بر ارتقای کیفیت ساخت و سازها غافل و به یک بنگاه اقتصادی تبدیل شده است.

وی افزود: زمانی که در دولت قبل وزارت مسکن و راه با یکدیگر ادغام شد، قرار بود مشکلات بخش مسکن حل شود اما دیدیم که سال ۱۳۹۱ با سونامی قیمت مسکن مواجه شدیم. در سه سال اخیر نیز همواره درگیر رکود تورمی بوده ایم و دائم صحبت از این می شود که با توجه به رکود، قیمتها کاهش می یابد، اما نه تنها این اتفاق نیفتاد بلکه به دلیل رشد نهاده های تولید و انتظارات تورمی معتقدم در اردیبهشت ماه نیز بازار مسکن دچار نوسان خواهد شد.

این کارشناس بازار مسکن با اشاره به افزایش قیمت مصالح ساختمانی گفت: سال گذشته با تورم بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ درصدی سیمان، فولاد، سنگ و سرامیک مواجه شدیم. ماسه شسته از کامیونی ۳۰۰ هزار تومان به یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان رسیده است. بتن آماده از ۲۵۰ هزار تومان به ۷۰۰ هزار تومان رسیده است. خدمات مهندسی، مالیات و عوارض شهرداری نیز حدود ۱۰۰ درصد افزایش یافت.  ظاهرا گوش شنوایی هم برای حل مشکلات ساخت و ساز وجود ندارد. حتی اگر نمایندگان مجلس طرح جهش تولید مسکن را به تصویب برسانند معتقدم تا زمانی که حوزه مسکن از راه جدا نشود برنامه‌ریزی‌ها عقیم خواهد ماند.

وی با بیان این ادعا که شهرها به بیقوله تبدیل شده اند تاکید کرد: آمار نوسازی نشان می دهد بافتهای فرسوده به حال خود رها شده و هیچ اقدامی برای بازسازی صورت نمی گیرد. از طرف دیگر با کمبود حداقل ۵ میلیون واحد مسکونی در کشور مواجهیم. با ساخت ۴۰۰ هزار واحد مسکن ملی هم مشکلات حل نمی شود؛ هرچند شواهد و قرائن نشان می دهد بعد از دو سال هنوز این برنامه شکل اجرایی واقعی به خود نگرفته است.

پورحاجت با اشاره به شعار سال مبنی بر «تولید؛ پشتیبانی ها و مانع زدایی ها» گفت: تسهیلات ساخت در سال جاری مقداری افزایش یافته و این می تواند خبر خوبی برای بخش تولید باشد اما به دلیل کسری شدید مسکن و رشد تورم نمی توان توقع کاهش قیمت مسکن را داشت.

وی خاطرنشان کرد: در بخش مصرفی بازار مسکن هیچ کاهش قیمتی رخ نداده است. ممکن است در بالای شهر تهران قیمتها از متری ۱۵۰ میلیون تومان به متری ۱۲۰ میلیون تومان رسیده باشد اما این نمی تواند ملاکی برای وضعیت واقعی این بازار باشد. عمده معاملات در واحدهای ۵۰ تا ۶۰ متر اتفاق می افتد که قیمتها افزایش یافته است. تا چند ماه قبل در شهرستانها می شد با متری ۴ میلیون تومان واحد مسکونی احداث کرد اما الان با متری ۶ میلیون تومان هم نمی توان ساخت و ساز کرد.

این کارشناس بازار مسکن در بیان راهکار ساماندهی بازار گفت: باید یک وزارتخانه تخصصی در حوزه مسکن ایجاد و در زمینه های مختلف همچون کنترل سوداگری، وضع مالیات، مشوقهای ساخت و ساز، تقویت قدرت نقدینگی و ارایه تسهیلات مناسب، برنامه ریزی صورت گیرد.

مسکن در تهران متری ۳۰ میلیون تومان

بنابراین گزارش، اسفند سال گذشته متوسط قیمت یک متر مربع واحد مسکونی در تهران ۳۰ میلیون و ۲۷۰ هزار تومان بوده که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب ۶.۶ و ۹۳.۷ درصد افزایش دارد. گزارش بانک مرکزی نشان می‌دهد همچنین تعداد معاملات انجام شده در اسفند ماه سال ۱۳۹۹ معادل ۵۳۰۰ فقره بود که نسبت به ماه قبل ۳۴.۶ درصد افزایش و در مقایسه با ماه مشابه سال قبل ۴۸.۴ درصد کاهش نشان می‌دهد.

 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۰۱-۱۲ ۱۹:۱۱

الان چند ساله تو بازار آشفته دلالان اسفند که میشه جوسازی میکنن که بعد عید قیمت ها میره بالا و از ترس مردم سواستفاده میکنن

avatar
۱۴۰۰-۰۱-۱۳ ۰۲:۳۲

وزیر میگه نخرید ارزان میشه بعد میگه بسازید مسکن کم داریم خوب شما میگی نخرید بعد به سرمایه گذار میگی بسازید تو داری به مصرف کننده میگی نخر به سرمایه گذار میگی بساز

avatar
۱۴۰۰-۰۱-۱۳ ۱۳:۲۶

بدون تعارف بگم هر کسی که تو این دوران مسکن میخرد یا پول مفتی بهش رسیده یا پول مفت پیدا میکند خلاصه از قشر مردم با در امد شرافتمندانه تو این افراد خیلی خیلی کم است و این کار خیانتی به مردم است که جنس فوق گران را میخرند و ناگفته نماند که ۹۰ درصد این خریدها بین خود دلال ها هست

avatar
۱۴۰۰-۰۱-۱۴ ۱۱:۵۲

در موضوع مسکن ذکر نکات زیر حیاتی است هرچند هیچ گونه بازتابی ندارد اما همینکه گفته شود باز هم کفایت می کند: 1- تقریبا هیچ جوانی قادر به خرید خانه نیست مگر اینکه از نظر خانوادگی متمکن باشد. 2- هیچ راهی برای خانه دار شدن جوانان وجود ندارد و برای مثال همین طرح مسکن ملی هیچ دردی از کسی دوا نکرد و نمی کند. 3- درآمد اکثر مردم ایران از شش میلیون در مافراتر نمی رود که از این مقدار آخر هر ماه باید نیمی از آن را تقدیم صاحبخانه ای کنند که سالانه سرخود قیمت ها را بالا می برد. 4- بیشتر افراد یکسال پول خود را در بانک مسکن سپرده کرده اند به این امید که بتوانند خانه هرچند کوچکی در دورافتاده ترین نقاط شهر تامین کنند که این موضوع هم به لطف کرونا و زیاده خواهی های صاحب خانه ها و بنکاههای معاملاتی مسکن منتفی شد. 5- دولت هیچ دخالتی در امر کنترل قیمت های مسکن نمی کند و قیمت ها چه خرید و چه اجاره بی هیچ قانونی خود به خود بالا می رود. 6- در حالی که اصل 31 قانون اساسی به وضوح به تامین مسکن برای هر فرد و خانواده ایرانی وظیفه دولت است اما هیچ اقدامی در این خصوص صورت نمی گیرد. 7- تنها احمدی نژاد بود که مردم را تا اندازه ای- هرچند ناقص- وارد بازار مسکن کرد و غیر از او هیچ دولتی در این خصوص عمل نکرد و موضوع اقدام ملی مسکن هم هیچ دردی را دوا نکرده و نخواهد کرد. 8- به قول یکی از دوستان، خرید و فروش فقط بین ثروتمندان و دلالان رواج دارد و خبری از مردم عامه در این فرایند نیست و نمی تواند باشد. 9- چگونه با یک وام مسکن دویست میلیونی – برفرض اگر این قدر باشد- می توان خانه ای به قیمت یک میلیارد تومان خرید؟ 10- چه کسی باید پاسخگوی این خانواده های ضعیف ایرانی باشد؟ اما پیشنهاد: پیشنهاد می گردد دولت اقدام به ساخت خانه در مناطق مختلف و حتی دورافتاده کند و سپس در قامت موجر یا صاحبخانه، آنها را به مردم اجاره دهد ان هم با قیمت های بالا و با هر قیمتی تا اینکه مستاجر در نهایت مالک شود. به این طریق که من نوعی، مستاجر دولت شوم و هم پول پیش دهم و هم اجاره و به جای اینگه این پول به جیب صاحبخانه های زیاده خواه ریخته شود، به جیب دولت برود و مردم هم بتوانند در نهایت به صاحب خانه شدن امیدوار باشند. والسلام