• دوشنبه / ۲۲ شهریور ۱۴۰۰ / ۰۹:۳۰
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1400062215974
  • منبع : نمایندگی خراسان جنوبی

انگ روانی یا تلخی درد دل با افراد غیرمتخصص؟

انگ روانی یا تلخی درد دل با افراد غیرمتخصص؟

ایسنا/خراسان جنوبی کارشناس ارشد پیشگیری بهزیستی خراسان جنوبی گفت: نباید از ترس انگ روانی مراجع به روانشناس را در مورد بیماری‌های روحی و مشکلات زندگی به تعویق انداخت؛ چراکه حداقل درد دل کردن با یک متخصص بهتر از درد دل کردن با دوست، همسایه یا آشناست.

بهناز ذال، در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: اختلالات و بیماری‌های روانی انواع مختلفی دارند که بعضی از آنها در جامعه شایع تر یا به فراوانی دیده می‌شوند.

وی بیان کرد: متاسفانه عمده‌ای از مردم از عملکرد متخصصین حوزه روان و نیازهای روانی خود آگاهی چندانی نداشته، از عنوان بیماری روانی واهمه دارند و گمان می‌کنند اگر به مشاور و یا روانشناس مراجعه کنند، فاجعه‌ای در زندگی آنها رخ داده و انگ بیمار روانی به آنها می‌خورد .

وی ادامه داد: نباید فراموش کرد که بیماری‌های روانی در فرد ممکن است موقت باشد و با مراجعه به پزشکان حیطه روان مشکل خود را برطرف سازند.

کارشناس ارشد پیشگیری بهزیستی خراسان‌جنوبی افزود: بیماران روانی نسبت به بیماران جسمی وضعیت بسیار موقتی ندارند و ممکن است روند درمان طولانی‌تر باشد؛ به دلیل اینکه افراد به میزان مناسب وضعیت درونی خود را کنکاش نمی‌کنند؛ اگر فرد عصبی و پرخاشگر است باید مهارت مهار و کنترل خشم را بیاموزد و به عنوان وضعیت طبیعی به آن نگاه نکند.

ذال با بیان اینکه بیماران جسمی چون درد را احساس می‌کنند زودتر به پزشک مراجعه می‌کنند، بیان کرد: یکی از دلایل مراجعه نکردن به مشاوران عدم فرهنگ سازی مطلوب است؛ هر چند در دو دهه اخیر فرهنگ سازی بهتری انجام شده، اما کافی نبوده است.

وی خاطرنشان کرد: مراجعه به متخصصین حوزه روان نشانه ضعف نیست بلکه نشان دهنده پختگی عاطفی، فردی است که با خود اندیشیده در این زمینه مشکلی وجود داشته و تمایل به برطرف کردن آن دارد.

این مشاور خانواده با اشاره به عملکرد روزانه و رویکرد و رفتار ضد و نقیض فرد در زندگی، گفت: مسائل روانی بر عملکرد ما در زندگی متاثر بوده که گاهاً در انجام برخی مسائل نتیجه مناسبی ندارند؛ به عنوان مثال یک فرد آرام به یک شخص بی قرار تبدیل می‌شود یا تمرکز لازم نسبت به قبل را از دست داده و در زمینه خانواده و شغلی شرایط خوبی را نسبت به قبل ایجاد نکرده است.

ذال با بیان اینکه این موارد علائم هشدار دهنده برای مراجعه به پزشک است تا متخصصین این حوزه به او کمک کنند، ادامه داد: علت مراجعه به روانشناس یا روانپزشک و مشاور می‌تواند هم صحبتی و درد دل کردن با شخصی باشد که دانش و علم مشاوره به فرد را دارد و فرد از بازگویی این سخن‌ها به اطرافیان اجتناب می‌کند.

وی افزود: این امر به این دلیل اتفاق می‌افتد چراکه ممکن است صحبت کردن با دیگران، دیدگاه نامناسبی را در آنها ایجاد کند یا کمک کننده نباشد؛ پس بهتر است با یک فرد آگاه مانند متخصصان حوزه روان به صورت  حضوری یا تلفنی صحبت کنیم.

کارشناس ارشد پیشگیری بهزیستی خراسان‌جنوبی بیان کرد: به گفته روانشناسان و روانپزشکان اختلالات روانشناختی می‌تواند منجر به ایجاد مشکلاتی در فرد شود که با تشخیص و درمان مناسب، از علائم بیماری‌های روانی رها و با آنها مقابله می‌کند تا به درمان مطلوب دست یابند.

ذال یادآور شد: نباید از ترس انگ روانی مراجع به روانشناس را در مورد بیماری‌های روحی و مشکلات زندگی به تعویق انداخت؛ چراکه حداقل درد دل کردن با یک متخصص بهتر از درد دل کردن با دوست، همسایه یا آشناست چراکه مشاور راز دار بیمار بوده و علاوه بر آن راهکار ارائه می‌کند اما دوست یا آشنا به این اندازه رازدار نیست؛ علاوه بر آن ممکن است مواردی را تحت عنوان دخالت در زندگی مطرح کند.

وی خاطرنشان کرد: فراموش نکنیم که مراجعه به مشاور از نرفتن پیش این فرد متخصص بهتر است و اگر در ذهن داریم که بی فایده است و یا انگ روانی به ما زده می‌شود، به هر حال چه خوب است در حوزه مشکلات خود، یک بار هم که شده آن را امتحان کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha