• یکشنبه / ۲۵ مهر ۱۴۰۰ / ۱۳:۰۰
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 1400072517640
  • خبرنگار : 80001

یک کارشناس:

بازار مسکن حباب ندارد؛ هرچه هست واقعی است!

بازار مسکن حباب ندارد؛ هرچه هست واقعی است!

یک کارشناس بازار مسکن گفت: اعتقادی به وجود حباب قیمت مسکن ندارم. هرچه وجود دارد بر اساس قیمت مصالح و زمین است، البته خوشبختانه هم‌اکنون قیمت مسکن به ثبات رسیده و حداکثر رشدی که می‌توان برای نیمه دوم سال ۱۴۰۰ متصور بود ۱۰ درصد است.

داود بیدار در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: هر ساله در شهریورماه به خاطر افزایش جابه‌جایی‌ها معاملات در بخش اجاره و خرید مسکن افزایش پیدا می کند که علت رشد نسبی معاملات در شهریور امسال نیز همین موضوع بود. اما به طور کلی متقاضیان مسکن با مشکل کمبود نقدینگی به نسبت قیمت مواجه هستند؛ زیرا توان خرید متناسب با افزایش حدود ۶۰۰ درصدی قیمت که طی چهار سال گذشته اتفاق افتاده، رشد نکرده است.

وی افزود: معتقد نیستم که بازار مسکن حباب دارد. هرچه که وجود دارد واقعی و بر اساس قیمت مصالح و زمین است. به هر حال ما با یک تورم شدید طی چهار سال اخیر مواجه شده‌ایم که همه بخشهای اقتصادی را درگیر کرده است.  اگر نرخ نهاده‌های ساختمانی کاهش پیدا کند ممکن است انتظارات کاهشی ایجاد شود و قیمتها به سطح نرمال برسد اما بعید است که قیمت مسکن پایین بیاید، کما اینکه ظرفیت رشد بالایی هم نخواهد داشت.

این کارشناس بازار مسکن با بیان اینکه پیش‌بینی حداکثر رشد ۱۰ درصدی قیمت مسکن برای نیمه دوم سال را داریم گفت: مهمترین گروه فعال در بازار مسکن، سرمایه‌گذارها هستند که در حال حاضر از این بازار کنار کشیده‌اند. متقاضیان واقعی اگر فرصت ورود داشته باشند در هر زمان اقدام به خرید می‌کنند اما در حال حاضر حضورشان پررنگ نیست. بنابراین نمی‌توان رشد بالای قیمت را برای نیمه دوم سال متصور بود.

بیدار تصریح کرد: از طرف دیگر وعده دولت برای ساخت سالیانه یک میلیون واحد مسکونی، باعث شده تا سازندگان فعلا دست نگه دارند؛ زیرا این تصور ایجاد شده که سود چندانی در ساخت و ساز وجود ندارد. این می‌تواند عرضه مسکن توسط بخش خصوصی را دچار اختلال کند. موضوع مالیات خانه‌های خالی هم باعث شده تا سازندگانی که زمین در اختیار دارند از تعریف پروژه جدید خودداری کنند تا تکلیف مالیاتها مشخص شود.

وی نیاز کنونی بازار مسکن کلانشهرها را ساخت واحدهای کوچک متراژ دانست و گفت: همواره گفته می‌شود که ۲.۵ میلیون خانه خالی وجود دارد. اما این واحدها اغلب یا در نقاط برخوردار شهرها ساخته شده که متقاضیان مصرفی توان خرید آن را ندارند یا در حاشیه شهرها است که مردم چندان مایل نیستند در آن مناطق ساکن شوند. بنابراین بازار هدف در حال حاضر مناطق کم‌برخوردار درون شهرها است.

این کارشناس بازار مسکن با اشاره به وام ۴۸۰ میلیون تومانی اوراق که اخیرا به تصویب رسیده است گفت: این تسهیلات برای ساخت آپارتمان حدود ۵۰ متر در مناطق جنوبی تهران مناسب است و تقریبا نیمی از قیمت تمام شده را پوشش می‌دهد. اگر واحدها به صورت پیش‌فروش، فروخته شود متقاضی حدود ۳۰۰ میلیون تومان می‌پردازد و ۲۰۰ میلیون تومان به صورت اقساطی پرداخت می‌کند. بعد از سه سال که واحد خود را تحویل می‌گیرد اقساط وام ۴۸۰ میلیون تومانی را پرداخت خواهد کرد. البته مبلغ اقساط حدود ۸.۶ میلیون تومان است که در حال حاضر بسیاری از متقاضیان توان پرداخت آن را ندارند اما ممکن است در سالهای آینده قدرت مالی خانوارها متناسب با این رقم افزایش پیدا کند.

بیدار درباره اینکه به دلیل برخی تخلفات، مردم ذهنیت خوبی نسبت به پیش‌فروش ندارند اظهار کرد: متاسفانه به دو دلیل، اعتماد به پیش‌فروش از بین رفته است؛ یکی مساله کلاهبرداری و تخلفاتی است که بعضا توسط برخی سازندگان غیرحرفه‌ای انجام شده و موضوع دیگر به طولانی شدن پروژه‌ها برمی‌گردد. اما سازندگان خوشنامی که در دفتر اسناد رسمی، پیش‌سند ارایه می‌دهند و سود متعارف برای خود در نظر می‌گیرند هنوز هم از منابع پیش‌فروش استفاده می‌کنند و بعد از دو تا سه سال، متقاضیان خانه‌دار می‌شوند.

هر متر خانه در تهران ۳۱.۷ میلیون تومان

بنابراین گزارش، در شهریورماه متوسط قیمت یک متر مربع واحد مسکونی در شهر تهران ۳۱ میلیون و ۷۰۳ هزار تومان بوده که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب ۲.۴ درصد و ۳۰.۵ درصد افزایش دارد.   تعداد معاملات انجام شده نیز در ماه مذکور حدود ۷.۸ هزار فقره بود که نسبت به ماه قبل ۴۱.۶ درصد افزایش و در مقایسه با ماه مشابه در سال قبل ۸ درصد کاهش نشان می‌دهد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۰۷-۲۵ ۲۰:۰۵

بیش از ۲۰ درصد حباب دارد معلوم میشه شما خودت از بازار مسکن سود میبری که این نظر رو میدی

avatar
۱۴۰۰-۰۷-۲۶ ۱۰:۴۹

بازارمسکن دررکود شدید وارد شده وخریداری نیست واینها برای رونق بخشیدن به بازار مجبورن اینجوری اظهارنظرکنند

avatar
۱۴۰۰-۰۷-۲۵ ۲۰:۵۳

خواهش میکنم یکی از شهرهایی که برای ثبت نام مسکن در نظر بگیرید نیشابور هم باشه مگر ماهم خانه دار شویم

avatar
۱۴۰۰-۰۷-۲۶ ۰۹:۴۷

مسکن نزولیست......

avatar
۱۴۰۰-۰۷-۲۷ ۰۹:۳۵

صدور پروانه به حداقل در طول سالیان اخیر رسیده کاهش عرضه و هزینه های بالا چطور نتیجه اش می شود قیمت نزولی ؟؟؟؟؟ به دلیل انتظارات خاص خریداران به واسطه تعویض رئیس جمهور مدتی رکود متصور است ولی روند بلند مدت صعودی است

avatar
۱۴۰۰-۰۷-۲۶ ۱۴:۰۸

مسکن واقعی یا غیر واقعی ، برای اکثریت مصرف کننده ها ی مسکن دست نیافتنی است ، تا زمانی که ارزش پول ملی ثبات نیابد وضعیت همین باشد ، حتی اگر ۴ صفر هم از ریال حذف شود وضعیت بدترمیشود ، چرا که اقتصاد خود را با واقعیت وفق میدهد

avatar
۱۴۰۰-۰۷-۲۶ ۱۵:۰۷

حتما حباب داره چون بطور متوسط ساخت مسکن در مرکز وجنوب تهران متری پنج تا شش میلیون تومان برای برای بساز وبفروش بیشتر خرج بر نمیداره با قیمت زمین و سود ساخت وساز هم که حساب کنی فاصله زیادی با قیمت پیشنهادی وجود داره

avatar
۱۴۰۰-۰۷-۲۷ ۱۲:۱۱

بازار مسکن حباب دارد اونم خیلی زیاد تورم صد ساله را درطول 3 سال رفته کدوم احمقی میاد برای یک آپارتمانی که توان مالی هم ندارد 10برابر بپردازد مگر اینکه دلال باشه یا سوداگر

avatar
۱۴۰۰-۰۷-۲۹ ۱۱:۵۸

مسکن باید باید ارزان بشه اوشهرستان هاهم گرانه.