• سه‌شنبه / ۱۴ دی ۱۴۰۰ / ۱۶:۳۵
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 1400101410709
  • خبرنگار : 71573

«دریچه‌ای به شعر سپید پارسی» منتشر شد

«دریچه‌ای به شعر سپید پارسی» منتشر شد

کامیار عابدی از انتشار کتاب جدید خود با عنوان «دریچه‌ای به شعر سپید پارسی» (از آغاز تا دهه ۱۳۷۰) خبر داد.

این پژوهشگر و منتقد ادبی درباره این کتاب به ایسنا گفت: این کتاب دو بخش عمده دارد؛ از ابتدا تا صفحه ۱۶۵، ۳۰ فصل فشرده و کوتاه را شامل می‌شود که تاریخچه، تحلیل، شناخت نحله‌ها، ویژگی‌ها و  آسیب‌شناسی شعر سپید در ایران  است همراه با نمونه‌هایی از چندصد شاعر سپیدسرا از دهه ۳۰ و ۴۰ تا پایان دهه ۷۰.

او افزود: در بخش دوم این کتاب نظرهای  موافق و مخالف و بینابین ۳۰ شاعر و ادیب درباره شعر سپید آمده و  بررسی و تحلیل هم شده است. شاعران و ادیبانی که در بخش پایانی کتاب خلاصه نظرهای آنان راجع به شعر سپید بررسی و تحلیل شده است عبارت‌اند از: نیما یوشیج، پرویز ناتل خانلری، احسان یارشاطر، احمد شاملو، مفتون امینی، امیرهوشنگ ابتهاج، سیمین بهبهانی، بیژن جلالی، مهدی اخوان ثالث، خسرو فرشیدورد، نادر نادرپور، ابوالحسن نجفی، عبدالعلی دستغیب، یدالله رویایی، منوچهر آتشی، م. آزاد، فروغ فرخزاد، رضا براهنی، فریدون گیلانی، محمد حقوقی، اسماعیل خویی، محمدرضا شفیعی کدکنی، محمدعلی سپانلو، اسماعیل نوری علا، علی باباچاهی، ضیاء موحد، سیروس شمیسا، شمس لنگرودی، میرزا آقاعسکری و محمود فلکی.

عابدی درباره بررسی شعرهای سپید در دو دهه اخیر (۱۳۸۰ تا ۱۴۰۰) نیز توضیح داد: در این دو دهه شعر سپید خیلی گسترش پیدا کرده است و امکان بررسی آن‌ها در این کتاب نبود و باید در یک کتاب مستقل و مفصل به آن‌ها پراخته شود. همچنین تعداد شاعران سپیدسرا در طول این ۲۰ سال اخیر یعنی در طول دهه ۸۰ و ۹۰ خیلی زیاد است و باید به صورت کتاب مستقل پرداخته شود. امیدوارم در  آینده با به دست آوردن منابع و مآخد این دو دهه بتوانم شعر سپید را در این دو دهه بررسی کنم. البته تعدادی از این کتاب‌ها  را دارم اما چون کتاب زیاد چاپ می‌شود و برخی از شاعران هم علاقه‌ای به ارسال کتاب برای پژوهشگران و منتقدان حوزه شعر ندارند، تهیه این‌ها خیلی دشوار است.

در نوشته پشت جلد این کتاب که در ۲۵۲ صفحه و با قیمت ۷۵ هزار تومان در نشر جهان کتاب منتشر شده است، می‌خوانیم:  شعر سپید به چه نوع شعری گفته می‌شود، سپیدسرایی چه ویژگی‌هایی دارد، و این نوع شعر چه راه‌ها و تجربه‌هایی را در ایران پشت سر گذاشته است؟ مؤلف در بخش نخست کتاب کوشیده است تا در طی حدود ۳۰ فصل بسیار فشرده، همراه با نمونه‌های متعدّد، شماری از ریشه‌ها، جوانب، شاخه‌ها، گروه‌ها و تقسیم‌بندی‌های دوره‌ای یا شکلیِ شعر سپید را از آغاز تا پایان دهه ۱۳۷۰ واگویی، شناسایی و تحلیل کند. در بخش دوم کتاب نیز آراء موافق، مخالف و بینابینِ ۳۰ شاعر و ادیب درباره شعر سپید، از منابع و مآخذ بسیار پراکنده، گردآوری، تلخیص و بررسی شده است.

 انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha