• چهارشنبه / ۲۶ آبان ۱۴۰۰ / ۱۴:۲۹
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 1400082620767
  • خبرنگار : 71474

ماجرای ممنوعیت واردات خودروهای ایرانی به سوریه چیست؟

ماجرای ممنوعیت واردات خودروهای ایرانی به سوریه چیست؟

عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران درباره چرایی ممنوعیت واردات خودروهای ایرانی به سوریه توضیح داد.

به گزارش ایسنا، بر اساس براوردهایی که از میزان تولیدات دو خودروساز بزرگ ایرانی صورت گرفته، در ماه‌های ابتدایی سال جاری، میزان صادرات محصولات نهایی این دو شرکت نزدیک به صفر بوده است و به این ترتیب تمام ظرفیت تولیدی آنها به تامین نیاز داخلی اختصاص یافته است.

این آمارها در حالی به دست آمده که در دهه ۸۰، ایران خودرو و سایپا در چند کشور منطقه و حتی مقاصد دورتر پایگاه صادراتی جدید به خود اختصاص داده بودند و محصولات جدید آنها به مقاصد مختلف صادر می‌شد. این عملکرد اما در سال‌های گذشته بسیار محدود شده است.

در کنار صادرات، ایران خودرو در دهه ۸۰ سایت‌های تولید محصولات خود را در چند کشور خارجی از جمله ونزوئلا و سوریه نیز فعال کرده بود و به این ترتیب محصولات این شرکت در خارج از کشور تولید و عرضه می‌شدند و ارز حاصل از آن به ایران می‌رسید. در حوزه قطعات نیز همین سایت‌های تولیدی امکان صادرات را به وجود آورده بودند.

با گذشت نزدیک به دو دهه، نه تنها خبری از صادرات و فعالیت سایت‌های تولید نیست که حتی چند روز قبل اتاق بازرگانی تهران خبری را منتشر کرد که حاکی از آن بود که دولت سوریه مجوز واردات خودرو ایرانی به این کشور را صادر نمی‌کند و عملا ورود این محصولات ممنوع شده است.

محمدرضا نجفی منش – عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران – در گفت و گو با ایسنا، درباره این خبر توضیح داد: اصل این خبر صحت دارد و در حال حاضر امکان صادرات خودروهای ایرانی به سوریه وجود ندارد اما پس از انتشار این خبر تفسیری شکل گرفت که به دور از واقعیت است.

او توضیح داد: اگر واردات خودروهای ایرانی به سوریه ممنوع شده نه به دلیل مشکلات فنی یا تیره شدن روابط که به دلیل مسائل اقتصادی است که در حال حاضر دولت سوریه با آنها رو به رو است. با توجه محدودیت‌های ارزی، دولت دمشق محدودیت‌هایی را بر سر واردات برخی کالاها به این کشور وضع کرده که خودرو نیز بخشی از آن است. در این رابطه نیز بحث کشورها مطرح نیست و در کنار ایران واردات خودرو از بسیاری از دیگر کشورها نیز متوقف شده است.

نجفی منش با اشاره به ظرفیت بازار خودرو سوریه برای محصولات ایرانی، بیان کرد: ما صادرات خودرویی قابل قبولی داشتیم اما مشکلاتی که در سال‌های قبل به وجود آمد عملا امکان تداوم آن شرایط  شکل گرفت. با توجه به اینکه ایران خودرو در سوریه سایت تولید خودرو دارد، می‌توان مذاکرات با این کشور را طوری ادامه داد که محصولات ایرانی در خاک سوریه تولید شوند و به این ترتیب هم محدودیت واردات کنار برود و هم راهی جدید برای عرضه محصولات ما فراهم شود. رابطه ایران و سوریه چه از نظر سیاسی و چه از نظر اقتصادی گسترده است و باید تلاش کرد که از این بستر به نفع صنعت خودرو کشور نیز استفاده شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۰۸-۲۶ ۱۴:۵۷

تو رو به خدا همه محصولات با ارزش این دو خودروساز را صادر کنید و برای ما ملت محصولات ناایمن ژاپنی و آلمانی و کره ای وارد کنید لطفا

avatar
۱۴۰۰-۰۸-۲۶ ۱۶:۰۲

احسنت ، گل گفتی ، درود بر شما

avatar
۱۴۰۰-۰۸-۲۷ ۰۲:۳۲

کره حنوبی خودش حدود ۳۰ سال خودرو وارد نکرد تا پیشرفت کرد . شما تعصب داشته باشی درست میشه

avatar
۱۴۰۱-۰۲-۰۲ ۰۰:۰۶

دولت کره در طول ۵۰ سال گذشته به شدت از بازار داخلی خودرو خود در برابر واردات محافظت کرده است. واردات خودرو به مدت ۲۵ سال (۱۹۶۲ تا ۱۹۸۷) ممنوع بوده است. واردات خودرو از ژاپن تا سال ۱۹۹۹ ممنوع بوده است. پس از رفع ممنوعیت واردات خودرو، تعرفه گذاری ۶۰% انجام شد و به شکل پلکانی طی حدود ۱۰ سال به ۸% کاهش یافت. با این حال موانع غیر تعرفه‌ای نظیر مالیاتها، استانداردهای سخت‌گیرانه ایمنی و زیست محیطی، محدودیت در ایجاد شبکه فروش و … باعث شد سهم واردات از بازار خودرو کره در حدود ۲ الی ۳ درصد محدود بماند. پس از امضای قراردادهای تجارت آزاد با اتحادیه اروپا و آمریکا و تسهیل واردات، سهم واردات در بیشترین حالت به ۱۰% در سال ۲۰۱۳ رسید. ایران هم سیاست های سخت گیرانه ای که برای واردات خودرو طی سالها دنبال کرد سیستم درستی بود و این کار باعث حمایت از صنعت خودرو داخلی میشد و میتونست منجر به شکوفایی صنعت خودرو بشه ولی تحریمها طی یکی دو دهه گذشته همه چیز رو خراب کرد .در حال حاضر نو خودروسازها داخلی با وجود تحریمها میتونند ظرفیت تولید درست حسابی داشته باشند و با خودروسازها خارجی جهت تولید نسل جدیدتر خودروها همکاری کنند و نه اجازه واردات خودرو داده میشه . تحریمها ضربه سنگینی رو به صنعت خودروسازی ایران زد.

avatar
۱۴۰۰-۰۸-۲۶ ۱۸:۲۶

انصافا جناب عاصی جمله به حقی فرمودند .، دست مریزاد.