• یکشنبه / ۱۲ دی ۱۴۰۰ / ۱۲:۲۳
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1400101208476

نامه امام راحل به گورباچف آنگونه که باید تبیین نشده است

نامه امام راحل به گورباچف آنگونه که باید تبیین نشده است

ایسنا/قم رئیس مؤسسه علوم وحیانی اسراء گفت: نامه تاریخی امام خمینی(ره) به گورباچف که دارای تعالیم و ارزش‌های بلندی است، مورد بی مهری قرار گرفته و آنگونه که باید و شاید درداخل و خارج از کشور تبیین نشده‌است.

حجت الاسلام و المسلمین مرتضی جوادی آملی شنبه شب درنشست علمی بازخوانی نامه حضرت امام خمینی(ره) به گورباچف با بیان اینکه مکتب کمونیسیم درابتدای انقلاب به لحاظ ایدئولوژی بسیار قدرتمند شده‌بود، خاطرنشان کرد: حضرت امام(ره) با معرفتی استوار و باوری عمیق به مبانی الهی و توحیدی، نامه‌ای را به گورباچف ارسال کردند.

وی با بیان اینکه اندیشه ناب و تفکر بلند امام راحل همچنان ناشناخته مانده‌است، اظهار داشت: ایشان انقلاب اسلامی را مختص به ایران نمی دیدند و به دنبال ایجاد جریان توحیدی در همه زمین بوده و معتقد بودند که اگر سردمداران جهان دیکتاتور نباشند، مردم خودشان به سمت توحید و حقیقت گام بر می‌دارند.

جوادی آملی تذکر حضرت امام(ره) به گورباچف در رابطه با آسیب‌های نظام ضد دینی را مورد توجه قرار داد و گفت: ایشان به دنبال روشن کردن افق‌های بلند در برابر بشریت بودند تا جوامع انسانی بر اساس آگاهی و بیداری به سمت سعادت گام بردارند، اما این موضوعی است که در غرب و شرق به شدت مورد غفلت واقع شده‌است.

وی با بیان اینکه یک سیاستمدار هرگز به خود اجازه نمی‌داد که اینگونه با شوروی سخن بگوید، تصریح کرد: امام راحل که یک عالم دینی و ادامه دهنده راه انبیا بودند، این نامه توحیدی را برای گورباچف ارسال کردند، زیرا اگر توحید در جهان حکمفرما شود، بسیاری از مشکلات بشریت برطرف خواهد شد، البته توحیدی که درتمامی عرصه‌ها حکمفرما شود.

جوادی آملی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به دو رویکرد اصلی گورباچف برای بازکردن فضای سیاسی و گشایش‌های اقتصادی در شوروی سابق پس از تحولات گسترده در بلوک شرق، اظهار داشت: اگر جامعه‌ای به لحاظ اعتقادی و معرفتی سقوط کرده باشد، هرگز نمی‌تواند به جریان توحیدی بیاندیشد و اینکه جهان را به عالم مادی و حس منحصر کنند، اتفاق بسیار شومی است.

وی با بیان اینکه عقل و استدلال در کنار حس، معرفت می‌آفریند گفت: سکولاریسم زاییده اومانیسم است و اینکه علم و معرفت را در حس و ماده خلاصه کنند خطرناک است، اما متأسفانه امروزه مباحث توحیدی در جهان به بوته فراموشی سپرده شده‌است و مسائل اجتماعی و زیست محیطی اهمیت یافته‌است.

رئیس مؤسسه اسراء گفت: امروز باید تفکر عقلانی به صحنه بیاید و همانگونه که امام راحل نیز بارها تأکید فرمودند، مشکلات و تنگناهای اقتصادی و اجتماعی جامعه بر اساس مبانی اسلامی مرتفع شود.

نشست علمی بازخوانی نامه حضرت امام خمینی(ره) به گورباچف با حضور جمعی از علما و فضلای حوزه های علمیه در محل مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) در قم برگزار شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha