• سه‌شنبه / ۲۲ تیر ۱۴۰۰ / ۱۴:۲۴
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1400042216071
  • منبع : نمایندگی خراسان رضوی

در نشست همایش گفت‌وگوهای بینافرهنگی خراسان مطرح شد

گفت‌وگوی فرهنگی آغازی بر بهبود اوضاع منطقه

گفت‌وگوی فرهنگی آغازی بر بهبود اوضاع منطقه

ایسنا/خراسان رضوی مدیر همکاری‌های علمی بین‌المللی و امور دانشجویان غیرایرانی دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به مسائل موجود در منطقه، گفت: همایش گفت‌وگوهای بینافرهنگی خراسان، می‌تواند کشورهای مرتبط با خراسان بزرگ را در مسیر صحیح قرار داده و بهبود شرایط منطقه را به دنبال خواهد داشت.

احسان قبول در آیین رونمایی از پوستر همایش‌ بین‌المللی گفت‌وگوهای بینافرهنگی خراسان که امروز، ۲۲ تیرماه، در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی برگزار شد، اظهار کرد: دانشگاه فردوسی مشهد از همکاری با نهادهای خارج از دانشگاه به ویژه ادارات استان خراسان رضوی بسیار خرسند است و برقراری ارتباط با نهادهای مختلف در زمینه‌های علمی، فناوری و فرهنگی را از رسالت‌های خود می‌داند تا از طریق آن به رسالت اصلی خود که توجه به مسائل داخلی و منطقه‌ای است، بپردازد.

وی ادامه داد: در حال حاضر احترام کشورها به یکدیگر یکی از مسائل موجود در منطقه است که گسستگی در این منطقه ایجاد کرده و مسائل سیاسی را تحت تأثیر قرار داده است. از این رو چنانچه موضوعات فرهنگی و تاریخی در جهت درست و مناسبی هدایت شود می‌تواند پیوستگی و پیوندی را میان کشورهای منطقه و به ویژه خراسان بزرگ ایجاد کند. بر این اساس چهار محور برنامه‌ریزی‌شده برای این همایش و گفت‌وگو از جمله موضوعاتی است که با توجه به تاریخ پربار و مشترک موجود در این عرصه، می‌تواند کشورهای مرتبط با خراسان بزرگ را در مسیر صحیح قرار دهد.

مدیرهمکاری‌های علمی بین‌المللی و امور دانشجویان غیرایرانی دانشگاه فردوسی مشهد تصریح کرد: به هر حال ما باید در عرصه دیپلماسی علمی، فرهنگی و عمومی با نگاه به منافع مشترک و احترام متقابل عمل کنیم. به نظر می‌رسد این همایش بین‌المللی آغاز بسیار خوبی در جهت بهبود و ارتقاء شرایط است. دانشگاه فردوسی مشهد به صورت تخصصی آمادگی لازم جهت پیگیری هر یک از این نشست‌ها و دعوت مهمانان تأثیرگذار کشورهای مختلف در این زمینه را دارد.

قبول بیان کرد: به شکلی که در نشست زبان و ادبیات فارسی که دانشگاه فردوسی متولی آن بود نیز افرادی از کشورهای افغانستان، تاجیکستان، قرقیزستان، ازبکستان و بنگلادش که از جمله مؤثرترین استادان زبان و ادبیات فارسی هستند، منتخب شده‌اند و این استادان جزء پایه‌های زبان و ادبیات در هر یک از کشورها به شمار می‌روند. به این ترتیب ما ناگزیر به ارتباط و تعامل با کشورهای منطقه هستیم که موضوعات بینافرهنگی با محوریت امام رضا(ع) در ابعاد مختلف، پیوند دهنده مردم منطقه و جهان خواهد بود.

گفت‌وگو بینافرهنگی، نمونه‌ای از وحدت اسلامی است

باقری، نماینده سازمان فرهنگ و ارتباط اسلامی در ادامه این نشست، اظهار کرد: در سال‌های گذشته حجاج در این ایام در اطراف خانه خدا گرد هم می‌آمدند و بزرگترین نمایش وحدت بشری را ارائه می‌کردند. به طوری که این افراد برای ارتقاء کلمه توحید، اجتماع تشکیل داده و وحدت را قالب حج تجلی می‌دادند. متأسفانه امسال به دلیل شیوع ویروس کرونا، این اجتماع برگزار نمی‌شود. گفت‌وگو بینافرهنگی نیز یکی از نمونه‌های وحدت محسوب می‌شود و می‌تواند در قالب دیپلماسی فرهنگی تحقق پیدا کند. 

وی ادامه داد: دیپلماسی فرهنگی می‌تواند قلب‌ ملت‌های گوناگون را به یکدیگر نزدیک کرده و از ایجاد بسیاری از سوء‌تفاهم‌ها جلوگیری کند. خراسان، دارای تاریخ بسیار غنی است و حضور و محوریت امام رضا(ع)، سبب ایجاد اتحاد و وحدت بزرگی در منطقه خواهد شد. زیرا همواره مسلمانان و غیرمسلمانان و مذاهب مختلف برای حضرت رضا(ع) احترام قائل هستند.

نماینده سازمان فرهنگ و ارتباط اسلامی عنوان کرد: سازمان فرهنگ و ارتباط اسلامی در راستای وظیفه خود که دیپلماسی فرهنگی و عمومی است، هماهنگی با کشورهای متعددی را انجام داده که از جمله آن‌ها می‌توان کشورهای سریلانکا، بنگلادش، پاکستان، افغانستان و قرقیزستان را نام برد. هر یک از این کشورها افرادی را از شهرها و مناطق گوناگون معرفی کرده‌اند تا در این همایش‌ها سخنرانی کنند، لذا امیدواریم برنامه‌ها با موفقیت انجام شود و نتیجه آن مثمر ثمر واقع شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha