• چهارشنبه / ۲۴ آذر ۱۴۰۰ / ۰۰:۲۸
  • دسته‌بندی: تجسمی و موسیقی
  • کد خبر: 1400092418471
  • خبرنگار : 71631

«جیغ» دقیقا کجا خلق شد؟

«جیغ» دقیقا کجا خلق شد؟

تابلو «جیغ»‌ که «ادوارد مونک»‌ نقاشی کرد یکی از مشهورترین تابلوهای نقاشی جهان است و دلیل آن هم مشخص است: حالات روحی و نحوه به تصویر کشیدن رنج و سراسیمگی این مرد برای تمام مردم قابل درک است. همه ما دست کم یک‌بار در زندگی این احساس را تجربه کرده‌ایم. ما در این تجربه نه تنها می‌خواستیم فریاد بکشیم بلکه حس کرده‌ایم که جهان اطرافمان در آستانه فروپاشی است.

به گزارش ایسنا، تابلو نقاشی «جیغ‌» اثر «ادوارد مونک» نقاش نامدار نروژی به نمادی برای وضعیت انسان امروزی تبدیل شد؛ انسان گمشده و مضطربی که از جهان و افکار خودش ترسیده است. «مونک» در نهایت چهار نسخه از «جیغ»‌ خلق کرد.

«دیلی آرت» نوشت، گالری ملی اسلو یکی از دو تابلو نقاشی رنگ روغن «جیغ»‌ را در مجموعه‌اش نگهدار می‌دارد و تابلو رنگ روغن دیگر به همراه نقاشی مدادشمعی «جیغ»‌ که در سال ۱۸۹۸ خلق شده است نیز در موزه «مونک»‌ قرار دارد. نسخه چهارم این نقاشی در سال ۱۸۹۵ در حراجی آثار امپرسیونسیت و مدرن ساتبیز به قیمت ۱۱۹,۹۲۲,۶۰۰ دلار فروخته شد.

«جیغ» دقیقا کجا خلق شد؟

«مونک»‌ در خاطراتش از لحظه‌ای که الهام‌بخش خلق «جیغ» شده است اینطور نوشت: « یک روز عصر داشتم از مسیری عبور می‌کردم که شهر در یک طرف آن و پایین آن آبدره قرار داشت. احساس خستگی و بیماری داشتم. ایستادم و به بالای آبدره نگاه کردم، خورشید داشت غروب می‌کرد و رنگ ابرها داشت به قرمز تبدیل می‌شد. حس کردم جیغی در طبیعت رها شده است؛‌ برایم اینطور به نظر می‌رسد که جیغی شنیده باشم. این تصویر را نقاشی کردم، ابرها را به رنگ خون واقعی نقاشی کردم. رنگ فریاد کشید. اینگونه «جیغ»‌ خلق شد.»‌

«جیغ» دقیقا کجا خلق شد؟

جاده‌ای که «مونک» از آن صحبت می‌کند در واقع وجود دارد. موقعیت مکانی نقاشی درحقیقت چشم‌اندازی است که در کنار جاده‌ای واقع در اسلو قرار دارد. این جاده که بر روی یک تپه واقع شده است مکان محبوبی برای شهروندان اسلو است که علاقه دارند شهر را تماشا کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha