• پنجشنبه / ۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ / ۱۲:۳۴
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 1400020201092
  • خبرنگار : 71626

انتقاد محمدکاظم کاظمی از نظام آموزشی

دخترم حق دارد از این درس‌ها بیزار باشد

دخترم حق دارد از این درس‌ها بیزار باشد
تصویر به اشتراک گذاشته‌شده توسط محمدکاظم کاظمی

محمدکاظم کاظمی با انتقاد از شیوه نظام آموزشی از وجود سوالاتی برای دانش‌آموزان که به گفته او برای پرورش ماشین هستند، می‌گوید.

به گزارش ایسنا، این شاعر و پژوهشگر ادبی در نوشتاری که با عنوان «سوالات پرورش ماشین» منتشر کرده آورده است: «کدام گزینه برای بیت زیر درست نیست؟
خندید بر او شعله که از دست که نالی؟
ناچیزی تو کرد بدین گونه تو را خوار
۱. بیت دارای دو کلمه ربط است.
۲. بیت دارای سه جمله است.
۳. زمان فعل دوم، «مضارع» و زمان فعل‌های دیگر «ماضی» است.
۴. بیت دو فعل ناگذر و یک فعل گذرا دارد.

این‌ سوال آزمون کنکور ارشد ادبیات است؟ نه، کمی پایین‌تر بیایید. سوال کنکور دانشگاه است؟ نه باز هم کمی پایین‌تر بیایید. یعنی خیلی پایین‌تر بیایید. این‌ سوال یکی از آزمون‌های کلاس ششم مدرسه است. بله، این‌ها را نرگس کاظمی باید حل کند و حالا بابای نرگس کاظمی در حل کردنشان درمانده است.

این نظام آموزشی‌ای که چنین توقعی از یک دانش‌آموز کلاس ششم دارد، در واقع دانش‌آموز شیفته ادبیات تربیت نمی‌کند. ماشین تست‌زنی تربیت می‌کند. ذوق، هنر و خلاقیت را می‌کشد تا قواعد خشک دستور زبان و قواعد وزن و قافیه و آرایه‌های ادبی را جایگزین آن سازد.

نرگس حق دارد از این درس‌ها بیزار باشد. من که چهل سال است با ادبیات سر و کار داشته‌ام و شاعر و سی سال تمام کتاب آموزشی و نقد شعر نوشته‌ام و مدرس کارگاه شعر و داور مسابقات شعر بوده‌ام به این چیزها نیازمند نشده‌ام. این نوجوانی که سن رشد و فعالیت ذهنی اوست و در پی خلاقیت و پرورش ذوق و شخصیت خود است، چه نیازی به این‌ها دارد؟ هیچ نیازی ندارد مگر تجهیز شدن برای گذشتن از سد کنکور و به دست آوردن یک مدرک تحصیلی که بر پایه همین آموزه‌ها در دانشگاه باشد و سرانجام وارد شدن به عرصه کار و زندگی و پاکسازی ناگزیر ذهن خویش از این همه اطلاعات خشک و ناکارآمد که در سال‌های تحصیل روی هم انباشته شده است.

به راستی این نظام آموزشی کی می‌خواهد به خود بیاید و مانع ترویج این شیوه از آموزش در این مملکت شود؟»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۰۲-۰۲ ۱۹:۵۱

متاسفانه آموزش پرورش ما تبدیل شده به کلاسهای آمادگی برای کلاسهای تست زنی کنکور و نه تنها خبری از پرورش در آن نیست که آموزش هم به بیراهه می رود

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۰۲ ۲۳:۴۵

والا، مثل قرآن و عربی خوندن اجباری تو مدرسه، والا فارسیمون به زور تو کلمون میره از ما عربی میخوان. خب، جز قرده و بقره هم چیزی یاد نگرفتیم و حتی واسه کار و زندگی و تجارت هم قابل استفادمون نبود.

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۰۳ ۱۳:۵۶

نظام آموزشییی که انتگرال رو از دبیرستان حذف می‌کنه، بیش‌از این توقعی نیست.