• دوشنبه / ۲۱ تیر ۱۴۰۰ / ۱۱:۳۸
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1400042114888
  • خبرنگار : 50105

فقط ۴ درصد جمعیت جهان به آب آشامیدنی سالم دسترسی دارند

فقط ۴ درصد جمعیت جهان به آب آشامیدنی سالم دسترسی دارند

ایسنا/خراسان رضوی نتایج بررسی‌ها نشان داده است که از هر چهار نفر، یک نفر به آب آشامیدنی سالم دسترسی ندارد و به زودی در این زمینه پیشرفتی حاصل نخواهد شد.

به نقل از ویفروم، دسترسی به آب آشامیدنی تمیز، سرویس بهداشتی و شست‌وشوی دست نیازی اساسی است، با این حال، هنوز میلیاردها نفر به این موارد دسترسی ندارند.

همه کشورها در سال ۲۰۱۵  متعهد شدند که تا سال ۲۰۳۰ به‌عنوان بخشی از اهداف توسعه پایدار سازمان ملل‌ متحد برای دستیابی جهانی به آب آشامیدنی سالم، سرویس بهداشتی و امکانات اولیه شست‌وشوی دست تلاش کنند و اکنون یک سوم از این دوره ۱۵ ساله گذشته است اما همچنان از دستیابی به دسترسی جهانی فاصله داریم و ۲۶ درصد از افراد به آب آشامیدنی سالم، تقریبا نیمی به سرویس بهداشتی ایمن و یک سوم نیز به آب و مواد شوینده دسترسی ندارند.

روند پیشرفت در جهان، بسیار کند است و اگر بخواهیم اطمینان حاصل کنیم که همه افراد تا سال ۲۰۳۰ به این منابع اساسی دسترسی داشته باشند، پیشرفت در دهه آینده باید بیش از سه برابر شود.

هر ساله میلیون‌ها نفر در اثر بیماری‌های عفونی که از طریق آب آشامیدنی غیر ایمن یا سرویس بهداشتی نامناسب انتقال می‌یابند، جان خود را از دست می‌دهند و بیش از نیم میلیون از آنان را کودکان تشکیل می‌دهند.

در سال ۲۰۲۰، تقریبا سه چهارم (۷۴ درصد) جمعیت جهان به منبع آب با مدیریت ایمن دسترسی داشتند و البته این دسترسی در سال ۲۰۱۵، تنها ۷۰ درصد بود و طی پنج سال، ۴درصد پیشرفت حاصل شده است. نتایج بررسی‌ها نشان می‌دهد، در کشورهایی با کمترین درآمد، جنوب صحرای آفریقا، کمتر از یک سوم افراد به آب سالم دسترسی دارند.

بدیهی است که دستیابی به دسترسی جهانی بسیار آهسته است و اگر پیشرفت به همین صورت ادامه یابد، تا سال ۲۰۳۰ تنها ۸۲ درصد از افراد به آب آشامیدنی سالم دسترسی خواهند داشت و اگر بخواهیم به هدف برسیم باید نرخ پیشرفت در دهه آینده را بیش از سه برابر (۳.۲ برابر) افزایش دهیم.

عدم دسترسی نیمی از جمعیت جهان به سرویس بهداشتی ایمن

در سال ۲۰۲۰، کمی بیش از نیمی از جمعیت جهان (۵۴ درصد) به سرویس بهداشتی دسترسی داشتند و حدود ۶ درصد نیز هیچ امکانات بهداشتی نداشتند و این پیشرفت، کم اما اندکی سریع‌تر از پیشرفت در آب آشامیدنی سالم بوده است. نتایج نشان داده است، کمتر از یک پنجم افراد در کشورهای کم درآمد به سرویس بهداشتی دسترسی دارند و این افراد بیشتر در جنوب صحرای آفریقا زندگی می‌کنند.

در سال ۲۰۱۵ تنها ۴۷ درصد از جمعیت جهان به سرویس بهداشتی سالم دسترسی داشتند و طی پنج سال، ۷درصد پیشرفت حاصل شده است. در حال حاضر، اختلاف دسترسی جهانی بسیار زیاد و این پیشرفت برای دستیابی به هدف مورد نظر تا سال ۲۰۳۰ بسیار پایین است و اگر پیشرفت با این سرعت ادامه یابد تا سال ۲۰۳۰ به ۶۸ درصد خواهیم رسید و باید پیشرفت در این زمینه نیز بیش از سه برابر (۳.۳ درصد) افزایش یابد.

عدم دسترسی یک سوم جمعیت جهان به امکانات اولیه شست‌وشوی دست

۶۷ درصد از جمعیت جهان در سال ۲۰۱۵ به امکانات اولیه شست‌وشوی دست دسترسی داشتند و در پنج سال، ۴درصد رشد حاصل شد. با پیشرفت در زمینه آب آشامیدنی و سرویس بهداشتی، همچنان از هدف مورد نظر سال ۲۰۳۰ دور هستیم و اگر پیشرفت با این نرخ ادامه یابد، تا سال ۲۰۳۰ به ۷۹ درصد خواهیم رسید و از هر پنج نفر یک نفر به این امکانات دسترسی نخواهد داشت، بنابراین اگر بخواهیم به هدف مورد نظر دست یابیم، باید در دهه آینده حدود چهار برابر پیشرفت داشته باشیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha