• شنبه / ۱۲ تیر ۱۴۰۰ / ۱۰:۲۹
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1400041207990
  • منبع : نمایندگی همدان

چه افرادی بیشتر دچار عوارض طولانی مدت کووید۱۹ می‌شوند؟

چه افرادی بیشتر دچار عوارض طولانی مدت کووید۱۹ می‌شوند؟

ایسنا/همدان عضو انجمن پزشکان عمومی کشور گفت: زنان، افرادی که سابقه آسم دارند، سفید پوستان، افراد مسن و افرادی که از نظر جسمی و روانی ضعیف هستند بیش از سایر افراد، دچار عوارض طولانی مدت ناشی از بیماری کووید۱۹ شدند.

دکتر هادی یزدانی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: طبق بررسی‌های انجام شده از افرادی که ۳۰ روز تا شش ماه از ابتلای آن‌ها به بیماری کووید۱۹ گذشته،‌ نتایجی به دست آمده که نشان‌دهنده این است که یک سری از عوارض این بیماری در مبتلایان، باقیمانده‌ که این عوارض«Long Covid» نام دارند.

یزدانی درباره این عوارض، تصریح کرد: سندروم خستگی مزمن با علائمی مانند خستگی، ضعف و بی‌حالی شایع‌ترین عارضه‌ای است که در دوران پس از فعالیت ویروس در بدن، مشاهده شده همچنین از دست دادن حس بویایی،تنگی نفس، سرفه، مشکلات قلبی، ریزش مو، اختلالات گوارشی مانند اسهال و یبوست، دیابت و اختلالات روانی و خلقی مانند اختلال تمرکز و توجه و افسردگی یا تشدید آن از عوارضی است که احتمال دارد در دوران «Long Covid»به وجود بیاید.

وی خاطرنشان کرد: بر اساس نتایج تحقیقاتی که در بریتانیا انجام شده، زنان، افرادی که سابقه آسم دارند، سفید پوستان، افراد مسن و افرادی که از نظر جسمی و روانی ضعیف هستند بیش از سایر افراد، دچار عوارض طولانی مدت ناشی از بیماری کووید ۱۹ شدند.

این پزشک درباره لزوم مراجعه بیماران در مواجهه با عوارض طولانی مدت ناشی از بیماری کووید۱۹، بیان کرد: به‌صورت طبیعی وقتی افراد با اختلالاتی در بدن خود مواجه می‌شوند به پزشک مراجعه می‌کنند اما لازم است که پزشک، بینشی نسبت به شرایط بیمار داشته باشد و بداند که احتمال دارد این مشکل از عوارض مرتبط با بیماری کووید ۱۹ باشد.

یزدانی با بیان اینکه ما نمیتوانیم بگوییم عوارض ناشی از کووید تا چه زمانی در بدن افراد، ماندگار است، اظهار کرد: ۱۸ ماه است که با بیماری کووید ۱۹ مواجه هستیم و بررسی‌های انجام شده تا الآن نشان‌دهنده این است که این عوارض ممکن است تا شش ماه ادامه داشته باشد اما نمی‌توانیم پاسخ قطعی برای مدت زمان ماندگاری عوارض طولانی مدت ناشی از این بیماری داشته باشیم.

وی ادامه داد: احتمال ماندگاری این عوارض تا پایان عمر به خصوص در اختلالات ریوی پس از بیماری کووید ۱۹ وجود دارد چون این بیماری ممکن است باعث از بین رفتن بدون بازگشت بخشی از ظرفیت کارکردی تنفسی افراد شود.

این پزشک درباره ارتباط شدت بیماری با عوارض طولانی مدت کووید۱۹، گفت: این دو مسئله خیلی باهم مرتبط نیستند و نمی‌توانیم بگوییم اگر فردی در فاز حاد بیماری قرار گرفت به‌صورت قطعی«Long Covid» خواهد داشت.

یزدانی ادامه داد: گروهی از بیماران وجود دارند که درگیری شدیدی با بیماری داشتند اما پس از گذراندن دوران بیماری دچار هیچ عارضه‌ای نشدند و گروه دیگری نیز هستند که به‌صورت خفیف بیمار شده بودند اما دچار «Long Covid» شدند بنابراین نمی‌توانیم بگوییم به صورت قطعی ارتباطی بین این دو مسئله وجود دارد.

وی در پایان با بیان اینکه همه علائم عوارض طولانی مدت ناشی از بیماری کووید۱۹ متصل به دوران بیماری نیست،افزود: در برخی بیماران عوارض طولانی مدت ناشی از بیماری کووید۱۹، یک تا دو هفته پس از بیماری ظاهر شده و حتی ممکن است بیمار در مدت زمان درگیری با ویروس، علائمی نداشته باشد اما عوارض طولانی مدت ناشی از بیماری کووید۱۹را تجربه کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha