• چهارشنبه / ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ / ۱۶:۵۸
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 1400022215995
  • خبرنگار : 50256

مدیرکل هواشناسی استان خبر داد

جبران ۵ درصدی کمبود بارش در آذربایجان شرقی/بارندگی‌های اخیر وضعیت را به حد نرمال نرساند

جبران ۵ درصدی کمبود بارش در آذربایجان شرقی/بارندگی‌های اخیر وضعیت را به حد نرمال نرساند

ایسنا/آذربایجان شرقی مدیرکل هواشناسی آذربایجان شرقی گفت: پیش از شروع بارش‌های اخیر، میانگین‌ بارش استان، ۲۳ درصد کاهش را نسبت به دوره آماری بلندمدت نشان می‌داد اما اکنون این میزان به ۱۸ درصد رسیده و فقط پنج درصد از کمبود بارش‌ها در بارندگی‌های اخیر جبران شده است.

علی دولتی مهر در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به بارندگی‌های اخیر و وضعیت کمبود بارش‌ها در استان، افزود: اردیبهشت ماه، پرباران ترین ماه سال است اما بارندگی‌های اخیر نتوانسته وضعیت بارشی استان را به حد نرمال برساند، از این رو انتظار نداریم که میانگین بارش استان در ماه‌های آتی نرمال باشد. 

وی در خصوص آخرین وضعیت بارش استان، اظهار کرد: میزان کل بارش استان از اول سال آبی جاری (یکم مهرماه ۹۹) تا روز دوشنبه (بیستم اردیبهشت ماه ۱۴۰۰) ۲۰۵ میلی متر گزارش شده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته با ۲۶۹ میلی متر بارش، کاهش ۲۴ درصدی و نسبت به میانگین بلندمدت با ۲۵۰ میلی متر بارش، کاهش ۱۸ درصدی را نشان می‌دهد.

وی افزود: بارندگی‌های سال زراعی جاری در مقایسه با میانگین بارش بلندمدت استان، وضعیت کاهشی را در تمامی شهرها به جز ورزقان با هشت درصد افزایش، تبریز با شش درصد افزایش و شبستر با پنج درصد افزایش را نشان می‌دهد اما در مجموع بارش‌های تمامی شهرهای استان نسبت به متوسط بارش سال گذشته، کاهش دارند که کمترین کاهش‌ها در شبستر با چهار درصد و تبریز پنج درصد ثبت شده است.

دولتی مهر در خصوص وضعیت افرایشی دمای استان در طی این مدت، اظهار کرد: میانگین دمای استان در سالجاری برابر ۷.۳ درجه سانتی گراد گزارش شده که نسبت به دوره بلندمدت با ۵.۵ درجه سلسیوس، اختلاف ۱.۷ درجه‌ای و نسبت به مدت مشابه سال گذشته‌ با ۶.۴ درجه سانتی گراد، اختلاف ۰.۹ درجه‌ای را نشان می‌دهد. اما با این وجود، طی روزهای گذشته حاکم شدن هوای سرد در منطقه ورزقان، دمای این شهرستان را به دمای منفی دو درجه کاهش داده است.

وی ادامه داد: بر اساس پیش آگاهی‌‍‌های هواشناسی صادر شده برای ماه‌های آتی (با ۶۰ الی ۷۰ درصد صحت و احتمال وقوع)، انتظار داریم که تا اواخر اردیبهشت ماه سال جاری، تعدادی سامانه بارشی وارد جو استان شوند اما برای ماه‌های خرداد، تیر و مرداد میزان بارش کمتر از نرمال پیش بینی می‌شود.

وی با تاکید بر این‌که با کاهش بارش در سطح استان رو به رو هستیم، گفت: انتظار نداریم که تا پایان سال آبی جاری، کمبود بارش‌ها جبران شوند. اگر هم در ماه‌های تیر تا شهریور، بارندگی‌هایی رخ دهد و این کمبود جبران شود، منفعتی برای کشاورزان نخواهد داشت و فقط می‌تواند منابع آبی را تحت تاثیر قرار دهد.

مدیرکل هواشناسی استان افزود: انتظار داریم که بر اساس پیش آگاهی‌های صادر شده، متوسط دمای استان در تابستان، بین ۰.۵ تا یک درجه افزایش داشته باشد.

وی در خاتمه با اشاره به وضعیت مطلوب دمایی و بارش استان در سال آب جاری متذکر شد: امیدواریم که در روزهای آتی، بارندگی‌های سطح استان رخ دهند تا با مسئله کمبود آب مواجه نشویم اما در واقعیت اکنون وضعیت بحران کم آبی و کمبود بارندگی در سطح کشور وجود دارد که در این راستا باید منابع آبی در حوزه مصرف مدیریت شود.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha