• سه‌شنبه / ۱ تیر ۱۴۰۰ / ۱۲:۵۲
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 1400040100451
  • خبرنگار : 50294

معاون شرکت آبفا کردستان:

عبور از تنش آبی در کردستان نیازمند همکاری همگانی است

عبور از تنش آبی در کردستان نیازمند همکاری همگانی است

ایسنا/کردستان معاون مهندسی و توسعە شرکت آبفا کردستان گفت: همکاری مردم، مراجع فکری و سازمان های مردم نهاد برای عبور از تنش آبی در تابستان پیش‌رو ضروری است.

محمد فرهاد در نخستین روز هفته صرفه‌جویی در مصاحبە تلویزیونی خود اظهار کرد: برای گذر مناسب از تابستان سال جاری و اوج مصرف آب نیازمند همراهی سمن ها، مراجع فکری جامعه و عموم شهروندان هستیم.

فرهاد در این برنامه با بیان اینکه هفته صرفه‌جویی از یکم تا هفتم تیرماه می‌باشد، گفت: جمعیت استان کردستان یک میلیون و ۷۳۰ هزار نفر می باشد که ۷۳ درصد این جمعیت شهرنشین و مابقی در روستاهای استان ساکن هستند.

وی با بیان اینکه در مجموع ۹۳.۴ درصد جمعیت استان زیر پوشش خدمات شرکت آبفا قرار دارند، افزود: حجم آب تولیدی در سال ۱۶۴ میلیون مترمکعب است که ۱۲۸ میلیون برای شهرها و ۳۶ درصد در روستاها مصرف می گردد.

معاون بهره‌برداری و توسعه آب شرکت آبفا کردستان خاطرنشان کرد: ۴۷ درصد آب تولیدی از محل آب‌های سطحی و سدها و ۵۳ درصد از منابع آب‌های زیرزمینی شامل ۶۲۸ حلقه چاه، ۱۰۶۹ دهنه چشمه و ۱۹ رشته قنات تأمین می‌شود.

فرهاد با اشاره به کاهش ۳۶ درصدی بارندگی‌ها در سال آبی جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل خاطرنشان کرد: میزان ذخیره سدهای استان ۶۷ درصد است که در سال‌جاری نسبت به سال گذشته با کاهش ۱۹.۵ درصدی همراه بوده است.

وی در ادامه با اشاره به برنامه‌ریزی گسترده برای برون رفت از وضعیت تنش آب گفت: مطالعات کاملی در زمینه برنامه‌های بلندمدت، میان مدت و کوتاه مدت انجام شده که در بخش بلندمدت، تأمین آب از سدها در دستور کار است که شامل تأمین آب سنندج و سروآباد از محل سد آزاد، سقز از سد چراغ ویس، کامیاران و مریوان از سد گاران، بانه از سدهای عباس آباد و سبدلو و دیواندره و بیجار از سد سیازاخ و قروه و دهگلان از سد قوچم می‌باشد.

معاون بهره برداری و توسعه آب شرکت آبفا کردستان افزود: در حوزه برنامه‌های میان مدت هم تأمین آب از آب‌های سطحی توسط فیلتر شنی در دستور کار می باشد که این کار در بانه اجرا گردیده و در مریوان و کامیاران نیز انجام خواهد شد؛ همچنین حفر ۳ حلقه چاه و تجهیز ۲۸ حلقه چاه در استان، در سنندج انتقال آب از سد آزاد به سد قشلاق از طریق پمپاز و در بانه با همکاری آب منطقه ای در پایاب و بالادست سدهای عباس آباد و سدلو با هدف حفظ ذخایر سدها می باشد.

فرهاد خاطرنشان کرد: همچنین آبرسانی سیار به تعدادی از روستاهای استان که امکان توزیع آب به صورت شبکه در آن‌ها وجود ندارد، انجام می‌گیرد؛ ارتقا و تجهیز و افزایش اکیپ‌های رفع حوادث، اجرای برنامه‌های فرهنگی در زمینه مدیریت مصرف مانند تهیه موشن گرافی و کلیپ با محتوای مصرف بهینه و پخش در فضاهای پرمخاطب شهری، تلویزیونی و مجازی، استفاده از ظرفیت ستاد کرونا، مکاتبه با آموزش و پرورش و تبلیغات اسلامی و سپاه و جلسه با سمن‌ها و مراجع فکری از برنامه‌های کوتاه مدتی است که با هدف مدیریت مصرف آب در استان در حال اجرا است.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha