• شنبه / ۱۸ دی ۱۴۰۰ / ۰۸:۵۲
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 1400101812665
  • خبرنگار : 50177

عضو هیات علمی دانشگاه لرستان: ادبیات پس از جنگ، ادبیاتی هوشمندانه و خردمندانه‌تر است

ایجاد پیوند مایه‌های ادبیات آوانگارد سراسری با مایه‌های اصیل بومی ضروری است

ایجاد پیوند مایه‌های ادبیات آوانگارد سراسری با مایه‌های اصیل بومی ضروری است

ایسنا/لرستان عضو هیات علمی دانشگاه لرستان گفت: ادبیات پس از جنگ، ادبیاتی هوشمندانه و خردمندانه‌تر است.

دکتر محمدرضا روزبه در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص ادبیات انقلاب و دفاع مقدس،  اظهار کرد: یک گرایش مهم و برجسته در شعر دهه ۶۰ و ۷۰ که با اوج و فرودهای بسیار، شعرهای اوایل انقلاب و جنگ تحمیلی به علت هیجان‌زدگی، شعارزدگی رود فراموش شدند چون جنبه تهییج عواطف و تهییجی تبلیغی داشتند.

وی ادامه داد: در سال‌های میانی جنگ، شعر با شور بیشتری همراه شد و کارهای نسبتا ماندگاری به وجود آمد که بازتاب تلاطم‌های تاریخی و اجتماعی ما بود به ویژه در کوران جنگ؛ اما آنچه که بیشتر مورد توجه است، ادبیات پس از جنگ بوده که با نوعی نگاه عمیق و متعامل می‌پردازد به میراث دوره جنگ و فارغ از آن شور و هیجان‌های اولیه می‌کوشد نگاهی فراگیر، عمیق و ریشه‌ای به پدیدیده جنگ، تاریخ، جامعه و روحیات آن روزگار داشته باشد.

ادبیات پس از جنگ، ادبیاتی هوشمندانه و خردمندانه‌تر است

عضو هیات علمی دانشگاه لرستان اضافه کرد: ادبیات پس از جنگ، ادبیاتی هوشمندانه و خردمندانه‌تر است.

وی بیان کرد: در عین حال که مایه‌هایی از درد عواطف آن روزگاران را دارد و می‌کوشد حتی میراث‌دار زخم‌ها، دردها و خاطرات قومی باشد.

روزبه در ادامه با بیان اینکه شعر و ادبیات لرستان هم جایگاه خود را دارد اما متاسفانه محصور مانده در چهارچوب زادلو و صدایی بوده که چندان فراگیر  نشده است، بیان کرد: دلایل مختلف تاریخی، اجتماعی و ... در آن دخیل بودند و یک عامل دیگر اینکه تشکل‌های منسجم هنری نبوده و وحدت و  همدلی بین شاعران و هنرمندان این استان چندان قوی و گیرا نبوده است.

وی افزود: مدیریت‌های هنری در این دیار چندان کارآمد، خلاق و کاردان نبودند که بتوانند به فعالیت‌های هنری لرستان سمت و سو بدهند.

لرستان از حیث فرهنگ  و ادبیات یکی از اقلیم‌های غنی است

این نویسنده و منتقد شعر ادب فارسی اظهار کرد: لرستان از حیث فرهنگ  و ادبیات یکی از اقلیم‌های غنی است اما اقلیمی که صدای آن غالبا نشنیده مانده است.

روزبه گفت: شاعران لرستان یا گرایش داشتند به نوگرایی یا جذب جریان‌های آوانگارد ادبی پایتخت مدار شدند و این نوعی تناقض درونی در ساخت صورت ادبیات این دوران به وجود آورد.

وی خاطرنشان کرد: شاعران و هنرمندانی موفق‌تر هستند که بتوانند مایه‌های ادبیات آوانگارد سراسری را با مایه‌های اصیل بومی پیوند دهند و یک سنتز برتر و تازه‌تر ارائه کنند.

عضو هیات علمی دانشگاه لرستان یادآور شد: آنهایی که توانستند پیوندی بین میراث و مولفه‌های بومی و ادبیات مسلط ملی برقرار کنند آنها  موفق‌ترین هنرمندان لرستان هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha