• یکشنبه / ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ / ۱۸:۴۱
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 1400022618510
  • خبرنگار : 80001

یک کارشناس:

پولدارها در بازار مسکن پولدارتر می‌شوند

پولدارها در بازار مسکن پولدارتر می‌شوند

یک کارشناس بازار مسکن گفت: تلاطمات اقتصادی زمینه را برای جهش بازار مسکن، پولدارتر شدن مالکان و فاصله طبقاتی فراهم می‌کند؛ اگر هم فرضا قیمت خانه مقداری پایین بیاید تاثیری در توان متقاضیان واقعی ندارد.

محمد عدالت‌خواه در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: طی دهه‌های اخیر بسیاری افراد از طریق رانتهای مستقیم و غیرمستقیم بخش زمین و مسکن به سرمایه‌های هنگفت دست یافته‌اند. دهه ۶۰ طبق قانون زمین شهری زمین‌ها به سه قسمت دایر، موات و مسبوق به احیا تقسیم شدند. زمینهای مسبوق به احیا از چنگ دولت خارج و اغلب به دست زمین‌خواران افتاد. بعد زمین‌ها به شهرها متصل شدند و مالکان سند دریافت کردند. زیرساخت‌های شهری مثل آب و برق و تلفن هم به این زمین‌ها ارزش بیشتری داد و بدین ترتیب رانت غیرمستقیمی در اختیار متصرفان قرار گرفت که خروجی آن به دور شدن متقاضیان واقعی و پولدار شدن مالکان انجامید.

وی افزود: همواره بیان می شود که دیگر نمی‌توان برای زمین‌هایی که از دست دولت خارج شده چاره‌اندیشی کرد. اما به اعتقاد من می‌شود با وضع مالیات، دست کم بخشی از ارزش افزوده این زمینها را از ثروتمندان دریافت و منابع آن را برای ساخت مسکن دهکهای پایین اختصاص داد.

این کارشناس بازار مسکن با بیان اینکه نوسانات قیمت مسکن به نفع سوداگران تمام می‌شود گفت: بازار مسکن به عاملی برای اختلاف طبقاتی تبدیل شده است. وقتی نرخ ارز بالا می‌رود، قیمت طلا و مسکن هم افزایش می‌یابد و صاحب خانه‌ها نه تنها ضرر نمی‌کنند بلکه سرمایه‌شان افزایش می‌یابد. دولت باید بدون توجه به نوسانات بازار مسکن، برای خانه‌دار کردن اقشار پایین چاره‌ای بیندیشد. طرحهایی مثل اقدام ملی، طرح جهش مسکن یا مسکن استجاری خوب است به شرطی که گرفتار ویژه‌خواری نشود و به متقاضیان واقعی تعلق بگیرد.

عدالت‌خواه خاطرنشان کرد: طبق اصل ۳۱ قانون اساسی، دولت موظف است شرایط تامین مسکن تمامی اقشار جامعه را فراهم کند. مردم با توجه به درآمدهایشان باید بتوانند بعد از یک مدتی که کار می‌کنند صاحب مسکن شوند. اما متاسفانه به قدری این حوزه درگیر سوداگری شده که خرید خانه برای نیازمندان به یک آرزوی طولانی و دست نیافتنی تبدیل شده است.

وی مهمترین عامل در افزایش قیمت مسکن در کلانشهرها را نرخ زمین دانست و گفت: قطعا می‌توان با راهکارهایی قیمت مسکن و اجاره در کلانشهرها را پایین آورد. مسکن استیجاری که هم‌اکنون در مجلس دنبال می‌شود به شرط اجرای صحیح قابلیت کنترل بازار اجاره را خواهد داشت.

این کارشناس بازار مسکن با اشاره به طرح مسکن ارزان قیمت توسط شهرداری‌ها که قرار است به بازار اجاره اختصاص پیدا کند یادآور شد: در گذشته هم این طرح دنبال شد ولی چون زمینهای کافی در اختیار دولت نبود به خوبی پیش نرفت. از طرف دیگر مقداری اسیر ویژه‌خواری و واگذاری به اطرافیان و دوستان شد. بنابراین در این‌گونه طرحها باید نظام توزیع کاملا شفاف باشد.

عدالت‌خواه درباره آینده بازار مسکن در سال ۱۴۰۰ گفت: اقتصاد کشور ما با مشکلات متعددی مواجه شده که سرنخ آن به تحریمها می‌رسد. اگر تحریمها برداشته شود مقداری آرامش به بازارها برمی‌گردد و فعالیتهای مولد رونق می گیرد. در آن صورت انتظار داریم قیمت مسکن در سال ۱۴۰۰به ثبات برسد.

متوسط قیمت مسکن در تهران ۲۹.۳ میلیون تومان

بنابراین گزارش، فروردین سال ۱۴۰۰ متوسط قیمت یک متر مربع مسکن در شهر تهران ۲۹ میلیون و ۳۲۰ هزار تومان بوده که نسبت به ماه قبل ۳.۱ درصد کاهش و در مقایسه با ماه مشابه سال قبل ۹۱.۷ درصد افزایش نشان می‌دهد. طبق اعلام بانک مرکزی همچنین تعداد معاملات انجام شده در این ماه معادل ۲.۱ هزار فقره بود که از کاهش ۶۰ درصد نسبت به ماه گذشته و افزایش ۶۸ درصد در مقایسه با ماه مشابه سال گذشته حکایت دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۰۲-۲۷ ۰۱:۲۶

قیمت مسکن حباب ندارد، بلکه بالن دارد. اثاثٱ قیمتهای فعلی باید چهل سال دیگر ظهور میکرد که البته به لطف مسئولین ... خیلی زودتر از آنچه که باید ظهور کرد.قیمت مسکن ره چهل ساله را یکساله رفت

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۲۷ ۰۲:۰۸

بهترین راه کنترل و ثبات بازار مسکن مالیات سالانه بر املاک دوم به بعد و مالیات بر عایدی سرمایه بر سود معاملات مکرر ملک دوم به بعد می باشد و سپس مالیات بر خانه های خالی می باشد

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۲۷ ۱۱:۰۰

امین یارب العالمین

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۲۷ ۰۶:۰۷

خدا اون کسانی لعنت کنه که باعث گرونی خونه شدند

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۲۷ ۰۶:۵۲

قدرت خرید مصرف کننده واقعی درتهران وشهرهای بزرگ به صفررسیده با قوانین جدید خاته خالی و وووو سرمایه گذاران کلان از این بخش درحال کنار کیری هستن بادروغ پراکنی چند تا دلال بازار مسکن رشد ویا ازرکود خارج نخواهد شد تا پنج سال رکود سنگین دراین بخش حاکم خواهد شد قیمتها به یک سوم حتی کمتر کاهش خواهد یافت بازم بی مشتری

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۲۷ ۰۷:۳۰

خونه ، ماشین ، طلا بیارید پایین تا همه بخرند

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۲۷ ۰۷:۳۱

بالا پایین نداره همه جای تهران باید یک قیمت باشه ۴۰ سال پیش مگه تجریش و پاسدارن بود الان اوجا شده بالا شهر

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۲۷ ۰۷:۵۸

این زمینخوارهایی که میفرمائید یه دستشون تو دست مدیران ادارات .... هست.واز اونجا به زمینخواران امار میدهند که کدام ملک صاحب ندارد وکدام ملک را میتوان برایش سند سازی کرد وخورد...

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۲۷ ۰۸:۱۰

تورو خدا دیگه راجع به مسکن حرفی نزنید بالا نره مردم گناه دارن بخدا

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۲۷ ۰۸:۵۲

فقط با عرضه وساخت وساز با شیوه های مختلف کارشناسان مجرب دلسوز خوب می دارندکه چطوری کمبود مسکن جبران میشود جلو گرانی را هم گرفت

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۲۷ ۱۵:۲۶

ما طبقه پایین فقط می توانیم صاحب یک مسکن شویم

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۲۷ ۰۹:۰۹

قیمت‌ها سرسام آور و بدور از خانه دار شدن ملت است. تا 10 سال دیگه اقزایش قیمت نداشته باشیم باز با حقوق 2ملیون نمیشه خانه خرید. در محل ما از متری 250000 شده متر 10ملیون،ببینید چه کرده اید؟!!!!

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۲۷ ۱۰:۲۴

تنها راه پایین آوردن قیمت مسکن دادن زمین وام کم بهره پایین آوردن مصالح ساختمانی کاهش عوارض و پروانه ساخت و تشویق سرمایه گذاران به ساخت مسکن است نه سیاست تهدید و ارعاب و بگیر و ببند مالکان زیرا سرمایه از بازار مسکن به حوزه های دیگر منتقل علاوه بر تورم در این حوزه ها کاهش ساخت وساز را هم به دنبال دارد

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۲۷ ۱۱:۱۶

گرفتن مالیات به معنی بالاتر رفتن قیمت تمام شده است! درضمن مکانیسم درستی برای ساخت خانه برای طبقات ضعیف نبوده و نیست و روشهای قدیمی در رانت تا گلو فرورفته است و عملا برای قشر پایین دست چیزی ندارد و یک عده رانتخوار را ثروتمند تر میکند!

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۲۷ ۱۱:۵۵

لطفا بفرمایید مسکن چطور ارزان شود در حالیکه برای تهیه مصالح و کارگر و نقشه ساخت و شهرداری و دارایی و مالیات و مهندس و .هزاران قانون من درآوردی دیگر ......چندین میلیون باید هزینه شود؟

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۲۷ ۱۵:۲۳

توروخداانصاف داشته باشیدمادیگه توان اجاره خونه روهم نداربم چه برسه به خریدالان اجاره خونه هم برامون ارزوشده بایدبریم توچادرزندگی کنیم انصاف بخرج بدین توروخدا

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۲۷ ۱۶:۵۴

بهترین راه برای کنترل مسکن محدود کردن مالکیت خانه و مخصوصاً زمین که هیچ ربطی به تحریم و دلار و مصالح ندارد و توسط نفوزیها و سرمایه داران و دلالان و محتکرین گروگان گرفته شده و سودهای نجومی کلان به مردم تحمیل میکنند برای انقراض نسل ایران است زمین باید اینقدر ارزان شود تا در دسترس همه اقشار جامعه با هر توان مالی قرار گیرد تا بتواند تشکیل خانواده و فرزند اوری داشته باشد مالکیت زمین و خانه را محدود به تعداد انگشت شمار و مالیات برای مازاد ان به اندازه 50 تا 100 درصد ارزش روز ملک باشد تا دست دلال و محتکر از این نیاز ضروری تشکیل خانواده و فرزند اوری کوتاه شود و مردم امیدوار به زندگی و فرزند اوری شوند

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۲۷ ۱۸:۲۲

اخرین تلاش های دلال ها برای بالا نگه داشتن قیمت مسکن حداقل 6 سال رفت تو رکود

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۲۷ ۱۹:۳۲

الان همین که به نام کارشناس وراجی می کنداگر بررسی شود دهها باب خانه واپارتمان به نیت دلالی دپو کرده ونگران پایین امدن قیمت انهاست لذا به بازار گرا می دهد که نرخ ها پایین نیاید .

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۲۸ ۰۰:۰۷

این نوشت های توی گوگل کاردلالها می‌باشد مردم ایران باهوش تر از این حرفها هستند خودتو خسته نکن

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۲۸ ۰۰:۱۳

مشکل مسکن کمبود زمین هست دولت زمین بدهد همه مردم قیمت خانه تعدیل می شود

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۲۸ ۰۰:۴۵

نداشتن خونه خیلی عذاب آور شده حتی قدرت اجاره هم نداریم!مملکت بی صاحاب همین جاست!زندگی ماها که بااین قیمتها هیچوقت صاحب خونه نمیشیم به سختی میگذره!مسئولین کجاهستن!!@

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۲۸ ۱۸:۳۷

متاسفانه دولت اجازه داده که اینجوری بشه

avatar
۱۴۰۰-۰۳-۱۵ ۱۷:۱۸

خاک بر سرسرمایه دارکه با سرمایه اش خودش رابه جهنم میبرد تف به هر چه سرمایه دار ازخدابیخبر...