• شنبه / ۳ مهر ۱۴۰۰ / ۰۹:۴۸
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1400070301079
  • منبع : نمایندگی همدان

سرشاخه‌کاری راهکاری برای کاهش حوادث ناشی از گردو تکانی

سرشاخه‌کاری راهکاری برای کاهش حوادث ناشی از گردو تکانی

ایسنا/همدان مدیر اداره جهاد کشاورزی تویسرکان گفت: راهکارهای کوتاه‌مدت و بلند مدتی برای به حداقل رساندن خسارات ناشی از حوادث مربوط به برداشت گردو وجود دارد که اجرا شده و اثرگذاری آنها به تعامل و همکاری همگانی نیاز دارد.

مسعود اکبری در گفت‌و گو با ایسنا، اظهار کرد: طرح سرشاخه‌کاری درختان گردوی شهرستان تویسرکان که بیش از دو سال است آغاز شده موجب می‌شود تا درختان گردوی این شهرستان رشد عمودی نداشته باشند و به طبع گردو تکان‌ها نیازی به صعود به ارتفاعات بالا برای برداشت گردو ندارند.

وی افزود: همچنین فرآیند سرشاخه‌کاری درختان گردو باعث می‌شود تاج این درختان به گونه‌ای شکل بگیرد که هم امکان چیدن گردو از پایین درخت فراهم شود و هم بتوان با استفاده از دستگاه‌های نوین برداشت گردو مانند "شیکر" اقدام به برداشت گردو کرد.

اکبری اظهار امیدواری کرد که ظرف پنج تا شش سال آیند حداقل ۵۰ درصد از باغ‌های گردوی شهرستان تویسرکان که در مکان‌های صعب‌العبور قرار ندارند از مزایای طرح سرشاخه کاری در این بخش برخوردار شوند.

دستگاه "بالابر" اتوماتیک

مدیر اداره جهاد کشاورزی تویسرکان به ابداع یک محقق و مخترع تویسرکانی در ساخت یک دستگاه"بالابر" عمومی برای استفاده در عملیات برداشت گردو اشاره کرد وافزود: این دستگاه مرحله آزمایش عملی را در حضور کارشناسان پشت سر گذاشته اما به دلیل آنکه قیمت آن بیش از ۱۰ میلیون تومان است، بیشتر برای باغداران عمده صرفه اقتصادی دارد و می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد.

اکبری متذکر شد: یک نوع کمربندهای خاص هم ساخته شده که به قسمت‌های مختلف بدن گردو تکان وصل می‌شود و توسط مهارهایی که برای آن تعبیه شده به صورت شاخه به شاخه بر روی نقاط مورد نظر قفل می‌شود و امکان تکاندن گردوها را فراهم می‌کند.

مدیر اداره جهاد کشاورزی تویسرکان با اشاره به اینکه باید از افراد برخوردار از سلامت جسمی و روحی در عملیات برداشت گردو به روش سنتی بالا رفتن از درخت استفاده کرد، تأکید کرد: غربالگری گردو تکانان با همکاری شبکه بهداشت و درمان، رعایت بهداشت و ایمنی محیط کار و اجتناب از به کارگیری افرادی که مشکلات جسمی و وابستگی به مواد مخدر دارند، می‌تواند موجب کاهش حوادث ناگوار در این زمینه شود.

بیمه گردو تکانها

مدیر جهاد کشاورزی تویسرکان گسترش صنعت بیمه برای گردوتکان‌ها را یک امر ضروری دانسته و گفت: عموم مردم و باغداران باید با استفاده از تسهیلات شرکت‌های خصوصی بیمه‌گر نسبت به بیمه گردوتکان‌ها اقدام کنند و از استفاده از گردوتکان بدون بیمه آن جداً خودداری کنند.

وی خاطر نشان کرد: در چند سال اخیر، یک یا دو شرکت بیمه‌گر خصوصی اقدام به بیمه گردوتکان‌ها در شهرستان کرده‌اند که با توجه به شرایط می‌طلبد که همکاری مردم با شرکت‌های خصوصی بیمه گر در این زمینه بیشتر و بهتر شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha