• سه‌شنبه / ۵ بهمن ۱۴۰۰ / ۱۳:۳۳
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 1400110503608
  • خبرنگار : 71282

در گفت وگو با ایسنا مطرح شد

شرط تعیین حقوق و دستمزد بر مبنای خط فقر

شرط تعیین حقوق و دستمزد بر مبنای خط فقر

یک کارشناس حوزه کار معتقد است ایرادی ندارد که در تعیین حداقل دستمزد کارگران به جای محاسبه هزینه سبد معیشت تعریف خط فقر مبنا قرار گیرد ولی با توجه به آنکه در تصمیم گیری های مهم و کلان کشور به آن استناد می شود رقم اعلامی باید دقیق و درست و پایه علمی داشته باشد.

حمید نجف ـ در گفت وگو با ایسنا، درباره مبنا قرار گرفتن خط فقر به جای سبد معیشت در تعیین دستمزد کارگران، اظهار کرد: ما می توانیم در فرایند تعیین دستمزد به جای محاسبه هزینه سبد معیشت، خط فقر را لحاظ کنیم ولی به شرطی که تعریف ما از خط فقر علمی و واقعی باشد؛ چون قرار است اطلاعات مربوطه پایه تصمیم گیری های مهم و بزرگ و کلان در کشور باشد.

وی ادامه داد: در حال حاضر با تعدد دستگاهها و مراجع برای محاسبه و اعلام خط فقر مواجه هستیم که به طور سلیقه‌ای و بر اساس اطلاعات خود خط فقر را تعریف می کنند لذا چنانچه بخواهیم به جای سبد معیشت، ‌خط فقر را مبنا و ملاک قرار بدهیم باید یک دستگاه یا مرجع، اعلام کننده رقم خط فقر باشد.

این کارشناس حوزه کار ادامه داد: در تعریف خط فقر لازم است یک تیم قوی متشکل از بخش خصوصی، نمایندگان مجلس، نخبگان، اساتید دانشگاه و صاحبنظران از حوزه های مختلف تشکیل شوند و به طور واقعی تورم و خط فقر را محاسبه کنند. بنابر این معتقدم ایرادی ندارد که به جای سبد معیشت از تعریف خط فقر برای تعیین حداقل مزد استفاده کنیم اما آمار و اطلاعاتی که قرار است به آن استناد شود باید پایه های علمی داشته باشد.

نجف با بیان اینکه در تعریف خط فقر مولفه های زیادی باید درنظر گرفته شوند، اظهار کرد: این مولفه ها نیازمند بروزرسانی هستند چون پبش نیاز تصمیمات بزرگ و کلان مدیریتی به شمار می روند و اگر مبنای اطلاعاتی در رقم خط فقر ضعیف و نادرست باشد نمی تواند به اتخاذ تصمیمات درست در کشور منجر شود.

به گفته وی در تعریف خط فقر، اطلاعاتی که به دست می آید مهم است چون با آسیب ها و ناهنجاری های اجتماعی، ‌ طلاق، اعتیاد، آمار زاد و ولد، افزایش جمعیت و دیگر شاخصه‌ها و مولفه ها ارتباط مستقیم دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۱۱-۰۶ ۰۴:۳۶

اقای کارشناس اقتصادی...از عقوبت اعمالت نمیترسی؟

avatar
۱۴۰۰-۱۱-۰۶ ۰۹:۱۶

کسی هیچ کاری برای کارگر انجام نمی ده

avatar
۱۴۰۰-۱۱-۰۶ ۱۴:۰۷

سلام و عرض ادب و احترام، طبق قانون حقوق ها باید بر اساس تورم واقعی که الان بالای 50 درصد شده، و خط فقری که الان بالای 12میلیون شده افزایش پیدا کند، این حقوق‌های کم جوابگوی ده روز زندگیه، کجاست انصاف و عدالت خواهشان رسیدگی بفرمایید. ممنون 🙏

avatar
۱۴۰۰-۱۱-۰۶ ۱۹:۲۶

چرا هیچ کس کاری برای کارکر بدبخت انجام نمیدهد تا کی نه حقوق درست وحسابی میدهید نه تورم و گرونی کم میکنید از این ورم پیمانکار ها که خون ما کارگرها رو توشیشه کردند خسته کردند ما کارگرها رو خجالتم که اصلا نمیکشید

avatar
۱۴۰۰-۱۱-۰۸ ۰۳:۱۳

چرایک کارگرمجرب با ۲۵ سال سابقه حتی به اندازه کارمندان حداقل بگیر حقوق نمیگیرد؟؟؟؟؟؟؟

avatar
۱۴۰۰-۱۱-۰۹ ۰۷:۰۵

فقط شعار ندن کارگران دیگه آه در بساط ندارن گرسنه اند شرمنده اند دیگه آبرویی هیج جا ندارن چه در بیرون خانه چه در خانواده همیشه شرمنده اند