• شنبه / ۱۰ مهر ۱۴۰۰ / ۱۴:۵۲
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 1400071006591
  • خبرنگار : 50214

در نشست خبری مدیر کل دامپزشکی یزد مطرح شد؛

کاهش ۲۵ درصدی تب‌مالت در یزد/دامپزشک بیکار در استان نداریم

کاهش ۲۵ درصدی تب‌مالت در یزد/دامپزشک بیکار در استان نداریم

ایسنا/یزد مدیر کل دامپزشکی استان یزد از کاهش ۲۵ درصدی ابتلا به تب مالت در استان طی سال گذشته و تداوم این روند در سالجاری خبر داد.

«علی فاتحی‌نیا» امروز شنبه در نخستین روز از هفته دامپزشکی(۱۰ تا ۱۶ مهرماه) در جمع خبرنگاران به اقدامات صورت گرفته از سوی دامپزشکی در جهت کنترل و پیشگیری از بیماریهای دامی و بیماری‌های مشترک بین انسان و دام در استان اشاره و تصریح کرد: طی یک سال گذشته ۶۳۱ هزار و ۸۳۹ راس دام در استان علیه طاعون نشخوارکنندگان کوچک(ppr)، ۵۹ هزار و ۷۴۶ راس دام سنگین و ۲۱۵ هزار و ۷۵۱ راس دام سبک علیه تب برفکی، ۳۱۱ هزار و ۱۲۳ راس گوسفند و ۱۵۶ هزار و ۷۴۷ راس بز علیه بیماری آبله و به صورت هدفمند شش هزار و ۳۵۶ راس دام علیه بیماری شاربن واکسینه شده‌اند.

وی با اشاره به واکسیناسیون شش هزار و ۶۴۷ قلاده سگ صاحب‌دار علیه بیماری هاری در یک سال گذشته، گفت: خوشبختانه به دنبال واکسیناسیون ۴۲ هزار و ۳۰۲ راس دام سنگین و ۹۴ هزار و ۵۶۹ راس دام سبک علیه بیماری بروسلوز(تب مالت) و حتی واکسیناسیون دام‌های عشایر استان در خارج از استان، در سال گذشته بنا بر اعلام دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد شاهد کاهش ۲۵ درصدی ابتلا به بیماری تب مالت در استان بودیم.

وی با بیان این که تعداد ابتلا به تب مالت در استان طی شش ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته از ۱۴۴ به ۱۱۴ مورد کاهش یافته است، ابراز امیدواری کرد که این روند نزولی در سال جاری نیز تداوم داشته باشد.

فاتحی‌نیا تعداد تست و کشتار دام‌های بیمار در این خصوص طی سال گذشته که همراه با پرداخت غرامت به صاحبان دام‌های بیمار بوده است را ۵۰۰ راس اعلام کرد.

وی از نظارت کامل دامپزشکی بر ۲۴ پایگاه جمع‌آوری شیر با ظرفیت روزانه ۴۱۰ تن شیر و نیز تولید روزانه ۸۸ تن تخم‌مرغ در استان خبر داد و گفت: خوشبختانه طی یکسال گذشته هیچ مورد مثبتی از آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استان گزارش نشده و مرغداران استان از این حیث سال آرامی را پشت سر گذاشتند.

وی با اشاره به تولید روزانه ۱۲۰ تن گوشت مرغ در استان، گفت: استان یزد طی یکسال اخیر کمترین تنش را برای تامین این فرآورده خام دامی در کشور داشته و حتی به عنوان معین برخی از استانهای دیگر به تامین گوشت مرغ مورد نیاز کمک کرده است.

مدیر کل دامپزشکی استان با بیان این که در هر دوره جوجه‌ریزی در مرغداری‌های استان(دو ماه یکبار) دو میلیون قطعه جوجه توزیع می‌شود، اظهار کرد: هم‌اکنون چهار کشتارگاه طیور در زمینه گوشت مرغ فعالیت دارند و به زودی یک واحد کشتارگاهی دیگر که ماه‌ها دچار تعطیلی شده بود، به چرخه فعالیت بازمی‌گردد.

وی از واکسیناسیون یک میلیون و ۴۰۰ هزار قطعه مرغ بومی در استان که عمدتاً مربوط به روستاهاست، علیه بیماری نیوکاسل خبر داد و خاطرنشان کرد: در یکسال گذشته از ۱۱۲ هزار راس دام سنگین در استان تست سل و از پنج هزار و ۱۶۲ راس اسب نیز تست مشمشه گرفته شده است.

فاتحی‌نیا در بخش دیگری از سخنانش افتتاح بخش مولکولی آزمایشگاه دامپزشکی استان و بی‌نیازی از ارسال نمونه‌های آزمایش به سایر استانها، کلنگ‌زنی و آغاز عملیات اجرایی ساخت آزمایشگاه مرکزی دامپزشکی استان که اکنون از پیشرفت فیزیکی مناسبی برخوردار است و نیز راه‌اندازی سامانه نظارت و بازرسی در جهت کمک به مستندسازی و تسهیل و تسریع فرآیند نظارت بر اماکن عرضه فرآورده‌های خام دامی در استان را از اقدامات دامپزشکی استان در یک سال گذشته برشمرد.

این مسئول افتتاح بخش قرنطینه عرضه دام استان در مهریز با ظرفیت ۲۰ هزار دام سبک و سنگین و نیز جمع‌آوری و ساماندهی واحدهای دامی و کشتار غیرمجاز در منطقه کشتارگاه قدیم شهر یزد به عنوان واحدهای مزاحم شهری را هم از دیگر اقدامات شاخص دامپزشکی استان ار پارسال تاکنون ذکر کرد.

دکتر «کاظم نجفی فیروزآباد» رئیس نظام دامپزشکی استان نیز در این نشست با اشاره به افتتاح اولین پلی‌کلینیک دامپزشکی استان در روز چهاردهم مهرماه «روز دامپزشکی»، گفت: در حال حاشر استان یزد دارای یک بیمارستان دامپزشکی، ۲۹ کلینیک و ۴۳ داروخانه دامپزشکی و نیز دو آزمایشگاه تشخیصی است.

وی تسهیل صدور پروانه بهداشتی امکان دامی در استان خبر داد و میانگین زمان ارائه تقاضای پروانه تا صدور پروانه را چهار روز اعلام کرد.

وی تعداد پروانه صادره در یکسال اخیر را ۱۱۸۱ مورد شامل ۷۲۸ پروانه صنعتی و نیمه صنعتی، ۴۵۳ پروانه اماکن دامی روستایی و هفت مورد را مربوط به میادین دام و ایستگاه‌های جمع اوری شیر ذکر کرد.

نجفی گفت: براساس ابلاغیه سالجاری سازمان دامپزشکی، صدور پروانه طیور در پنج شهرستان بهاباد، بافق، ابرکوه، میبد و خاتم در سالجاری امکانپذیر است.

رئیس سازمان نظام دامپزشکی یزد در پایان با تاکید بر این که در استان یزد دامپزشک بیکار نداریم، گفت: نه تنها برای دانشجویان در شرف فارغ التحصیلی رشته دامپزشکی تقاضای کار داریم بلکه حتی از سایر استانها نیز افراد متقاضی را جهت اشتغال پذیرش می‌کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha