سجادی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینکه از سنگ مرمریت برای نمای خارجی ساختمان ها، راه پله و ... استفاده می شود، اظهارکرد: متاسفانه در حال حاضر ۹۰ درصد از معادن مرمریت در این استان تعطیل هستند.
وی تعداد معادن مرمریت در خراسان شمالی را ۳۰ معدن اعلام کرد و افزود: اما متاسفانه معادن مرمریت در خراسان شمالی در مقایسه با معادن سایر استان، معادن قدری نیستند.
سجادی ادامه داد: یکی از مهمترین مشکلاتی که در حال حاضر معادن مرمریت با آن مواجه هستند، نبود ماشین آلات لازم برای تولید و استخراج سنگ معدن از معادن است.
وی اظهارکرد: این امر موجب می شود تا سنگ های مرمریت از معدن استخراج نشوند و اگر استخراج هم شدند، دستگاه برشی وجود ندارد که آن را برش دهد، بنابراین برای انجام برش باید به استان های هم جوار همچون خراسان رضوی منتقل شود.
این مسئول تصریح کرد: اما هزینه حمل به استان های همجوار برای برش بالا و برای معدنکار صرفه اقتصادی ندارد تا به آن مکان ها ارسال کند.
وی بیان کرد: در همین راستا واحدهای همچون واحد تولید سنگ پله و ... نیز در این استان شکل نگرفته است چراکه این معادن توان تامین سنگ های مرمریت مورد نیاز آن ها را ندارند.
سجادی توضیح داد: در حال حاضر فقط یک واحد تولید سنگ پله در شهرستان شیروان وجود دارد که این واحد سنگ مرمریت مورد نیاز خود را خارج از استان تهیه می کند.
وی در ارتباط با کیفیت سنگ های مرمریت استخراج شده در این استان نیز گفت: از آنجاییکه امر اکتشاف برای این معادن به صورت ناقص انجام شده است سنگ های باکیفیتی نیز استخراج نمی شود و اخیرا معدنکاران به دنبال انجام اکتشاف در معادن هستند تا ذخیره اصلی مرمریت را در معدن پیدا کنند.
رئیس نظام مهندسی معادن خراسان شمالی افزود: در حال حاضر باید از معادن مرمریت این استان حدود ۱۵۰ هزار تن سنگ استخراج شود اما به علت مشکلات مذکور میزان استخراج شاید به پنج هزار تن برسد.
انتهای پیام
نظرات