• شنبه / ۹ مرداد ۱۴۰۰ / ۱۳:۱۷
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 1400050905809
  • خبرنگار : 71021

واکنشی به تداوم گرانی بلیت پرواز

صحبت‌های «خطرناک» درباره هواپیما

صحبت‌های «خطرناک» درباره هواپیما

رییس هیأت‌مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران با اشاره به اظهارات اخیر دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی که گفته «لزومی ندارد همه اقشار از هواپیما استفاده کنند» این صحبت‌ها را «خطرناک» و قابل تأمل خواند و گفت: با وجود افزایش غیرقانونی بلیت هواپیما و اخطارها و هشدارهایی که مکرر داده می‌شود، چرا قیمت‌ها هنوز تغییر نکرده و با عاملان آن برخورد جدی‌تری صورت نمی‌گیرد!؟

بحث بر سر افزایش قیمت بلیت هواپیما ماه‌ها است که بالا گرفته و با وجود آن‌که چندین بار وعده اصلاح آن داده شده اما به گفته آژانس‌های مسافرتی تغییری در وضعیت قیمت بلیت هواپیما ایجاد نشده و حتی در تعطیلی‌های اخیر، صندلی‌های قیمت پایین برای فروش بسته شده است. آژانس‌های مسافرتی می‌گویند قیمت بلیت هواپیما باعث شده سفر هوایی تقریبا از دسترس قشر متوسط جامعه خارج و درخواست برای سفرهای اتوبوسی بیشتر شود، این مطالبه حتی برای سفرهای خارجی مطرح است. از طرفی، به گفته آژانس‌های مسافرتی نرخ تورهای پرمتقاضی مثل کیش، قشم و مشهد در برخی از تعطیلات به قیمت سفر خارجی نزدیک شده که از نرخ بلیت هواپیما بی‌تاثیر نبوده است.

روند افزایشی قیمت بلیت هواپیما و کوچک شدن سهم سفرهای هوایی در سبد خانوار ایرانی، از چند سال پیش سرعت گرفته است؛ شرکت‌های هواپیمایی در یک سال گذشته نیز با توجیه همه‌گیری کرونا و محدود شدن پروازها و اجرای قانون ۶۰ درصد ظرفیت پرواز، قیمت‌ها را چندین نوبت افزایش دادند. در اسفندماه ۹۹ برخی نمایندگان مجلس در اعتراض به این گرانی، گزارش کردند که قیمت بلیت هواپیما تا ۱۵۰ درصد افزایش داشته است. این روند همچنان متوقف نشده و از یک ماه پیش، شرکت‌های هواپیمایی بار دیگر برای بالاتر بردن قیمت‌ها، عرضه و تقاضا و اجرای قانون آزادسازی نرخ را توجیه آوردند.

مقصود اسعدی سامانی ـ دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی ـ در توجیه گرانی این نوبت، در عین حال که اجرای قانون آزادسازی نرخ و عرضه و تقاضا را توجیه آورده، بلیت هواپیما را دغدغه عمومی مردم ندانسته و گفته است: حمل و نقل هوایی چه تعداد از مسافران را در کشور جابه جا می‌کند که چنین جوی برای قیمت بلیت هواپیما ایجاد کرده‌اند؛ در سال ۹۴ حدود یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون نفر سفر در کشور انجام شده که سهم حمل و نقل هوایی فقط ۱۸ میلیون نفر سفر بوده است، یعنی سهم یک‌درصدی داشته که از این یک درصد، ۶۵ درصد کارکنان دولت و ماموریتی هستند و بلیت هواپیما دغدغه جامعه نیست.

او همچنین بیان کرده است: شاهد بودیم با تغییرات قیمت بلیت هواپیما تقاضا کاهش پیدا نکرد. باید این واقعیت را بپذیریم کسانی که ضرورت دارند باید از هواپیما استفاده کنند و لزومی ندارد همه اقشار از هواپیما استفاده کنند.

حرمت‌الله رفیعی ـ رییس هیأت‌مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران ـ در واکنش به این اظهارات و همچنین افزایش قیمت بلیت هواپیما که ظاهرا از دستور رسیدگی و برخورد خارج شده است، به ایسنا گفت: از سال گذشته که قیمت بلیت هواپیما بی‌رویه بالا رفت تا حالا، برخورد قطعی با شرکت‌های هواپیمایی که بلیت را گران کرده‌اند، صورت نگرفته است. سوال من از آقایان این است اگر آزادسازی نرخ شده، چرا کف و سقف برای قیمت‌ها گذاشته‌اید، چرا در سیستم فروش، نرخ‌های پایین را می‌بندید و از دسترس خارج می‌کنید و فقط فروش صندلی با قیمت بالا را باز می‌کنید؟ آیا این‌ها معنی آزادسازی نرخ می‌دهد؟

او با اشاره به اظهارات اخیر دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی مبنی بر این‌که سهم سفرهای هوایی را یک درصد اعلام کرده که ۶۵ درصد آن یک درصد هم به کارکنان دولت و ماموریتی اختصاص داشته است، اظهار کرد: البته که روی این آمار بحث است و فکر نمی‌کنم اعداد دقیقی باشد، ولی اگر این صحبت‌ها مطرح شده که فاجعه است. به فرض این‌که آمار درست باشد، یعنی شرکت‌های هواپیمایی از حساب دولت گرفته‌اند که برای منافع خود خرج کنند!؟ از طرفی، گفته‌اند «کسانی که ضرورت دارند باید از هواپیما استفاده کنند و لزومی ندارد همه اقشار از هواپیما استفاده کنند»، این صحبت‌ها خطرناک است. اگر همه این اظهارات درست باشد، شرکت‌های هواپیمایی حق نداشتند ارز ۴۲۰۰ تومانی یارانه بگیرند و از سوختی با قیمت کمتر از آب استفاده کنند. شرکت‌های هواپیمایی باید جواب بدهند که تا الان که این همه یارانه گرفته‌اند بر چه اساس بوده است؟

او ادامه داد: با وجود گرانی‌های پی در پی بلیت هواپیما و اخطارهایی که برای برخورد با گران فروش‌ها داده می‌شود، اما در یک سال گذشته سازمان هواپیمایی تمام‌قد از شرکت‌های هواپیمایی حمایت و دفاع کرد، با وجود آن‌که بارها گفته شد افزایش قیمت بلیت هواپیما غیرقانونی است. الان هم شاهد برخوردی با شرکت‌های هواپیمایی که غیرقانونی نرخ بلیت را افزایش داده‌اند، نیستیم.

رفیعی گفت: زمانی انگشت اتهام را به سمت آژانس‌های مسافرتی می‌گرفتند و به محض این‌که بلیت هواپیما گران می‌شد با دوربین صدا و سیما و مامور تعزیرات به دفاتر خدمات مسافرتی می‌آمدند که گران‌فروش‌ها را پلمب کنند. ما بسیار جنگیدیم و مقابله کردیم که اثبات کنیم آژانس، فروشنده محصولات دیگران است و نمی‌تواند قیمت را تعیین و یا گران کند. حالا گزک ندارند، اما با الفاظ بازی می‌کنند. در فضاهای عمومی هم پاسخگو نیستند.

او درباره اثر این شیوه قیمت‌گذاری شرکت‌های هواپیمایی بر سفرهای داخلی و خارجی، گفت: تمام آژانس‌های چارترکننده در مسیرهای خارجی زیان‌ده شده‌اند. آن‌قدر قیمت بلیت پروازها بالا بسته شده که هزینه تمام‌شده یک سفر برای مردم گران تمام می‌شود. البته فعلا مسیر خارجی زیادی نداریم، بیشتر ترکیه و ارمنستان است، اما اگر دفتر خدمات مسافرتی قرارداد چارتر بسته باشد، بدون استثنا ضرر داده است. هیچ آژانس مسافرتی را سراغ ندارم که در مسیرهای خارجی سود کرده باشد. دست‌کم هر هفته از ۴۰۰ میلیون تا یک میلیارد تومان زیان می‌دهند.

او افزود: در مسیرهای داخلی، با وجود افزایش محسوس قیمت‌ها، هیچ نیروی برخوردکننده‌ای وجود ندارد. هتل که آن‌قدر گران نکرده، افزایش سود برای آژانس در شرایط موجود که مسافر ریزش داشته هم منطق و توجیه ندارد، با این حال، قیمت سفر بالا رفته است. البته تعداد پروازها محدود شده و مثل دو سال گذشته نیست، اما در همین مدت، قیمت بلیت هواپیما بی‌رویه و بدون کنترل بالا رفته است.

رییس هیأت‌مدیره دفاتر خدمات مسافرتی ایران گفت: آقایان مگر توجیه نمی‌آورند بر اساس قانون آزادسازی نرخ و عرضه و تقاضا قیمت‌ها را افزایش داده‌اند، وقتی پروازها محدود شده و تقاضا پایین آمده چرا قیمت‌ها را افزایش داده‌اند؟ اگر به آزادسازی نرخ قائل هستند و آیین‌نامه دارند، پس حتما می‌دانند که منطق آزادسازی حکم می‌کند وقتی قیمت را افزایش می‌دهند کیفیت خدمات را هم ارتقا دهند، در این سال‌ها چه کیفیتی به سفرهای هوایی اضافه شده است؟

رفیعی افزود: وقتی شرکت‌های هواپیمایی سوخت و ارز یارانه‌ای نگرفتند، آن وقت می‌توانند بگویند دولت در قیمت‌گذاری دخالت نکند. وقتی آمار می‌دهند ۶۵ درصد سفرهای هوایی را کارمندان دولت استفاده می‌کنند در واقع اصل قضیه را زیر سوال برده‌اند. حالا یا در این عدد بزرگ‌نمایی شده یا با حقِ مردم، هزینه تردد کارمندان دولت داده شده است. صحبت‌هایی که زده شده واقعا جای تأمل و بررسی دارد. نمی‌دانم چرا از کنار آن گذشته‌اند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۰۵-۰۹ ۱۷:۵۰

در نظام سرمایه داری این صحبت ها مشکلی نیست. قراربود کشور ما کشور مستضعفین باشه کشور عدالت باشه ...

avatar
۱۴۰۰-۰۵-۱۰ ۱۴:۲۶

آقای عزیز مستضعف کجای کاره نان گیر اوناهم بیاد کافیه شکر خدا کنن ...

avatar
۱۴۰۰-۰۵-۰۹ ۱۹:۱۱

دبیرانجمن حق دارد.وقتی مردم توانایی خرید برنج.گوشت.مرغ.ماهی.موادلبنی.موادشوینده و..‌.........‌‌‌.....راندارندهواپیما رامیخواهندتوسرشان بزنند.هرجا خواستندبروندبا الاغ میروند.

avatar
۱۴۰۰-۰۵-۱۷ ۰۵:۱۱

شما انگار خیلی از الاغ سواری خوشتون میاد

avatar
۱۴۰۰-۰۵-۱۰ ۰۲:۴۰

چرا می خواهند همه سطح پایین باشند و فقط یک عده خاصی رفاه داشته باشند چرا از معلم و کارمند قبل از پرداخت حقوقش مالیات کسر می کنند ولی سوخت هواپیما از آب هم ارزانتر و یارانه ای باشه معلومه دیگه همه نقشه و برنامه ریزی خودشون است خدا ازشون نگذرد نمی تونیم یک ماشین تولید داخل خوب بخریم شده نیم میلیارد داریم به کجا می رویم و چه بر سر ما می آورند ؟؟؟!!! با این کشور ثروتمند مردم را مثل گداها کرده اند . خدا نابود کند هر کسی که رفاه مردم را نمی تواند ببیند .

avatar
۱۴۰۰-۰۵-۱۱ ۰۹:۱۷

به عنوان یک ایرانی راصی نیستم ریالی از ثروت کشورم خرج جاهایه دیگه بشه

avatar
۱۴۰۰-۰۵-۱۱ ۱۰:۰۵

با همین فرمون جلو بریم طولی نمیکشه که خوردن نون دورو خاشخاشی هم برامون ارزو ودور از ذهن میشه خداوند خیرتان بده شما روی قاجریارو دارید سفید میکنید

avatar
۱۴۰۰-۰۵-۱۱ ۱۶:۰۶

نهج البلاغه

avatar
۱۴۰۰-۰۵-۱۱ ۲۳:۰۵

چرا ،باید مردم حق استفاده از هواپیما نباید داشته باشند، از پول مردم استفاده میکنید ، ولی حق رفاه حداقلی را نداشته باشند؟؟؟اینقدر به شعور مردم توهین نکنید

avatar
۱۴۰۰-۰۵-۱۱ ۲۳:۵۶

شدیم مثل سال‌های پیش هند.قشر متوسط را از بین بردن ۷۰میلیون فقیر برای ۱۵ میلیون مرفه کار میکنن و دست و پا میزنن که نمیرن. دستاوردهای ۴۰ ساله

avatar
۱۴۰۰-۰۵-۱۲ ۰۹:۵۵

بهتر است کارمندان دولت همه از سفر زمینی استفاده کنند

avatar
۱۴۰۰-۰۵-۱۲ ۱۱:۳۷

فقط یک هفته کسی مسافرت هوایی نره خود بخود همه جیز درست میشه، ولی افسوووووس که از ماست که بر ماست

avatar
۱۴۰۰-۰۵-۱۲ ۱۴:۵۱

تو این کشور پولدار دغدغه ای نداره همچنان به سفرای تفریحی داخلی و خارجی میرن اون ۹۶ درصد ضعیف باید فکری به حالشون کرد که کی میخاد فکری کنه اون ۴درصد؟؟؟؟؟ همه بفکر پرکردن جیب خودشونن ما که کلا از این کشور قطع امید کردیم منتظر ظهور منجی هستیم حساب جوانی و عمر به فنا رفتنمونم واگزار کردیم به خود خدا .

avatar
۱۴۰۰-۰۵-۱۳ ۰۰:۱۰

باید این حرف ها بگوید چون خودش ودیگران برایشان مهم نیست که مردم استفاد کنند کشوری مثل ایران هواپیما برای مردم شده آرزو ولی درترکیه همه ازهوای استفاده میکنند خدا به داد همه برسه

avatar
۱۴۰۰-۰۵-۱۳ ۱۵:۲۰

باید می گفت ما کاری می کنیم مثل کشورهای اروپایی همه بتونن از هواپیما با امکانات خوب استفاده کنن....ما کاری می کنیم مردم مثل سوئد وسوئیس ونروژو...همه رفاه داشته باشن...رفاه برای هر ایرانی بهترینش

avatar
۱۴۰۰-۰۵-۱۳ ۱۵:۲۴

باید می گفت کاری می کنیم مثل المان با حقوق یک ماه بتونید ده روز برید یکی از جزایر یونان.....یا لااقل با درامد یک ماه حقوق یه کارمند ده روز برید ترکیه....

avatar
۱۴۰۰-۰۵-۱۳ ۱۸:۰۵

بله من هم اصلا دوست ندارم سوار این هواپیماهای پر از نقص فنی و تاخیر و کنسلی بشوم لطفا سیستم راه آهن سراسری را توسعه دهید تا هم دولت راحت شود و هم ملت

avatar
۱۴۰۰-۰۵-۱۳ ۱۸:۰۸

بله لطفا را آهن سراسری را توسعه دهید ما هم علاقه ای به سوار شدن به هوپیماهای معیوب نداریم

avatar
۱۴۰۰-۰۵-۱۴ ۰۵:۱۵

دمش گرم قیمت بلیط و برد بالا .... هرکه داره میگیره هرکه نداره هری

avatar
۱۴۰۰-۰۵-۱۴ ۱۹:۴۷

مشکل ساختاری است این مشکلات اغلب ناشی از انحصار هستند.در یک اقتصاد سالم سیستم عرضه و تقاضا قیمتها را کنترل می کند اما در اقتصادهایی مانند ایران که امکان رقابت و آزادی اقتصاد وجود ندارد این قبیل مشکلات کاملا طبیعی است.

avatar
۱۴۰۰-۰۵-۱۵ ۰۰:۳۵

باسلام،خلاصه عرض مینمایم .طبق فرمایش خداوندمیزان رعایت عدل است،بنابراین وقتی حق وحقوق چندکارگروکارمند،علاوه بربیکارکردنشان،رادرجیب یک مدیرنجومی بگیرمیریزند،مسلماًبی توجهی به مردم دراثراین حرامخوری درذات آوفطرت ورفتارآن مدیرریشه میدواندوهمین میشپدکه میبینیم.باتشکر

avatar
۱۴۰۰-۰۵-۱۶ ۲۲:۵۴

من هرماه مسافرت ۳ روزه داشتم که با هواپیما برام به صرفه بود هم زمانی هم ریالی اما تو این ۲ سال طوری قیمت رو افزایش دادن که حتی مسافرت هم نمیریم!!! ماشاله هزینه بلیط سر به فلک رسیده اما وارد هواپیما میشی به اندازه اتوبوس هم خدمات نمیدن! واقعا براتون خیلی زشته که یه اب معدنی میدین مسافرا! شما بلیط رو به حالت نرمال برسون که به درامدمون بخوره اونوقت ببین مردم یه خوشی هاشون هم میرسن!