• شنبه / ۱۲ تیر ۱۴۰۰ / ۱۰:۲۱
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1400041207977
  • منبع : نمایندگی همدان

سرپرست اداره دامپزشکی اسدآباد:

هیچگونه اسب مشکوک به بیماری مشمشه گزارش نشده است

هیچگونه اسب مشکوک به بیماری مشمشه گزارش نشده است

ایسنا/همدان سرپرست اداره دامپزشکی اسدآباد با بیان اینکه تاکنون هیچگونه اسب مشکوک به بیماری مشمشه در شهرستان گزارش نشده از آغاز تست سرمی و پایش بیماری مشمشه اسب‌های این شهرستان خبر داد.

دکتراحمد همدانی درگفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: در ماه جاری خون‌گیری با هدف تست مشمشه بر روی ۱۰۸ رأس اسب در این شهرستان به انجام رسیده است.

وی با بیان اینکه تاکنون هیچگونه اسب مشکوک به بیماری مشمشه در شهرستان گزارش نشده و برای پیشگیری از بروز بیماری، آموزش‌های لازم به صاحبان، مدیران و کارکنان باشگاه‌های پرورش اسب از جمله رعایت اصول بهداشتی ارائه شده است، گفت: شهرستان اسدآباد دارای چندین مرکز پرورش و باشگاه اسب سواری بوده که بر همین اساس کارشناسان دامپزشکی شهرستان برای پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های مشترک بین انسان و دام اقدام می‌کنند.

وی با بیان اینکه اسب‌ها، قاطرها و الاغ‌ها از گونه‌های معمول درگیر با بیماری مشمشه هستند، افزود: بیماری مشمشه نوعی بیماری نادر بالقوه کشنده باکتریایی به شمار می‌آید که در این نوع بیماری، حیوانات آلوده و یا حاملینی که در ظاهر تندرست بوده و از بیماری جان به‌در برده‌اند عمده‌ترین منبع عفونت به شمار می‌آیند و باید توجه داشت انسان به این عامل عفونی بسیار حساس است و در بیشتر موارد افرادی که دچار این بیماری مشترک بین دام و انسان شده‌اند، فوت کرده‌اند.

سرپرست دامپزشکی اسدآباد با اشاره به اینکه مشمشه از جمله بیماری‌های خطرناک مشترک بین انسان و دام بوده و بیشتر در تک سمی‌ها مشاهده می‌شود، یادآورشد: اداره دامپزشکی همه ساله نسبت به تست مشمشه جمعیت تک سمی‌ها که ناقل و مخزن این بیماری هستند اقدام کرده و چنانچه تست دامی مثبت باشد نسبت به معدوم‌سازی دام راکتور اقدام و همچنین شرایط قرنطینه‌ای کامل و ضد عفونی نواحی آلوده و ممنوعیت انتقال غیر مجاز هرگونه اسب و الاغ را برای مهار این بیماری انجام می‌دهد.

همدانی اضافه کرد: بیماری مشمشه خطرناک با درگیر ساختن دستگاه تنفس در انسان می‌تواند عوارض خطرناکی ایجاد کند و تماس مستقیم پوست با پوست آلوده و وسایل تیمار (مانند غشو) ایجاد بیماری پیش رونده می‌کند، همچنین انتشار بیماری از راه استنشاقی نیز می‌تواند اتفاق بیافتد، اما این شکل آلودگی چه بسا تحت شرایط طبیعی نادر ‌باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha