• پنجشنبه / ۱۲ اسفند ۱۴۰۰ / ۱۵:۲۱
  • دسته‌بندی: قزوین
  • کد خبر: 1400121209389
  • منبع : نمایندگی قزوین

ضرورت استفاده از تکنولوژی برای کنترل اراضی منابع طبیعی

ضرورت استفاده از تکنولوژی برای کنترل اراضی منابع طبیعی

ایسنا/قزوین مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قزوین گفت: امروزه از تکنولوژی و دوربین برای کنترل منابع طبیعی استفاده می‌کنیم بر همین اساس ۲ دوربین در سطح استان نصب کردیم که می‌تواند در کاهش آتش‌سوزی‌ها نیز مفید واقع شود و به اطفاء حریق کمک کند همچنین از تکنولوژی ماهواره نیز استفاده خواهیم کرد تا ببینیم حریق در کدام منطقه ایجاد شده و به کجا سرایت خواهد کرد.

محسن قاسم‌زاده در نشست خبری با اهالی رسانه که امروز پنج‌شنبه ۱۲ اسفند در محل این اداره برگزار شد، اظهار کرد: از ۱۵ تا ۲۱ اسفند هفته منابع طبیعی بوده و شعار امسال نیز ایران سرسبز، ایران قوی، همه با هم، جهاد برای حفظ و احیای منابع طبیعی است.

وی بیان کرد: در سال ۱۴۰۰ سال پرفراز و نشیبی را داشتیم که برای تثبیت اراضی ملی از ۷۷۰ هزار هکتار، ۷۵۱ هزار معادل ۹۷.۵۳ درصد و نقشه کاداستر را تهیه کنیم، از ۷۵۱ هزار هکتار برای ۷۳۷ هزار هکتار معادل ۹۵.۷ درصد سند تک‌برگی اخذ شد. در تلاش هستیم نقشه‌ها را بر اساس حدنگاری تثبیت کنیم، در عرصه منابع ملی و طبیعی به ۷۵۰۰ استعلام را پاسخ دادیم که استعلامات ظرف ۲۴ ساعت پاسخ داده شد؛ در برنامه‌های وزارت جهاد کشاورزی، برنامه کاداستر در سال ۱۴۰۱ پیگیری خواهد شد بز همین اساس کشاورزان در سال آینده می‌توانند بر اساس مقررات از ثبت اسناد و جهادکشاورزی اسناد تک برگی اخذ کنند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قزوین تصریح کرد: پس از تثبیت مالکیت دولت ۱۳۳ پلاک با مساحت ۲۳۸ هزار هکتار رفع تداخل شده است و امیدواریم در سال ۱۴۰۱ تعداد ۵۰۰ پلاک دیگر را مورد بررسی قرار دهیم.

وی اشاره کرد: پرونده‌های واگذاری اراضی ملی از طریق سامانه و اتوماسیون صورت می‌گیرد و همه درخواست‌های واگذاری اراضی ملی و دولتی از طریق سامانه به دست ما می‌رسد؛ ۳۵ درخواست از طریق سامانه و ۶۹ درخواست از طریق اتوماسیون به ما رسیده است، این درخواست‌ها ۱۰۲۶ هکتار مساحت را شامل می‌شد که پس بررسی محدودیت‌های قانونی با ۲۳۸ هکتار موافقت شد. 

قاسم‌زاده افزود: در قالب ماده ۴ قانون ساماندهی، تولید و حمایت مسکن بخشی از اراضی به بنیاد مسکن انقلاب اسلامی واگذار می‌شود که در استان قزوین ۴۸ هکتار در ۴۸ روستا برای احداث واحدهای مسکونی به بنیاد مسکن واگذار شده است.

وی مطرح کرد: همه معادن در منابع طبیعی قرار دارند و درخواست‌های زیادی در این حوزه داشتیم ۷۹ فقره استعلام معدنی داشتیم که ۹ فقره با مساحت ۳۵ هکتار مورد موافقت قرار گرفت.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قزوین خاطرنشان کرد: ۵۰۰ هکتار از اراضی ملی را از انگل دارواش و همچنین جنگل‌ها را از پروانه دم قهوه‌ای پاکسازی کردیم این پروانه در سال‌هایی که زمستان سرد نداشته باشیم به جنگل‌ها حمله می‌کنند بر همین اساس طی سال جاری با این پروانه مقابله کردیم.

وی گفت: در حوزه ممیزی مراتع ۲۷ هزار هکتار از مراتع ممیزی شدند و پروانه چرای آن‌ها برای سال آینده صادر خواهد شد؛ طی سال‌جاری نیز ۱۲ هزار و ۸۵۰ هکتار مرتع طی ۱۱ فقره طرح مرتعداری به روستاییان واگذار شد.

قاسم‌زاده اعلام کرد: پروژه‌های بیولوژیک مشارکتی در سطح ۶۲۰ هزار هکتار اجرا شده است؛ همچنین پروژه مدیریت چرا در سطح ۸۰ هزار هکتار عملیاتی انجام و ۵ هکتار از اراضی بیابانی نیز قرق شدند و مدیریت رواناب نیز برای ۲۰۰ هکتار انجام شده است. برای غنی‌سازی جنگل‌ها ۱۵۰ هکتار از اراضی با کاشت بذر غنی‌سازی شدند همچنین در سطح ۳۵ هکتار از اراضی استان جنگل‌کاری اقتصادی را اجرایی کردیم؛ در سطح شهرستان آبیک نیز یک ذخیره‌گاه جنگلی با مساحت ۴۰۷ هکتار شناسایی و قرق شده است.

وی با اشاره به کاشت نهال در هفته منابع طبیعی اظهار کرد: ۳۰۰ هزار اصله نهال رایگان در هفته منابع طبیعی در بین مردم توزیع خواهد شد بر همین اساس سعی کردیم گونه‌هایی را توزیع کنیم که در جهت زراعت چوب باشد در همین راستا اغلب نهال‌ها از نوع صنوبر است اما زیتون تلخ، سرو خمره‌ای و درخت آسمانی نیز توزیع خواهد شد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قزوین اضافه کرد: در سال ۹۹ بیش از ۲ هزار هکتار از اراضی استان دچار حریق شدند که در سال گذشته با توجه به خشکسالی ۵۲ فقره آتش‌سوزی داشتیم ۲۴۲ هکتار از اراضی استان در آتش سوختند.

وی بیان کرد: در سطح استان قزوین ۷۷۰ هزار هکتار منابع ملی داریم که تنها ۱۹ نفر برای اطفای حریق در این منابع وجود دارند و این در حالی است که بر اساس استانداردها برای هر ۱۰ هزار هکتار باید یک نفر وجود داشته باشد؛ سازمان منابع طبیعی تجهیزاتی را برای اطفاء حریق اختصاص داده است و ۲۳ اسفند مرحله سوم تجهیزات به استان‌ها تحویل داده خواهد شد.

قاسم‌زاده اشاره کرد: امروزه از تکنولوژی و دوربین برای کنترل منابع طبیعی استفاده می‌کنیم بر همین اساس ۲ دوربین در سطح استان نصب کردیم که می‌تواند در کاهش آتش‌سوزی‌ها نیز مفید واقع شود و به اطفاء حریق کمک کند همچنین از تکنولوژی ماهواره نیز استفاده خواهیم کرد تا ببینیم حریق در کدام منطقه ایجاد شده و به کجا سرایت خواهد کرد.

وی یادآور شد: با توجه به کاهش بارندگی‌ها شاهد چرای غیرمجاز دام در مراتع منابع طبیعی بودیم و در سال ۱۴۰۰ تعداد ۷۸ پرونده برای ۳۴ هزار و ۱۶۱ واحد دامی تنظیم شد البته بیشتر تخلفات در آوج صورت گرفت که تعداد این تخلفات بیش از ۵۰ فقره بود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قزوین خاطرنشان کرد: ۳۷۲ فقره پرونده در سال ۱۴۰۰ به مساحت ۱۶۶۹ هکتار تخریب و تصرف اراضی ملی را داشتیم که پرونده متخلفان به مراجع قضایی معرفی شدند؛ بر اساس قانون، اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری با مشاهده تخریب و تصرف می‌تواند برای رفع تصرف اقدام کند بر همین اساس ۹۵ فقره به مساحت ۷۲ هکتار را رفع تصرف کردیم.

وی مطرح کرد: همچنین متخلفان با اعلام پشیمانی با انجام سه شرط رفع تصرف، پرداخت خسارت و دادن تعهد در دفترخانه از جرم مرتکب شده تبرئه خواهند شد؛ بر همین اساس ۱۲۰ فقره پرونده در سطح ۳۷۹ هکتار رفع تصرف شدند.

قاسم‌زاده گفت: آبخیزداری یکی از وظایف ادارات منابع طبیعی است که به همین منظور ۲ طرح عملیاتی را در شهر قزوین آغاز کردیم همچنین مطالعات حوزه آبخیزداری تاکستان و آراسنج نیز آغاز شده است که پس از اتمام عملیاتی خواهد شد.

وی اظهار کرد: ۳۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان اعتبارات ملی و آبخیزداری گرفته‌ایم اعتبارات استانی آبخیزداری نیز ۶۱۰ میلیون تومان بوده است. بر همین اساس برنامه‌های خوبی را در در مناطق فلار، توآباد، شهیدآباد و پلنگه طارم سفلی اجرایی خواهیم کرد.

قاسم‌زاده تصریح کرد: جنگل‌های حسین آباد یکی از منابع غنی به شمار می‌رود و در برخی مناطق جنگلی نیازمند عملیات غنی‌سازی هستیم؛ در این روستا عده قلیلی به کاشت نهال توسط منابع طبیعی اعتراض داشته و گفتند که که اراضی کشاورزی آنان است به روستاییان گفتیم اعتراض خود را می‌توانند از طریق محاکم قضایی پیگیری کنند چرا که در دادگاه شعبه ویژه‌ای برای رسیدگی به پرونده اراضی منابع طبیعی و ملی وجود دارد؛ منابع طبیعی به تنهایی نمی‌تواند اراضی ملی را به غیرملی تبدیل کند و این روند نیازمند رای دستگاه قضایی است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قزوین در پایان با اشاره به قاچاق چوب گفت: افراد برای هرگونه حمل چوب باید از منابع طبیعی مجوز بگیرند برای همین منظور سامانه‌ای تدوین شده است اگر چوب بدون مجوز در سطح استان حمل‌ونقل شود مراجع قضایی به‌عنوان چوب قاچاق آن را ضبط خواهند کرد بر همین اساس در سال‌جاری ۶۹ فقره قاچاق چوب را متوقف کردیم و ۶۲۵ متر مکعب چوب قاچاق ضبط شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha