• دوشنبه / ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۰ / ۰۰:۲۹
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 1400022013275
  • خبرنگار : 71573

منصور اوجی؛ صدایی متفاوت

منصور اوجی؛ صدایی متفاوت

کامیار عابدی می‌گوید: منصور اوجی را می‌توانیم مهم‌ترین شاعر نوگرای شهر شیراز پس از نیما بدانیم، هم یکی از شاعران شاخص در جریان نسل دوم شعر نیمایی و هم مهم‌ترین شاعر نیمایی در نوع شعر لحظه‌ای و کوتاه. منصور اوجی صدایی متفاوت و مانا در شعر نیمایی بود. 

این پژوهشگر و منتقد ادبی در یادداشتی که در پی در گذشت منصور اوجی، در اختیار ایسنا قرار داده، نوشته است: «منصور اوجی (متولد ۱۳۱۶) که در شامگاه نوزدهم اردی‌بهشت ۱۴۰۰ ما را تنها گذاشت، شاعری نیمایی بود که گاه  به شعر سنتی، به ویژه رباعی‌سرایی هم پرداخت و  در مواردی از فضای ملتهب زیست اجتماعی ایران در عصر خود هم تاثیر پذیرفت. اما به نظر می‌رسد شعرهای نو او در حد فاصل نگاه حافظانه و اندیشه خیامی به وضوح و تمایز بیش‌تری می‌رسید. البته او همشهری حافظ بود. اما قدری بیش‌تر از حافظ به خیام گرایش داشت. اوجی در جست‌وجوی راه شعری خود از شیراز به نیشابور رفت و از نیشابور به یوش.
او در دهه‌های ۱۳۷۰ و اوایل دهه ۱۳۸۰ گاه به شعر سپید هم نزدیک شد. اما کامیابی‌اش در شعر نیمایی بسیار گسترده تر بود. رومانتی‌سیسم در شعر اوجی با طبیعت‌ستایی، گذشت عمر، اندیشیدن به ابدیت و وصف شیراز در هم آمیخته است. او از جمله شاعرانی بود که توانست با پشتکار و پیگیری بسیار زیاد، ذوق و استعداد خود را تا نهایت درجه در ساختار شعرش به فعلیت برساند. او را هم می‌توانیم مهم‌ترین شاعر نوگرای شهر شیراز پس از نیما بدانیم، هم یکی از شاعران شاخص در جریان نسل دوم شعر نیمایی (متولد در دهۀ ۱۳۱۰) و هم مهم‌ترین شاعر نیمایی در نوع شعر لحظه‌ای و کوتاه. منصور اوجی صدایی متفاوت و مانا در شعر نیمایی بود. 

فقدان این شاعر لطیف‌طبع و ارجمند را به همه دوستداران شعر او، جامعه شعری ایران، اهل شعر و ادبِ شیراز، فرزند برومندش، خانم غزل اوجی و همسرشان، خواهرشان، خانم مرضیه اوجی و دیگر بازماندگان صمیمانه تسلیت می‌گویم.»

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۰۲-۲۰ ۰۸:۲۷

جامعه اونقدر بيسواد هست كه اصلا او را نميشناسند موبايل و فضولي و سلبريتي و بي اخلاقي واقعيت جامعه ماست و نه فرهنگ