• چهارشنبه / ۶ مرداد ۱۴۰۰ / ۱۱:۰۴
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 1400050603990
  • خبرنگار : 80001

انتزاع وزارت راه و شهرسازی جدی‌تر شد

انتزاع وزارت راه و شهرسازی جدی‌تر شد

با وجود مخالفت وزیر راه و شهرسازی با جدایی مسکن از راه، این طرح روز گذشته در مجلس اعلام وصول شد؛ نمایندگان تشکیل وزارت حمل و نقل و وزارت ساختمان، شهرسازی و آمایش سرزمین را پیشنهاد داده‌اند.

به گزارش ایسنا، طرح قانون انتزاع بخش ساختمانی و شهرسازی از وزارت راه و شهرسازی و تشکیل وزارت حمل و نقل و وزارت ساختمان، شهرسازی و آمایش سرزمین، روز سه‌شنبه پنجم مردادماه ۱۴۰۰ در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی اعلام وصول شد.

پیش از این در روز ۲۲ تیرماه امسال اقبال شاکری ـ عضو کمیسیون عمران مجلس ـ موضوع جداسازی بخش حمل و نقل از مسکن و شهرسازی را مطرح کرده بود.

انتزاع وزارت راه و شهرسازی در حالی در دستور کار بهارستان‌نشینان قرار گرفته که محمد اسلامی ـ وزیر راه و شهرسازی ـ با این تفکیک مخالف است. او چند روز قبل در این خصوص گفت: افرادی که به تفکیک دامن می‌زنند خدمتی به وزارتخانه نخواهند کرد. هم اکنون زیرساخت‌های حمل و نقل وعمران و شهرسازی با هم آمیخته شده اند و در راستای وظایف هم نقش‌آفرینی می کنند. تفکیک وزارتخانه‌ها سبب به تاخیر افتادن تمامی وظایف این بخش ها می شود. همچنین هم اکنون تمامی زیرساخت‌های شهری با هم همخوانی دارند و بنابراین ۱۰۰ درصد مخالف تکفیک وزارتخانه هستم.

عباس آخوندی نیز که قبل از اسلامی، مقام عالی وزارت راه و شهرسازی را بر عهده داشت مخالف انتزاع بود.

برخی کارشناسان معتقدند به هر حال جدایی مسکن از راه، اختیارات و قدرت این دو وزارتخانه را نصف می‌کند و شاید به همین دلیل است که بعضی افراد در بدنه وزارت راه و شهرسازی با تفکیک مخالف هستند. موافقان انتزاع اما با اشاره به وجود ۱۵ معاونت و زیرمجموعه در وزارت راه و شهرسازی می‌گویند که رسیدگی به همه امورات مربوط به حمل و نقل جاده‌ای، ریلی، هوایی، دریایی، مسکن، شهرسازی و معماری از عهده یک وزارتخانه برنمی‌آید.

رکود حاکم بر بخش ساخت و ساز که از سال ۱۳۹۲ تا کنون بازار مسکن را درگیر کرده از جمله بهانه‌های موافقان تفکیک وزارت راه و شهرسازی محسوب می‌شود.

طرح انتزاع وزارت راه و شهرسازی از اواسط سال ۱۳۹۶ کلید خورد. در آن زمان کمیسیون‌های بودجه و عمران مجلس به این طرح رای مثبت دادند و کمیسیون صنایع با آن مخالفت کرد. در ادامه این موضوع مسکوت ماند تا اینکه از تابستان سال گذشته مجددا روی میز بهارستان‌نشینان قرار گرفت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۰۵-۰۶ ۱۴:۰۱

ضمن اینکه تفکیک دو وزارتخانه کار درستی است ، باید وزارت مسکن و شهرسازی اختیارات وسیع تری در مورد طرحهای جامع منطقه ای ( regional planning ) و طرحهای جامع شهری داشته باشد و اختیارات شهرداری ها محدود شود .

avatar
۱۴۰۰-۰۵-۰۶ ۱۶:۱۵

حتما باید جدا شود چون مشکل مسکن بدتر شده لیاقت این کار را ندارند

avatar
۱۴۰۰-۰۵-۰۸ ۱۳:۵۳

باسلام این تفکیک خیلی دیر انجام شد. به عنوان مثال دراین ادغام می دانید چقدر در جابجایی اموال ضربه بیت المال زدند.خواهشمند است هر تفکیک انجام می گیرد با علم وتخصصی انجام گیرد . انشاالله به نحوه هردو وزارتخانه میشه. باتشکر