• دوشنبه / ۸ شهریور ۱۴۰۰ / ۱۳:۵۶
  • دسته‌بندی: قزوین
  • کد خبر: 1400060805839
  • منبع : نمایندگی قزوین

تلاش یک نویسنده قزوینی برای شناساندن هویت ملی به نوجوانان

تلاش یک نویسنده قزوینی برای شناساندن هویت ملی به نوجوانان

ایسنا/قزوین یک نویسنده قزوینی درباره اهمیت شناساندن میراث فرهنگی به نوجوانان گفت: کتاب «گذری بر خاک نمناک» که آخرین اثر منتشر شده از بنده است شامل ۱۰ داستان فانتزی از ۱۰ بنای ثبت‌شده ایران در فهرست میراث جهانی یونسکو برای گروه سنی نوجوان است و در این کتاب تلاشم در جهت شناساندن هویت ملی به مخاطب نوجوان است که با شیوه و نگاهی نو پرداخت‌ شده است.

مجید شفیعی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه حکایات کهن، بناهای کهن و افسانه‌های عامه مانند گنجینه‌هایی بی‌پایان هستند در گفتگو با ایسنا بیان کرد: ایران به سبب موقعیت جغرافیایی، بیش از هفت هزار سال تمدن و تنوع فرهنگی در جغرافیای زیستی خود دارد و یکی از شاخص‌ترین کشورها در حوزه میراث فرهنگی است.

وی درباره آخرین کتاب منتشر شده خود بیان کرد: «گذری بر خاک نمناک» حاوی ۱۰ داستان فانتزی از ۱۰ بنای ثبت‌شده ایران در فهرست میراث جهانی یونسکو برای گروه سنی نوجوان است. هرچند کتاب به دلیل گستردگی موضوع و حوزه روایی آن برای علاقه‌مندان سنین بالاتر هم جذاب و خواندنی است.

این نویسنده خاطرنشان کرد: در کتاب «گذری بر خاک نمناک» هر بخش علاوه بر قصه شامل مطالبی درباره موقعیت جغرافیایی، تاریخی و اهمیت جهانی و ملی این آثار و همچنین تاریخچه مختصری از بنای موردنظر نیز هست. هر فصل شامل ۲ بخش داستانی و غیرداستانی است که در کنار اطلاعات لازم با چاشنی یک روایت تخیلی نیز ترکیب‌شده تا دانستنی‌های لازم را به مخاطب ارائه دهد.

وی با اشاره به انتشار کتاب‌هایی در کارنامه ادبی خود، ازجمله «کابوس ماهان»، «افسانه پهلوان گودرز»، «پهلوان و آقای نویسنده»، «حکایت‌های شیرین زهرالربیع» خاطرنشان کرد: با نشریاتی همچون سروش، پوپک، سلام بچه‌ها، کیهان بچه‌ها، دوست کودکان، دوچرخه و آفتاب‌مهتاب همکاری کرده‌ و کتاب‌های متعددی را در ژانرها و موضوعات متنوع در نشرهایی چون سایه‌گستر، ویژه نشر، انتشارات مدرسه و محراب قلم زیر چاپ دارم.

گنجینه‌هایی برای خلق داستان

شفیعی با اشاره به تحصیل در رشته موزه‌داری در مقطع کارشناسی گفت: انتشار اثر اخیرم یعنی «گذری بر خاک نمناک» بی‌ارتباط با رشته تحصیلی‌ام نیست و نشان‌دهنده علاقه‌ام به میراث فرهنگی و تلاشم برای آشنایی کودکان و نوجوانان با آثار باستانی است. به نظر بنده با توجه آثار باستانی گسترده و چشم‌اندازهای طبیعی و استثنائی و همچنین فرهنگ غنی شفاهی در این سرزمین، ضروری است هنرمندان به ویژه نویسنده‌ها نسبت به آگاه‌سازی عمومی به‌ویژه کودکان و نوجوانان با مفاهیم و مسائل مربوط به حفظ میراث فرهنگی اقدام کنند.

وی بابیان اینکه من به دلیل مؤثر بودن شیوه‌های گوناگون روایت از ظرفیت ادبیات و قصه‌نویسی بهره گرفته و برای معرفی ۱۰ بنای ایرانی به‌عنوان میراث جهانی قصه‌هایی نوشته‌ام اظهار کرد: تلاش من در جهت شناساندن هویت ملی به مخاطبان نوجوان است که با شیوه و نگاهی نو پرداخت‌ شده است. در اصل بناها، قهرمانان این ۱۰ قصه فانتزی و پر از اتفاقات ریزودرشت هستند.

این نویسنده ضمن تأکید بر اینکه گرایش به موضوعات تاریخی و پرداختن به خلق آثاری که پس‌زمینه‌های تاریخی دارند ازجمله حکایت‌های کهن، جغرافیای کهن، بناهای کهن، حکایت‌های فولکور و افسانه‌های عامه از دیرباز در ذهنم وجود داشته، گفت: این‌ها را بسان گنجینه‌ای یافتم که می‌توان قصه‌های شگفت‌انگیزی بر پایه آن‌ها خلق کرد.

وضعیت ادبیات کودک و نوجوان در قزوین

وی در پاسخ به این سؤال که وضعیت ادبیات کودک و نوجوان در ایران و قزوین را چگونه ارزیابی می‌کند، بیان کرد: بزرگ‌ترین معضل نپیوستن ایران به معاهده جهانی حق کپی‌رایت است که شوربختانه ارتباط فرهنگی درست را با ناشران جهان و بنیادهای ادبی و فرهنگی سراسر دنیا مختل کرده است، پیوستن به این عهدنامه بی‌شک راه ورود آثار داستانی را به صحنه جهانی میسر خواهد کرد.

شفیعی افزود: معضل دیگر در این راه مشکلات عدیده اقتصادی است که گریبان ناشران این عرصه را گرفته است سودجویانی که پروسه تولید و پخش کتاب را با معضلات بی‌شماری درگیر کرده‌اند تا هر چه بیشتر از آب گل‌آلود ماهی بگیرند. مشکل دیگر همانا اهمیت ندادن نهادها و ارگان‌های استانی به مقوله فرهنگی و خصوصاً کتاب و البته نویسندگان حوزه استانی است.

این نویسنده در پایان تصریح کرد: حمایت نهادهایی چون استانداری، فرمانداری، شهرداری، صداوسیما، شورای شهر و حوزه هنری از نویسندگان و پژوهشگران بومی و استفاده از آن‌ها در برنامه‌ریزی‌های فرهنگی می‌تواند انگیزه‌های زیادی برای خلق ایده‌های نو به وجود آورد و دلگرمی خوبی برای فعالان حوزه‌های فرهنگی باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha