• چهارشنبه / ۱ دی ۱۴۰۰ / ۱۲:۳۶
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 1400100100409
  • خبرنگار : 50046

کاشت بافت گیاهی باریجه و گردو از سال آینده در خراسان شمالی

کاشت بافت گیاهی باریجه و گردو از سال آینده در خراسان شمالی

ایسنا/خراسان شمالی محقق و عضو هیات علمی بخش گیاه پزشکی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان شمالی از کاشت بافت گیاهی باریجه و گردو از سال آینده در این استان خبر داد.

ادیم در گفت و گو با ایسنا، اظهارکرد: طرح مطالعاتی کشت بافت گیاهی باریجه و گردو از دو ماه آینده در این مرکز شروع می شود.

وی با اشاره به اینکه باریجه یکی از گیاهان بومی منطقه خراسان شمالی است که در مناطق مرتعی این استان رویش می کند، افزود: باریجه اهمیت اقتصادی و صادراتی بالایی دارد اما متاسفانه رویش آن در عرصه های استان به صورت سنتی بوده است.

ادیم ادامه داد: معمولا بذرهای این گیاه که در عرصه های مرتعی استان از خود گیاه باریجه پخش می شوند پوچ بوده و درصد عقیمی آن ها خیلی بالا است.

وی تصریح کرد: از سوی دیگر میزان استقرار آن ها نیز در طبیعت پایین بوده و همین امر سبب شده تا به کاشت بافت گیاهی باریجه روی آوریم.

این محقق بخش کشاورزی خراسان شمالی با اشاره به اینکه در روش کشت بافت گیاهی، در مرحله اول کشت گیاه درون شیشه انجام می شود، توضیح داد: در محیط آزمایشگاه بهترین قسمت گیاه برای کشت رویشی انتخاب، سپس در محیط کشت قرار داده می شود و پس از آن هورمون های گیاهی به منظور ریشه زایی و شاخه زایی به محیط کشت اضافه می شوند.

وی ادامه داد: گیاه برای تولید بوته و یا نهال به تعداد زیاد به محیط گلخانه انتقال داده می شود و پس از آن بوته ها و یا نهال ها در مراتع یا باغات کاشته می شوند.

به گفته ادیم این گیاهان که خصوصیات مادری خود را به ارث برده اند به طور یکنواخت و هم سن رشد می کنند.

محقق و عضو هیات علمی بخش گیاه پزشکی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان شمالی در ارتباط با کاشت بافت گیاهی باریجه نیز بیان کرد: گردو نیز یک گیاه کاملا اقتصادی بوده و خراسان شمالی پتانسیل بالایی در تولید این گیاه دارد.

وی تصریح کرد: در حال حاضر باغات گردوی زیادی در این استان وجود دارد اما مقدار زیادی از آن ها فرسوده است.

ادیم با بیان اینکه تکثیر جنسی گردو روشی اشتباه است، گفت: باید تکثیر گردو از طریق رویشی صورت گیرد تا صفات آن تکرار شود.

وی افزود: در حال حاضر گردو از طریق پیوند تکثیر می یابد که با کشت بافت گیاهی از روش بذری تکثیر خواهد یافت که این روش، شیوه درست است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha