• دوشنبه / ۱۸ بهمن ۱۴۰۰ / ۰۴:۱۵
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 1400111713166
  • خبرنگار : 71290

یک کارشناس مسائل منطقه مطرح کرد

انتخاب رئیس‌جمهور و نخست‌وزیر؛ بحران سیاسی جدید در عراق

انتخاب رئیس‌جمهور و نخست‌وزیر؛ بحران سیاسی جدید در عراق

با اشاره به اختلاف میان جریانات برای انتخاب رئیس‌جمهور و نخست‌وزیر گفت: تحولات جدید نشان می‌دهد که بحران سیاسی دامن‌گیر عراق شده و اگر در فرایند زمانی دو هفته به نتیجه نرسد مشکلات زیادی را ایجاد خواهد کرد.

حسن هانی زاده در گفت‌وگو با ایسنا درباره فرایندهای سیاسی عراق برای انتخاب رئیس‌جمهور و نخست‌وزیر این کشور گفت: در حال حاضر اختلاف نظر بین جریان صدر و هیات هماهنگی احزاب شیعه از مدت‌ها پیش بر سر انتخاب نخست وزیر و رئیس‌جمهور شدت گرفت به دلیل اینکه جریان مقتدا صدر تلاش دارد با توجه به اینکه اکثریت پارلمان را به دست آورده دولت و ریاست جمهوری را هم در اختیار داشته باشد و به نوعی انتخاب رئیس جمهور و نخست وزیر را مدیریت کند.

وی افزود: با توجه به اینکه اختلاف نظر بین این جریانات وجود دارد در حال حاضر کردها و شیعیان برای انتخابات ریاست جمهوری دچار اختلافات زیادی شده اند و همین مسئله باعث به تعویق افتادن پروسه انتخاب رئیس جمهور و نخست وزیر شده است. البته فرصت قانونی رو به پایان است.

این کارشناس مسائل منطقه خاطر نشان کرد: بحران سیاسی جدیدی دامن گیر عراق شده و اگر در فرایند زمانی دو هفته رئیس جمهور و نخست وزیر انتخاب نشوند مشکلات زیادی پیش روی پارلمان جدید و احزاب سیاسی و همین طور کشور وجود خواهد داشت.

هانی زاده همچنین گفت: جریان صدر در تلاش است تا الکاظمی برای پست نخست وزیری در قدرت بماند. از طرف دیگر کردها هم در مورد معرفی رئیس جمهور با مشکل مواجه شده اند و حزب دموکرات به دنبال روی کار آوردن هوشیار زیباری است اما با توجه به عملکردی که او در گذشته داشته به نظر می رسد شانس کمتری داشته باشد. ضمن اینکه اتحادیه میهنی کردها نیز در تلاش برای انتخاب برهم صالح برای ریاست جمهوری است.

وی افزود: بنابراین اختلافات طولانی مشکلاتی را ایجاد کرده و امکان دارد به نتیجه خوبی هم نرسد و این وضعیت همچنان ادامه داشته باشد.

این کارشناس مسائل منطقه در پایان یادآور شد: بازیگران منطقه ای و فرامنطقه ای نقش زیادی در تحولات عراق دارند به ویژه آمریکا که سعی می کند مدیریت سیاسی را به عهده بگیرد. از طرفی انتخاب ریاست جمهوری و نخست وزیری مورد توجه عربستان، امارات، مصر و اردن هم قرار دارد و نظرشان این است که هم برهم صالح و هم الکاظمی در قدرت باقی بمانند. این مسئله باعث افزایش اختلافات شده و شکاف میان جریان شیعه و کرد را در پی خواهد داشت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۱۱-۱۸ ۱۱:۳۵

آمریکا و داعش که زائیده اوست در جبهه های روبرو کمرنگ حاضر هستند ولی توسط غولهای رسانه ای پیدا و نهان اختلاف و تشتت آراء را بین سیاستمداران عراقی پر رنگ کرده اند....چیزی که عراق و سیاسیون امروز عراقی به آن نیاز مبرم دارند اتحاد و اتحاد و اتحاد و وحدت رویه مشترک بین تمام آحاد ملت و دولت عراق است تا دسیسه های پنهانی آمریکا و همدستان ناپیدای او توسط غولهای رسانه ای ناکام بماند و در نطفه خفه شود یادمان باشد که آمریکا و ارتش سنتکام آمریکا هنوز در عراق جولان میدهد و حضور دارد..........