• دوشنبه / ۲۳ اسفند ۱۴۰۰ / ۱۳:۱۱
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1400122318336
  • منبع : نمایندگی خراسان جنوبی

اختراع سیستم ترموفتوولتاییک کاتالیزی توسط محققان بیرجندی

اختراع سیستم ترموفتوولتاییک کاتالیزی توسط محققان بیرجندی

ایسنا/خراسان جنوبی سیستم ترموفتوولتاییک منحصر بفرد کاتالیزی توسط محققان دانشگاه بیرجند اختراع شد.

اختراع حاضر شامل سیستم ترموفتوولتاییک منحصر بفرد کاتالیزی است که می‌تواند با استفاده از انرژی حرارتی اتلافی حاصل از احتراق سوخت‌های فسیلی توان الکتریکی تولید کرده و همچنین با بازیافت حرارت از هدررفت انرژی جلوگیری کند. ترموفتوولتاییک احتراقی سیستمی است که می‌تواند به طور مستقیم پرتوهای تابیده شده از دیواره‌های گرم محفظه احتراق را با استفاده از سلول‌های فتوولتاییک به انرژی الکتریکی تبدیل کند.

به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی و اطلاع‌رسانی دانشگاه بیرجند، دکتر سید ابوذر فنایی، عضو هیأت علمی گروه آموزشی مکانیک دانشگاه بیرجند گفت: براساس این تکنولوژی یک مشعل گاز خانگی این قابلیت را خواهد داشت که تمام انرژی گرمایی و الکتریکی مورد نیاز منزل مسکونی را تامین نماید. مکانیزم عملکرد این دستگاه به این صورت است که ابتدا در محفظه مرکزی احتراق به صورت پایدار ایجاد شده و حرارت اضافی این احتراق از جداره‌ها به محفظه بعدی که دورتادور محفظه مرکزی قرار دارد منتقل می‌شود. درون این محفظه هوا قرار داشته که خود بخشی از حرارت را برای بهبود فرآیند احتراق در طول محفظه مرکزی به ابتدای محفظه منتقل و بخش قابل توجهی از حرارت به صورت تشعشعشی از جداره محفظه احتراق به جداره خارجی محفظه گردش حرارتی منتقل می‌شود. در بیرون جداره های خارجی محفظه گردش حرارتی ساطع کننده‌های تشعشعی قرار دارند که حرارت دریافت شده را به سمت سلول‌های ترموفتوولتائیک نصب شده در جداره بعدی تابانده و سلول‌ها توان الکتریکی تولید می‌کنند. 

وی با تأکید بر اینکه اختراع حاضر می‌تواند برای سایر سوخت‌های فسیلی و نیز منابع گرم غیر احتراقی صنایع بازتعریف و طراحی گردد. عملکرد بی صدا و عدم استفاده از قطعات متحرک ، بهینه سازی موثر در مصرف برق و گاز برای تمامی مصارف و کاربری در صنایع حرارتی کشور، کاهش تولید گازهای گلخانه ای با توجه به بازیافت حرارتی مناسب و امکان کاهش مصرف سوخت تجهیزات حرارتی از جمله مهمترین مزایای این ثبت اختراع است.

وی بیان کرد: این پرژه تحقیقاتی در ابتدا به عنوان پایان نامه دوره کارشناسی ارشد آغاز گردید توسط یک گروه تحقیقاتی داخلی-بین المللی به سرپرستی دکتر سید ابوذر فنایی، در دو واحد صنعتی در حال برآورد جهت پیاده سازی می‌باشد. دستگاه ترموفتوولتاییک احتراقی جهت بازیافت حرارتی و تولید توان الکتریکی به شماره ۱۰۵۴۱۴ در تاریخ ۲۴ مهر ۱۴۰۰ در سازمان ثبت اسناد کشور ثبت اختراع شد.

اتنهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha