• چهارشنبه / ۶ مرداد ۱۴۰۰ / ۰۳:۰۴
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1400050603694

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان:

مبارزه با ملخ در کشتزارهای خراسان رضوی به اتمام رسید

مبارزه با ملخ در کشتزارهای خراسان رضوی به اتمام رسید

ایسنا/خراسان رضوی مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با اشاره به اینکه «مبارزه با آفت ملخ در خراسان رضوی حدودا در سطح ۵۷۰۰ هکتار انجام شده است»، گفت: در حال حاضر مبارزه با آفت ملخ در خراسان رضوی کنترل شده و به پایان رسیده است.

فاطمه حلاج‌نیا در گفت‌وگو با ایسنا در رابطه با مبارزه با آفت ملخ در استان، اظهار کرد: مبارزه با آفت ملخ در خراسان رضوی حدودا در سطح ۵۷۰۰ هکتار انجام شده است و سعی شده تا با کانون ملخ‌ها مبارزه شود. از این ۵۷۰۰ هکتار حدودا ۱۹۰۰ هکتار در مناطقی که جمعیت ملخ کمتر بود مبارزه به  صورت طعمه‌پاشی صورت گرفت. در حداقل سطح یعنی ۵۷۰۰ هکتار توانستیم با پایش‌هایی خوبی که انجام شد و سرعت عملی که همکاران داشتند، توانستیم با ملخ مبارزه کنیم.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر مبارزه با آفت ملخ در خراسان رضوی کنترل شده و به پایان رسیده است. تاکنون در استان حدود ۱۶۳ هزار هکتار مبارزه با سن غلات انجام شده است که اقدام بسیار مناسبی بود و باعث شد کشاورزان گندم مناسبی را تولید کنند.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی در خصوص مبارزه با آفت کنه عنوان کرد: در حال حاضر نکته‌ای که کشاوزان و باغداران محترم باید به آن توجه کنند، آفت کنه است. این آفت جزو آفات خشکی دوست بوده و تداوم گرما موجب حضور کنه‌ها می‌شود. کشاورزان و باغداران می‌توانند با شست‌وشو، استفاده از سموم و با عمل به توصیه کارشناسان گیاه پزشکی و حفظ نباتات شهرستان‌ها با این آفت مبارزه کنند.

حلاج‌نیا ملخ‌هایی که مبارزه با آن‌ها صورت گرفته است، ملخ‌های بومی عنوان کرد و افزود: امسال ملخ صحرایی وجود نداشت همچنین با کنترل مرزها، مبارزه با ملخ مهاجر نیز در استان صورت نگرفت.

وی در رابطه با شهرستان‌هایی که مبارزه با ملخ در آن صورت گرفته است، بیان کرد: شهرستان‌هایی که مبارزه با ملخ داشته است عبارتند از جغتای، جوین و سبزوار و مبارزه با آفت ملخ در دیگر شهرستان‌ها از جمله داورزن، خوشاب بودند در سطح محدودی بوده است.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با اشاره به اینکه «مبارزه صورت گرفته با ملخ‌ها با روش‌های مختلفی  بوده است»، گفت: طعمه‌پاشی، محلول پاشی و استفاده از سم یو ال وی از جمله این روش‌ها است.

حلاج‌نیا خاطرنشان کرد: توصیه می‌شود باغداران حتما اقدامات پایشی را انجام دهند زیرا زمانی که کنه از برگ درختان تغذیه می‌کند باعث می‌شود با حالت خاک‌آلودگی که به برگ می‌دهد، برگ دیگر نتواند فتوسنتز کند وبرگ‌ها زودتر از موعد شروع به ریزش کنند و درخت آسیب ببیند و در سال آینده نیز به دلیل اینکه شکوفه‌ها و جوانه‌های درخت آسیب دیده‌اند، باردهی سابق را نداشته باشد. بنابراین باید دقت کنند تا به مدیریت جهاد کشاورزی مراجعه کنند و با استفاه از توصیه کارشناسان عملیات مبارزه با کنه را انجام دهند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha