• جمعه / ۸ بهمن ۱۴۰۰ / ۰۱:۲۴
  • دسته‌بندی: تجسمی و موسیقی
  • کد خبر: 1400110805493
  • خبرنگار : 71647

مروری بر یک شکوه تاریخی با نگاهی به چند نقاشی

مروری بر یک شکوه تاریخی با نگاهی به چند نقاشی

حضور مسلمانان در اسپانیا و پیشرفت‌هایی که در پی حضورشان در غرب رقم زده شد، سوژه چندین تابلو نقاشی توسط هنرمندان کشورهای مختلف بوده است.

به گزارش ایسنا به نقل از الجزیره، فتح اندلس آغاز پیشروی مسلمانان در غرب و اروپا بود. گوت‌ها که بر آن ناحیه حکومت می‌راندند، در این هنگام به مقابله با مسلمانان پرداختند اما در نهایت پادشاهی ویزیگوت‌ها سرنگون شده و مسلمانان بر اندلس چیره شدند. این واقعه بین سال‌های ۷۱۱ تا ۷۱۸ میلادی رخ داده است.

فتح اسلامی اسپانیا مانند بسیاری از حوادث تاریخی، سوژه‌ای برای بسیاری از نویسندگان، شاعران و نقاشان بوده است. به ویژه شکست رودریگو، پادشاه ویزیگوت‌ها در نبرد گوادالته در برابر مسلمانان که سوژه بسیاری از تابلوهای نقاشی شد.

آغاز و پایان حضور مسلمانان در اندلس را می‌توان در تابلوهای نقاشی ردیابی کرد. از جمله هنرمندانی که به این موضوع پرداخته است برناردو بلانکو پرز، نقاش اسپانیایی است.

نقاشی زیر اثر این نقاش اسپانیایی درباره نبرد «وادی لکه» است. رودریگو در این نقاشی با تاج پادشاهی‌اش روی ارابه نشسته و به سربازانش دستور حمله به مسلمانان را می‌دهد؛ در حالی که نمی داند کمی بعدتر مرگ در انتظار اوست و سربازانش هم پراکنده خواهند شد.

مروری بر یک شکوه تاریخی با نگاهی به چند نقاشی

با حضور مسلمانان، کشاورزی و باغداری در اندلس رونق گرفت. مسلمانان محصولاتی را به اندلس بردند که پیش از آن در آنجا وجود نداشت مانند انجیر که به چین و هند هم صادر می‌شد. کاشت پرتقال، بادام و دیگر خوراکی‌ها نیز رواج یافت و به سفره‌های اروپایی وارد شد.

تابلو زیر که نقاشش ناشناس است، رونق کشاورزی در غرب به دست مسلمانان را نشان می‌دهد. در آن دوره گیاهانی کِشت می‌شد که بعدها به پیشرفت علم پزشکی نیز کمک کرد.

مروری بر یک شکوه تاریخی با نگاهی به چند نقاشی

ریاضیات و نجوم نیز در این دوره پیشرفت کرد و کتاب جبر و مقابله خوارزمی خیلی زود به اندلس رسید و پایه پیشرفت ریاضیات قرار گرفت. همچنین شاعران و ادیبان آن دوره نیز مورد تقدیر و حمایت شاهزادگان بودند.

یحیی بن محمود الواسطی، نقاش و خطاط عراقی در قرن ۱۳ میلادی نیز یک نقاشی با موضوع زندگی مسلمانان در اندلس دارد. او در این تابلو جمعی از علما را در یک کتابخانه ترسیم کرده است.

مروری بر یک شکوه تاریخی با نگاهی به چند نقاشی

تابلو زیر نیز سقوط غرناطه(گرانادا)، پایتخت مسلمانان در اندلس را نشان می‌دهد. گسترش اباحی گری در میان مردم این سرزمین و دور شدن تدریجی آنان از آموزه‌های اسلامی، کاهش قدرت نظامی مسلمانان و عدم اتحاد طوایف مسلمان در اندلس از عوامل سقوط این سرزمین اسلامی بود.

تابلو زیر اثر فرانسیسکو پرادیا، نقاش اسپانیایی، سقوط اندلس را به تصویر کشیده است.

مروری بر یک شکوه تاریخی با نگاهی به چند نقاشی

آنتونیو مونوز دیگر نقاش اسپانیایی است که در تابلویی به نام «خاطرات غرناطه»، به تاثیر خروج مسلمانان از اروپا و خاموشی رونقی که مسلمانان در آنجا آغاز کردند، اشاره کرده است.

مروری بر یک شکوه تاریخی با نگاهی به چند نقاشی

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha