• یکشنبه / ۲۳ آبان ۱۴۰۰ / ۰۸:۴۰
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1400082317370
  • خبرنگار : 50180

هشدار شیوع "تب برفکی" در دام‌های کرمانشاه

 هشدار شیوع "تب برفکی" در دام‌های کرمانشاه

ایسنا/کرمانشاه رئیس اداره بهداشت‌ و مدیریت بیماری‌های دامی اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه در خصوص شیوع بیماری تب برفکی در جمعیت دامی استان در ماه‌های پیش‌رو هشدار داد.

 مجید همتی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به بالا رفتن احتمال شیوع بیماری تب برفکی در فصل سرد سال، اظهار کرد: از دامداران استان درخواست می‌شود تا هرچه سریعتر نسبت به واکسیناسیون دام‌های سبک و سنگین علیه بیماری تب برفکی اقدام کنند.

همتی ادامه داد: واکسن تب برفکی به‌اندازه کافی در مراکز مایه کوبی دامپزشکی بخش خصوصی تمامی شهرستان‌های استان موجود بوده و جای هیچ‌گونه نگرانی نیست.

رئیس اداره بهداشت‌ومدیریت بیماری‌های دامی اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه با بیان اینکه در سنوات گذشته واکسیناسیون دام‌های سبک و سنگین علیه تب برفکی به صورت رایگان از سوی دامپزشکی انجام می‌شد، گفت: از سال ۱۳۹۸ سازمان دامپزشکی اعلام کرده واکسیناسیون رایگان فقط برای دام های عشایر کوچرو امکانپذیر است و برای جمعیت دام سبک روستایی و جمعیت دام سنگین استان(گاو و گوساله) از واکسن بهادار استفاده شود.

 وی ادامه داد: امسال انتظار داریم کار واکسیناسیون بهاردار برای حدود 1.6 میلیون راس از دام های سبک و 150 هزار راس دام سنگین موجود در استان از سوی دامداران انجام شود. 

همتی با بیان اینکه امسال کار واکسیناسیون دام های سبک عشایر کوچرو علیه تب برفکی رایگان انجام می شود، گفت: این دام‌ها تقریبا 1.4 میلیون راس دام را شامل می شوند.

وی در ادامه اشاره‌ای هم به واگیری بالای بیماری تب برفکی داشت و گفت: این بیماری یک بیماری عفونی ویروسی است که دام‌های زوج سُم مثل گاو و گوسفند را درگیر می‌کند، اما پیشگیری از بروز بیماری در دام های سنگین اهمیت زیادی دارد.

وی میزان تلفات تب‌برفکی در دام‌های جوان را بین 30 تا 40 درصد اعلام کرد که در دام های غیرایمن ممکن است به ۱۰۰ درصد برسد و افزود: در دامهای بالغ اگرچه احتمال تلفات در حدود پنج درصد است، اما در صورت ابتلا، دام‌ها کاهش میزان تولید شیر، گوشت و پشم خواهند داشت.

وی گفت: از علائم ابتلای دام به بیماری تب‌برفکی می توان به پیدایش ضایعات در ناحیه دهان، پستان و ناحیه سُم اشاره کرد، ضمنا دام با لنگش مواجه خواهد شد و احتمال سقط جنین هم در دام های آبستن مبتلا به تب برفکی وجود دارد.

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی دامپزشکی استان  با بیان اینکه بیماری تب برفکی در صورت بروز باعث خسارات اقتصادی زیادی به صنعت دامپروری می‌شود، افزود: انجام واکسیناسیون به موقع، رعایت مسائل بهداشتی و امنیت زیستی در دامداری، انجام ضدعفونی و دفن بهداشتی لاشه دام‌های تلف شده در صورت بروز بیماری و… مهم‌ترین راه های پیشگیری از این بیماری است.

 انتهای پیام
 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha