• سه‌شنبه / ۱۷ فروردین ۱۴۰۰ / ۰۸:۲۳
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1400011707511
  • خبرنگار : 50204

تغییر مثبت در بازار گوشت نیازمند رفع مشکل نهاده

تغییر مثبت در بازار گوشت نیازمند رفع مشکل نهاده

ایسنا/مرکزی یک دامدار داوودآبادی می گوید مروری بر شرایط بازار و وضعیت مرغ و گوشت و عوامل تاثیرگذر بر این دو کالای پرمصرف سبد خانوار نشان می دهد، که امسال سال بُرد دامداری ها، یا بهتر بگوییم سال گوشت است، البته اما و اگرهایی هم در این زمینه وجود دارد.

مصطفی داوودآبادی در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: وضعیت قیمت گوشت کمی بهتر شده اما باید دست به دعا برداریم تا بارانی ببارد تا کشاورزی نیز رونق پیدا کند چراکه اگر کشاورزی رشد نکند باز هم در تامین علوفه دام با مشکل مواجه خواهیم شد.ا

وی افزود: با توجه به کاهش تولید گوشت و افزایش نیاز مردم در سال جاری، شاهد افزایش قیمت در این حوزه خواهیم بود، امسال با توجه به افزایش قیمت مرغ و روی آوردن مردم به خرید گوشت، از ابتدای فروردین دلالان اقدام به خرید گوشت داشتند که این اقدام در سنوات گذشته بی نظیر بود.

این دامدار با بیان اینکه تعطیلی مجدد تالارها در این امر موثر خواهد بود تصریح کرد: این تعطیلی هرچند در این بازار و نوسانات بازار تاثیرگذار است اما کاهش چشمگیری در قیمت گوشت ایجاد نخواهد شد.

داوودآبادی با تاکید بر کمبود گوشت در سال جاری اضافه کرد: از طرفی پس از تزریق واکسن کرونا و با شروع مسافرت ها و مجالس و افزایش تقاضا برای گوشت ایجاد خواهد شد.

وی بیان کرد: البته این پیش بینی تغییرات به نفع دامدار است و به نوعی زور به دست دامدار می‌افتد، دلال در این سال ها از وضعیت دامداران و انباشت دام در دامداری ها سوءاستفاده می‌کرد، اما با کاهش تولید و کمبود گوشت، دلال مجبور به سازش با دامدار است.

این دامدار داوودآبادی با بیان اینکه امسال سالی مناسب برای دامدار است گفت: شخص بنده قصد فروش دام ها و سرمایه گذاری در مسکن را داشتم، اما برخی کارشناسان در این حوزه مرا از این کار منع کردند چراکه در بین دامداران امسال سال گوشت معرفی شده به همین جهت به امید جبران خسارت سال های گذشته در سال ۱۴۰۰ هستیم.

داوودآبادی با اشاره به قیمت نهاده‌ها افزود: قیمت نهاده‌ها همچنان بالاست؛ قیمت نان خشک هر کیلو بالای ۴ هزار تومان و سبوس بالای ۵ هزار تومان است و گندم و جو که به خاطره ها پیوسته اند. نهاده دولتی هم که اصلا کیفیت ندارد و نهاده شرکتی که به داوودآباد لینک شده از کیفیت پایینی برخوردار است و کیسه های کنسانتره مملو از شن و نمک است که به سیستم گوارش دام آسیب جدی وارد می‌کند. هیچکدام از دامداران داوودآباد به این شرکت مراجعه نمی‌کنند و ترجیح می‌دهند با ۲ هزار تومان اختلاف قیمت، کنسانتره مرغوب از بازار آزاد تهیه کنند.

وی تاکید کرد: در مجموع اگر مشکلات مربوط به تهیه جو و گندم حل نشود، افزایش قیمت گوشت هم دردی از دامداران دوا نخواهد کرد و متاسفانه رکود این بازار همچنان ادامه خواهد داشت. در داوودآباد دامداران مواد اولیه دام از جمله گندم و جو را از زمین های خود تهیه می کنند اگه اگر بارندگی نباشد و واردات صورت نگیرد باز هم فاجعه پیش خواهد آمد.

داوودآبادی در خصوص حمایت کشورهای دیگر از دامداران ادامه داد: برخی کشورها از جمله ترکیه حمایت های خوبی از دامداران انجام می‌دهند تا از خروج ارز در کشور خود جلوگیری کنند اما در ایران هیچ حمایتی از دامدار انجام نمی‌شود و به جای حمایت از تولید داخل، گوشت را از کشورهای دیگر وارد می کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha