• جمعه / ۱۴ آبان ۱۴۰۰ / ۰۴:۰۰
  • دسته‌بندی: خانواده
  • کد خبر: 1400081007372
  • خبرنگار : 71584

اجرای طرح یاریگران زندگی در ۳۲ هزار مدرسه

اجرای طرح یاریگران زندگی در ۳۲ هزار مدرسه

مدیرکل فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با موادمخدر با بیان اینکه طرح یاریگران زندگی با کمک و همیاری ستاد مبارزه با موادمخدر و دستگاه‌ها در تمامی گروه‌های مرجع شروع شده و آموزش و پرورش نیز رکن اصلی اجرای طرح یاریگران زندگی است که با همکاری بسیج مدرسه، انجمن اسلامی مدرسه و هلال احمر اجرا می‌شود، گفت: سال گذشته حدود ۳۲ هزار مدرسه در سراسر کشور با شعار " یاریگر هم باشیم"، "هر مدرسه یک کانون یاریگران زندگی" و " هر دانش‌آموز یک یاریگر زندگی" تحت پوشش این طرح قرار گرفتند.

محمدمهدی اسماعیلی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به طرح یاریگران زندگی که حدود دو سال از اجرای آن در مدارس سطح کشور می‌گذرد، بیان کرد: هدف برنامه یاریگران زندگی استفاده از تمام ظرفیت‌هایی است که در کشور برای پیشگیری اولیه از اعتیاد وجود دارد. در گذشته بیشتر نگاه اینگونه بود که دستگاه‌های دولتی در زمینه پیشگیری فعالیت می‌کردند، اما بعد از اجرای این طرح ظرفیت‌های بسیار زیادی در بخش‌های مختلف بین مردم، تشکل‌های غیردولتی و دستگاه‌هایی که حتی با ستاد همکاری کمتری داشتند ایجاد شد که می‌توان برای پیشگیری اولیه از اعتیاد از آن استفاده کرد.

مدیرکل فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با موادمخدر افزود: در این فضا سعی شده با هم‌افزایی و هماهنگی سطح بالاتر بتوانیم همه دستگاه‌ها، ظرفیت‌های مردمی و تشکل‌های غیردولتی را به دور هم جمع کنیم تا بتوانیم در این حوزه بهره‌وری بالاتری داشته باشیم.

وی با بیان اینکه در مدارس نیز ظرفیت‌های خوبی از قبل وجود داشته که با یکدیگر تجمیع شدند، گفت: طرح یاریگران زندگی با هدف "پیشگیری" و افزایش احساس مسئولیت فردی و جمعی در میان گروه‌های مختلف شامل بسیج مدرسه، انجمن اسلامی مدرسه و هلال احمر اجرا می‌شود.

اسماعیلی در ادامه به تاثیر بیماری کرونا در اجرای این طرح اشاره کرد و با بیان اینکه در سال گذشته علی‌رغم شیوع ویروس کرونا با بهره‌مندی از بستر فضای مجازی و به ویژه "شبکه شاد" گروه‌های خود را در مدارس ایجاد کردیم، اظهار کرد: سال گذشته حدود ۳۲ هزار مدرسه در سراسر کشور تحت پوشش این طرح قرار گرفتند. ۱۰۵ هزار مدرسه در مقاطع تحصیلی مختلف در سطح کشور وجود دارد که طرح یاریگران زندگی بیشتر روی مقطع متوسطه تمرکز دارد و تقریبا تمام مقاطع متوسطه تحت پوشش این طرح هستند.

مدیرکل فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با موادمخدر در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: در صورت بازگشایی مدارس همانطور که کیفیت آموزش بهتر خواهد شد، برنامه‌های ما نیز از این موضوع مستثنی نخواهد بود. درست است که با بیماری کرونا طرح یاریگران زندگی را به فضای مجازی منتقل کردیم و سعی شد برنامه‌ها متوقف نشود، اما واقعیت این است که با حضوری شدن مدارس می‌توان اثربخشی بالاتری در این برنامه ایجاد کرد.

وی با بیان اینکه بیماری کرونا به همه بخش‌ها در همه دنیا آسیب وارد کرده است، ادامه داد: در برنامه‌های پیشگیری از اعتیاد مهم‌ترین فعالیت‌ها کارگاه‌های آموزشی بوده است که غالبا حضوری بودند.

وی خاطرنشان کرد: سه گروه هدف شامل دانش‌آموزان، والدین و مربیان در مدارس وجود دارند که پیش از شیوع بیماری کرونا برنامه‌ها و کارگاه‌های آموزشی برای آنها به صورت حضوری برگزار می‌شد اما با شیوع بیماری، وقفه کوچکی در برنامه‌ها ایجاد شد.

اسماعیلی با اشاره به اینکه اواخر سال ۹۸ و اوایل سال ۹۹ که بیماری کرونا شیوع پیدا کرد در اجرای برنامه‌ها مکث داشتیم اما با شروع سال ۱۳۹۹ عملا با آمادگی بیشتری همه برنامه‌های مدارس و دانشگاه‌ها در فضای مجازی در نظر گرفته شد، گفت: در برنامه‌های شاد ساعتی از برنامه درسی دانش‌آموزان به طرح یاریگران زندگی اختصاص داده شده است.

وی افزود: همچنین اکنون کلیپ‌های آموزشی کوتاه ساخته شده که به صورت گسترده در فضای مجازی در حال پخش است.

اسماعیلی در ادامه و در پاسخ به این سوال که آیا ستاد برنامه‌ای برای گسترش طرح یاریگران زندگی در مدارس بیشتر دارد یا خیر؟ اظهار کرد: یکی از مشکلات بحث اعتبارات است. اعتبارات محدودی که در اختیار است تاحدی ما را در گسترش برنامه‌هایمان با محدودیت مواجه کرده است، البته آموزش و پرورش همکاری بسیار خوبی داشته و بهره‌برداری بسیار صرفه‌جویانه‌ای از اعتبارات می‌کند.

مدیرکل فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با موادمخدر در پایان افزود: جهان بعد از آزمون و خطاهای فراوان به این واقعیت رسیده که استفاده از نگاه ایجابی مبتنی بر نقش مهم و اساسی خانواده و مدرسه در پیشگیری از سوء مصرف مواد یکی از اصلی‌ترین راه‌های مقابله با این پدیده است. امید آن داریم که در سال‌های آتی در عرصه پیشگیری و کنترل این آسیب اجتماعی به ویژه در جمعیت دانش‌آموزی شاهد اتفاقات خوب بوده و روزی را شاهد باشیم که کشورمان عاری از این آفت بزرگ اجتماعی و فرهنگی شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha