در حال حاضر نخستین زنبورستان ارگانیک کشور در استان همدان در منطقه چهاردولی شهرستان اسدآباد واقع شده که این زنبورستان با تولید میانگین سالیانه دو تُن عسل ارگانیک ضمن اینکه به سمت صادرات این شهد شیرین سود آور اقتصادی دورخیز برداشته در یک قدمی جایزه جهانی زنبور طلایی ۲۰۲۱ در کشور اسلوانی نیز قرار دارد.
رکورد امسال هر کندو زنبور عسل این زنبورستان ۱۱ کیلو و ۷۰۰ گرم بوده و جمعا دو تُن و ۷۰۰ کیلوگرم محصول عسل ارگانیک مطابق با استانداردهای بین المللی برداشت کرده است.
نادر اینجیناری، تولید کننده عسل ارگانیک در کشور با بیان اینکه زنبورستان ما واقع در منطقه چهاردولی اسدآباد به عنوان نخستین و تنها زنبورستان ارگانیک کشور به شمار می رود، گفت: در حال حاضر برای ثبت برند سازی عسل خود با نام عسل نادر نیز پیگیر بوده و در حال ثبت برند هستیم.
این زنبوردار همدانی با تاکید بر اینکه برای ما مهم است محصول عسل ایرانی در دنیا مطرح شود، خاطر نشان کرد: مجوز تولید عسل ارگانیک زنبورستان خود را از شرکت سرس پارسی که در زمینه بازرسی محصولات ارگانیک (باغی وزراعی،دامداری،زنبورداری و کود) فعالیت دارد و تحت نظر و نماینده شرکت سرس آلمان است دریافت کردهام.
وی خاطر نشان کرد: با گذراندن روند مراحل و مسائل ممیزی و بازرسیها و راستی آزماییها اخذ و دریافت مجوز ارگانیک از اتحادیه اروپا نیز در دست اقدام قرار دارد که در صورت طی کردن روند خود سال آینده خواهیم توانست مجوز و گواهی ارگانیک اتحادیه اروپا و نیز علاوه بر آن گواهینامه بیوسان گواه ۱۱۰۰۰را هم دریافت کنیم که این امر از نقش موثری در مطرح شدن راحت محصول عسل زنبورستان ما به عنوان یکی از برندهای عسل ایرانی در دنیا برخوردار خواهد بود.
این زنبوردار همدانی اضافه کرد: شرکت بیوسان گواه با هدف توسعه محصولات ارگانیک در کشور اولین شرکت تخصصی بازرسی و گواهی محصولات کشاورزی ارگانیک در ایران دارای نمایندگی انحصاری از کمپانی bio-inspecta سوئیس است.
وی با اشاره به زنبورداری ارگانیک ادامه داد: به تمامی فعالیتهای پرورش زنبور عسل به صورتی که ویژگیهای طبیعی و عادی منطقه دستخوش تغییرات بشری نشود و هر مرحله از پرورش قابل کنترل و منطبق با استانداردهای بین المللی باشد، زنبورداری ارگانیک میگوییم.
این زنبوردار موفق تصریح کرد:در زنبورداری ارگانیک، ویژگیهای کندوی زنبورعسل، محل استقرار و پرورش کلنیها، دقت در تولید محصولات، شیوه انبارداری و بالاخره نحوه عرضه به بازار و فروش از مهمترین ارکان تولید محصولات ارگانیک است.
اینجیناری افزود: برای احداث زنبورستان به روش ارگانیک، رعایت فاصله استاندارد از دیگر مراکز زنبورداری، دوری از کارخانجات و واحدهای آلاینده،سیستمهای فاضلاب و دوری از شهر ... اهمیت زیادی دارد.
زنبوردار تولید عسل ارگانیک با بیان اینکه تاکنون زنبورستان ما چندین مرتبه توسط سرس پارسی تحت نظر شرکت آلمانی مورد بازرسی قرار گرفته، اضافه کرد: در بازدیدها و بررسیهایی که از این محلها انجام میشود میزان رعایت و یا تخلف و سرپیچی از استانداردها، وضعیت عناصر مجاز و غیر مجاز مصرفی،محیط کار و تولید، وضعیت نگهداری،نحوه عمل آوری، بسته بندی و توزیع نیز مد نظر قرار میگیرند و استانداردها مرتب به روز شده و توسط متولیان آن به اجرا در میآیند.
احتمال برنده شدن نخستین زنبورستان ارگانیک کشور در دریافت مدال جهانی زنبور طلایی ۲۰۲۱ اسلوانی
اینجیناری در ادامه با بیان اینکه اخیرا در فراخوان جایزه جهانی ۲۰ هزار یورویی زنبور طلایی ۲۰۲۱ کشور اسلوانی شرکت کرده ام و احتمال برنده شدنمان در دریافت این جایزه از بین بسیاری از کشورهای شرکت کننده بالاست و با برنده شدن در جایزه ۲۰ هزار یورویی زنبور طلایی ۲۰۲۱ عسل زنبورستان ما به عنوان تنها عسل ارگانیک کشور ،جهانی شده و مدال زنبور طلایی را دریافت خواهد کرد ،گفت: جایزه زنبور طلایی به افرادی که سهم بسزایی در نوآوری، حفاظت و افزایش آگاهی از اهمیت زنبورها و ارتقا آنها و دیگر گرده افشانها در سراسر جهان داشتهاند، تعلق میگیرد و علاوه بر حمایت افراد، تلاش ها و دستاوردهای برجسته را تشویق میکند.
تولید میانگین سالیانه ۲ تن عسل در تنها زنبورستان ارگانیک کشور
اینجیناری در ادامه اظهار کرد: زنبورستان من دارای ۲۳۰ کندو زنبور عسل در منطقه چهاردولی اسدآباد بوده و به صورت میانگین سالیانه دو تُن محصول عسل از این زنبورستان برداشت میشود .
این زنبوردار، تولید عسل ارگانیک در کشور با بیان اینکه امسال رکورد هر کندو زنبور عسل این زنبورستان ۱۱ کیلو و ۷۰۰ گرم بوده و جمعا دو تُن و ۷۰۰ کیلوگرم محصول عسل برداشت شده است تصریح کرد: در سال گذشته ۵۰۰ کیلوگرم از محصول این زنبورستان به خارج از کشور از جمله سوئد صادر شده ضمن اینکه امسال نیز مشتری عسل از قرقیزستان و روسیه برای صادرات به اروپا داشتهایم و در حال مذاکره برای این اقدام هستیم اما سعی بر آن است که مشتریهای هدف در کشور خود را شناسایی کرده و دقیقا محصولاتمان را در سفره خانوار ایرانی بگذاریم.
برنامهریزی برای صادرات ۱۳۰۰ کیلو از محصول نخستین زنبورستان ارگانیک کشور
وی با اشاره به اینکه در برنامههای خود قصد بر آن داریم ۱۳۰۰ کیلو از محصول زنبورستان را به دیگر کشورها صادر کنیم، افزود: در این برنامه هدف از صادرات بخشی از محصول عسل زنبورستان خود به خارج از کشور آن است که اروپاییان مدعی تولید عسل، طعم عسل ایرانی را چشیده و به تفاوت طعم عسل ایرانی با سایر عسلها از دیگر نقاط کشورهای جهان پی ببرند چراکه کشور ایران با دارا بودن چهار فصل و تابیدن ۲۰۰ روز خورشید در سال و تنوع پوشش گیاهی، مرتعی، باغی و زراعی متنوع از عسل خوش طعمتری برخوردار است در حالیکه اکثریت کشورها از تنوع و پوشش گیاهی چون کشور ایران برخوردار نبوده و زنبورهای آنان در صنعت زنبورداری تنها از شهد یک گیاه و یا گل استفاده میکنند و تک محصولی هستند .
اینجیناری همچنین با اشاره به برخی از فرآوردههای تولیدی زنبورستان خود، ادامه داد: در سال جاری علاوه بر عسل در زنبورستان ما ۱۰ کیلو بره موم و ۱۳۰ کیلو موم تولید شده که بیشتر موم تولید شده را برای استفاده و مصرف سال آینده زنبورستان خود نگهداری میکنیم.
تولید هزار گرم ژل رویال سال گذشته در تنها زنبورستان ارگانیک کشور
وی از تولید سال گذشته هزار گرم ژل رویال در این زنبورستان خبر داد و ادامه داد: ژل رویال در واقع یکی از محصولات مهم زنبور عسل بوده که در صنعت داروسازی و آرایشی و به عنوان اکسیر جوانی مورد استفاده قرار میگیرد.
پیگیری تنها زنبورستان ارگانیک کشور برای تولید زهر عسل
اینجیناری با بیان اینکه برای تولید و استحصال زهر عسل نیز در امر زنبورداری پیگیر ثبت یک شرکت به منظور تولید زهر عسل هستیم، خاطر نشان کرد: زهر زنبور عسل یکی از تولیدات ارزشمند زنبور عسل است که در پزشکی کاربرد فراوانی دارد و به همین دلیل است که طی سالهای اخیر تحقیقات زیادی بر روی زهر زنبور عسل انجام شده که نشان میدهد این ماده خاصیت درمانی برای برخی از بیماریها از جمله درمان ورم مفاصل، درمان برخی از بیماریهای پوستی، ضد سرطان و… را دارد.
تنها زنبورستان کشور که با تغییر فصول مهاجرت ندارد
تولید کننده عسل ارگانیک در همدان بیان کرد: این زنبورستان ارگانیک نخستین زنبورستان کشور بوده که با تغییر فصول نسبت به مهاجرت از منطقه به منطقه دیگر اقدام نکرده و زنبورهای خود را در فصل سرما تا اوایل بهار در انبار تاریک نگهداری میکنیم.
وی در ادامه با اشاره به یکی از مهمترین دغدغه ها در بحث زنبورداری گفت: زنبورداران مهاجر بدون اخذ گواهی ورود و اسکان از مهمترین مشکلات زنبورداران استان همدان و شهرستان اسدآباد به شمار میرود.
اینجیناری در ادامه با اشاره به سابقه ۳۵ ساله خود در حوزه زنبورداری اضافه کرد: علاوه بر زنبورداری نسبت به کشاورزی در زمینه کشت موسیر، یونجه، سیب زمینی، سیر نیز فعالیت دارم ضمن اینکه در بحث زنبورداری از هیچگونه تسهیلات بانکی و دولتی استفاده نکردهام و بدهکار هیچ بانکی نیستم.
پیش بینی تولید سه هزار ۴۸۵ تُن عسل در سطح استان همدان
مدیر طیور و زنبور عسل جهاد کشاورزی استان همدان هم از پیشبینی تولید سه هزار و ۴۸۵ تُن عسل در سطح استان همدان در سال جاری خبر داد و بیان کرد: بر اساس این پیشبینیها میزان تولید و برداشت امسال از سطح زنبورستانهای استان همدان به نسبت سال گذشته به دلیل خشکسالی و کاهش بارندگیها با ۶۱۴ تُن اُفت و کاهش تولید برخوردار خواهد بود.
علیرضا قراگوزلو میزان تولید سال گذشته عسل سطح استان را چهار هزار و ۹۹ تُن برشمرد و افزود:در سال گذشته ۱۱۸ هزار ۵۰۰ تُن موم ،۹۰۰ هزار عدد ملکه زنبور عسل ،۳۱۰ کیلوگرم بره موم و ۳۶ هزار گرم ژل رویال در استان همدان تولید شده است.
وی تعداد زنبورستان های سطح استان همدان را ۲۷ هزار و ۹۵۷ زنبورستان برشمرد و یاد آور شد: سه هزار و ۲۶۳بهره بردار در صنعت زنبورداری استان فعال و در حدود ۳۳۶ هزار و ۲۳۴ کلنی زنبور عسل نیز در سطح استان در حال بهره برداری است.
قراگوزلو گفت: استان همدان به علت داشتن گونههای مختلف گیاهان در مراتع، مزارع و داشتن باغهای متنوع زمینه مناسبی برای فعالیت حرفه زنبورداری است.
پیش بینی تولید و برداشت ۲۳۰ تُن عسل از زنبورستان های اسدآباد
مدیر جهاد کشاورزی اسدآباد هم از پیش بینی برداشت ۲۳۰ تُن عسل از سطح زنبورستان های این شهرستان در سال جاری خبر داد و گفت: میزان تولید عسل این شهرستان به صورت میانگین ۲۵۰ تُن در سال است.
محمد کرم مرادی اظهار کرد:با توجه به شرایط خشکسالی بر اساس پیش بینی ها میزان عسل تولید شده امسال شهرستان به نسبت سال گذشته با اُفت وکاهش ۱۰ تا ۱۵ درصدی همراه خواهد بود.
وی با بیان اینکه شهرستان اسدآباد دارای ۲۳۰ زنبورستان با ۲۴ هزار ۳۴۷ کلونی زنبور عسل است تصریح کرد:سال گذشته علاوه بر ۲۵۰ تُن عسل حدود ۵ هزار و ۸۴۶ کیلو گرم موم ،۵۰ کیلو گرده ،۴۰۹ کیلو گرم بره موم و ۲ هزار گرم ژل رویال توسط زنبورستان های این شهرستان تولید شده است.
مرادی با اشاره به اینکه اسدآباد رتبه ششم تولید عسل را در سطح شهرستانهای استان همدان داراست، تصریح کرد: هر ساله شهرستانهای کنگاور، صحنه، کرمانشاه و سنقر از جمله شهرستانهایی است که برخی از زنبورداران آنها به صورت مهاجر در شهرستان استقرار مییابند.
نخستین و تنها زنبورستان ارگانیک کشور در اسدآباد
وی با اشاره به مرغوبیت عسل شهرستان گفت: این شهرستان با توجه به وجود گلهای جالیزی و گیاهان مختلف چون گشنیز، کلزا برای تغذیه زنبورعسل کیفیت خوبی را در تولید آن دارد.
این فرد مسئول خاطر نشان کرد:اولین زنبورستان ارگانیک کشور در حال حاضر در شهرستان اسدآباد در حال فعالیت بوده که این زنبورستان سالیانه به صورت میانگین دارای بیش از دو تُن تولید عسل است.
به گزارش ایسنا ، برنده جایزه ۲۰ هزار یورویی زنبور طلایی ۲۰۲۱ کشور اسلوانی توسط کمیته فدراسیون جهانی زنبورداران جهان( آپیموندیا) انتخاب می شود و تندیس و جایزه مالی از سوی رئیس جمهوری اسلوونی به برنده اهدا خواهد شد،این جایزه در دسامبر سال ۲۰۲۱ و در پنجمین سالگرد تصمیم مجمع عمومی سازمان ملل متحد مبنی بر اعلام ۲۰ می (۳۰ اردیبهشت) به عنوان روز جهانی زنبور به برنده اعطا می شود و کشور اسلوونی با اهدای جایزه زنبور طلایی از اشخاص حقیقی یا حقوقی که در حفاظت و افزایش آگاهی از اهمیت گرده افشان در سراسر جهان سهیم هستند، قدردانی میکند.
انتهای پیام
نظرات