• دوشنبه / ۳ آبان ۱۴۰۰ / ۰۹:۲۴
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1400080301317
  • منبع : نمایندگی خراسان جنوبی

هشدار دامپزشکی؛

پرندگان مبتلا به آنفلوآنزای فوق حاد درمان نمی‌شوند

پرندگان مبتلا به آنفلوآنزای فوق حاد درمان نمی‌شوند

ایسنا/خراسان جنوبی دامپرشکی درمیان در خصوص بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در واحدهای پرورش مرغ شهرستان هشدار داد.

جواد ذوالفقاری، سرپرست شبکه دامپزشکی درمیان، امروز دوشنبه سوم آبان به رسانه‌های گروهی گفت: احتمال وقوع آنفلوانزای فوق حادآنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در کمین مرغداریهاپرندگان به‌عنوان یک بیماری مشترک بین انسان و دام در آستانه فصل سرما و مهاجرت پرندگان بیش از سایر فصول وجود دارد و نیازمند توجه ویژه و تمهیدات لازم برای پیشگیری است.

به گزارش ایسنا، وی افزود: پرندگان وحشی و آبزی مانند پرندگان مهاجر می‌توانند بدون اینکه خود مبتلا به بیماری شوند ویروس‌های آنفلوانزای فوق حاد پرندگان را با خود جابه‌جا کنند همچنین مرغ و خروس، بوقلمون، مرغ شاخدار، پرندگان زینتی و شتر مرغ از جمله پرندگان حساس به بیماری هستند.

به گفته وی علائم بیماری آنفلوآنزا در پرندگان شامل شروع ناگهانی تلفات با روند افزایش در گله، بی‌حالی شدید، پژمردگی و دور هم جمع شدن گله، کاهش شدید مصرف دان، افت ناگهانی و شدید تولید تخم مرغ روزانه، علائم تنفسی حاد و سیاه شدن و خونریزی تاج، ریش و ساق پا می‌شود.

ذوالفقاری گفت: این بیماری از طریق تماس با پرندگان وحشی و پرندگان آبزی آلوده، تماس با طیور آلوده، از طریق کفش، لباس، خودرو، آب، دان و مدفوع و بستر آلوده، سگ و گربه به عنوان ناقلان مکانیکی، تهیه دان از منابع غیر مطمئن به‌خصوص کانون‌های آلوده، پراکنده شدن کود مرغداری به محیط اطراف وعدم پاکسازی و ضد عفونی کامل محل نگهداری مرغ و لوازم و تجهیزات قبل از پرورش جوجه منتقل می‌شود.

سرپرست شبکه دامپزشکی درمیان به مسئولان واحدهای پرورش طیور توصیه کرد: برای پیشگیری از این بیماری از ورود پرندگان وحشی به محل نگهداری مرغ از طریق نصب توری و ترمیم خرابی‌های آن جلوگیری شود، اصول بهداشتی و امنیت زیستی در مرغداری‌ها رعایت شود، محل پرورش مرغ و تجهیزات آن قبل از جوجه‌ریزی ضد عفونی کامل و از ورود حیوانات دیگر به عنوان ناقلان مکانیکی به محل پرورش مرغ ممانعت شود همچنین ضرورت دارد که هر نوع کاهش شدید مصرف دان، کاهش شدید تولید یا افزایش تلفات به نزدیکترین شبکه دامپزشکی اعلام شود.

ذوالفقاری از شهروندان خواست در صورت مشاهده تلفات در طیور، مراتب را به شبکه دامپزشکی اعلام کنند و همچنین شهروندان از تهیه گوشت مرغ از مراکز غیر مجاز و عرضه‌کنندگان و کشتار کنندگان دوره گرد خودداری کنند و گوشت مرغ مصرفی خود را به‌صورت بسته بندی شده تازه یا منجمد و از مراکز مجاز تهیه کنند.

وی با بیان اینکه وقوع همه‌گیری بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان غیر قابل پیش‌بینی است و سرعت انتشار این بیماری بسیار بالاست، افزود: پرندگان بیمار درمان نمی‌شوند، یا می‌میرند و یا باید آن‌ها را از بین برد.

ذوالفقاری گفت: مبارزه با این بیماری زمانی موفق است که تمـام کسـانی کـه بـا پرنـدگان در ارتبـاط هستند ماننـد روسـتاییان، کارکنـان مرغـداری‌هـای صـنعتی و سـنتی، فروشـنده‌هـای دوره‌گرد طیور، دامپزشکان وکارکنان دامپزشکی و کشتارگاه‌ها، کارگاه‌های پرشویی وتبدیل ضایعات، مراکز توزیع وعرضه مـرغ، فروشـگاه‌هـا و نمایشـگاه‌هـای پرندگان زینتی و مردم آگاهی خود را افزایش دهند، ضـوابط بهداشتی را رعایت و با مسئولان همکاری کنند.

وی یادآور شد: آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان یک بیماری ویروسی است که ویروس آن سه نوع تیپ B, A و C دارد که تیپ A می‌تواند علاوه بر پرندگان باعث ایجاد بیماری در انسان شود .

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha