• شنبه / ۲۸ اسفند ۱۴۰۰ / ۰۲:۵۴
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1400122821765
  • منبع : نمایندگی خراسان رضوی

نارضایتی شهروندان نسبت به محل استقرار نگهداری معتادان در کاشمر/مکانی جدید راه‌اندازی می‌شود

نارضایتی شهروندان نسبت به محل استقرار نگهداری معتادان در کاشمر/مکانی جدید راه‌اندازی می‌شود
عکس از آرشیو است

ایسنا/خراسان رضوی حدود ۲ سال قبل بود که شهرداری کاشمر با هدف جمع‌آوری معتادان از سطح معابر شهری و ساماندهی آنان و تلاش برای بازگرداندن‌شان به عرصه زندگی دوباره اقدام به تهیه مکانی به نام مددسرای امید در میدان بار قدیم واقع در انتهای خیابان قائم(عج) نمود.

هرچند خود معتادان که خواسته یا ناخواسته در دام این مواد افیونی افتاده بودند، از این اقدام شهرداری خوشحال شدند که شاید این فضا تلنگری باشد برای بازگشت آن‌ها به زندگی سالم چون نیازی نیست در کنار خیابان و پارک‌ها بخوابند اما چند وقتی از این اقدام شهرداری نگذشته بود که زمزمه‌های مخالفت‌های اهالی محله به موقعیت مکانی که شهرداری برای این افراد پیش‌بینی کرده بود، شنیده شد و تاکنون هم این اعتراض‌ها ادامه دارد.

اهالی محل معترض بودند که چون زمان خاصی برای ورود و خروج معتادان به مرکز نگهداری تعیین نشده، آن‌ها هر زمان که بخواهند با ظاهری ناخوشایند در کوچه‌های اطراف رفت و آمد دارند و بعضا در گوشه و کنار کوچه‌ها به مصرف مواد مخدر می‌پردازند و سپس در ساعات پایانی شب برای خواب به گرمخانه می‌روند. این موجب شده ناخواسته برخی شهروندان از رفت و آمد در کوچه‌هایی که تاریک هم هست، هراس داشته باشند.

متولیان دغدغه اهالی را رفع کنند

در همین خصوص یکی از شهروندان که در مجاورت محل نگهداری معتادان سکونت دارد، با ابراز نارضایتی از وضعیت فعلی محله به ایسنا گفت: هرچند کسانی که در این مرکز نگهداری می‌شوند، انسان هستند و اعتیاد هم بیماری است اما باید پذیرفت که به دلیل رفت و آمدهایی که در ساعات پایانی شب به این مرکز صورت می‌گیرد، اهالی نگرانی‌هایی داشته باشند.

زهرا نستری افزود: برخی مواقع شاهد بودم که تعدادی از ساکنان این مرکز برای گرفتن پول و غذا با ظاهری نامناسب به دنبال شهروندان راه می‌افتند؛ به همین دلیل تاکنون چندین مرتبه از وضعیت نامناسب این محله به شهرداری و به دیگر مسئولان اعتراض کرده‌ایم اما هنوز اقدامی برای جابه‌جایی این مکان صورت نگرفته است.

وی اضافه کرد: لااقل مسئولان برای ورود معتادان به مرکز ساعت خاصی را مشخص کنند تا این افراد هر زمان که خواستند، نتوانند در کوچه‌های این منطقه رفت و آمد کنند. همچنین شهرداری می‌تواند نگهبانانی را در اطراف این گرمخانه مستقر کند.

محل نگهداری معتادان تغییر کند

علی رمضانی یکی از کسبه خیابان قائم(عج) هم به ایسنا گفت: متاسفانه غروب که می‌شود، زنان و کودکان این منطقه جرات بیرون آمدن از خانه ندارند.

وی تغییر محل نگهداری معتادان را درخواست‌ اهالی این منطقه عنوان کرد و افزود: انتهای خیابان قائم(عج) به دلیل وجود یکی ۲ محله حاشیه‌نشین و کم‌برخوردار به خودی خود آسیب‌های بسیاری دارد و راه‌اندازی محلی برای ساماندهی افراد معتاد و متجاهر شهر کاشمر این محله را گرفتار مشکلات تازه‌ای کرده است.

رمضانی اظهار کرد: بعضا خروج معتادان از محل نگهداری‌شان همزمان با رفتن کودکان به مدرسه می‌شود و دیدن چنین وضعیتی برای دانش‌آموزان مناسب نیست.

رفت‌وآمدهای شبانه به نگرانی مردم منطقه افزوده است

یک عضو شورای شهر کاشمر در همین خصوص به ایسنا گفت: به هیچ عنوان مخالف وجود محلی برای نگهداری معتادان نیستم اما نباید اجتماع افرادی که شرایطی خاص دارند، در محله‌های شهر نارضایتی شهروندان را در برداشته باشد.

حجت‌الاسلام میثم خزاعی افزود: هرچند مردم از وجود این مکان در محله مسکونی گلایه‌مند هستند اما شاید در خانواده‌هایی کسانی گرفتار اعتیاد شده‌اند که همه ما باید برای بهبود وضعیت آن‌ها تلاش کنیم.

وی اظهار کرد: از سوی دیگر به مردم حق می‌دهیم و امیدواریم بتوانیم هر چه زودتر مکان فعلی نگهداری معتادان را جابه‌جا کنیم زیرا گاهی بعضی از این افراد شرایط و وضعیت ظاهر خوبی ندارند و برخی شهروندان از دیدن آنان هراسان هستند.

خزایی عنوان کرد: متأسفانه بسیاری از این افراد با رفت‌وآمدهای شبانه مزاحمت‌هایی در منطقه قائم(عج) ایجاد می‌کنند که همین موضوع به نگرانی مردم منطقه افزوده است.

راه‌اندازی مکان جدید

مسئول خدمات شهری شهرداری کاشمر نیز در همین خصوص به ایسنا گفت: فعالیت‌های شهرداری در سطح شهر مربوط به یک واحد نیست و به ‌صورت گروهی همه واحدها در یک موضوع با هم همکاری و همراهی دارند.

علی صمیمی گفت: هرچند پس از بررسی‌های انجام شده، در آن زمان با مشورت جمعی مکان فعلی برای نگهداری‌ معتادان معرفی شد ولی به دلیل اینکه این مکان در بافت مسکونی قرار دارد، ساکنان نسبت به آن معترض هستند چون این افراد در ساعات مختلف عبور و مرور دارند و همین مساله نگرانی‌هایی برای خانواده‌ها به وجود آورده است. ما حق را به شهروندان داده‌ایم؛ لذا دنبال راه‌اندازی مکانی جدید هستیم.

وی تصریح کرد: محل فعلی نگهداری معتادان دارای کمترین امکانات است و ظرفیت محدودی دارد؛ به‌ طوری‌ که هم‌اکنون بیش از ۵۰ نفر هر شب در آنجا حضور دارند و یک وعده‌ غذا برای آن‌ها تهیه می‌شود و برای کنترل رفت‌وآمد و فعالیت‌های دیگر آن‌ها یک نفر نیرو در آنجا مستقر شده که مسائل بهداشتی و... آنان را پیگیر است.

مسئول خدمات شهری شهرداری کاشمر گفت: شهرداری در آنجا حداقل‌هایی تهیه‌ کرده تا زمینه ساماندهی این افراد فراهم شود و شاهد حضور آنان در زیر پل‌ها و مسیل‌ها نباشیم.

وی عنوان کرد: هرچند با توجه به اعتراض شهروندان و پیگیری اعضای شورای شهر برای جابه‌جایی این مکان اقدام شد و بنا به پیشنهادهای صورت گرفته، ضلع شرقی بهشت بقیع برای این امر در نظر گرفته شد اما پس از بررسی‌های صورت گرفته و با توجه به بعد مسافت با داخل شهر این موضوع مورد موافقت قرار نگرفت.

صمیمی اظهار کرد: پس از بررسی مجدد شهرداری ملکی دور میدان ولی‌ عصر(عج) که مربوط به یک چاه‌موتور بود را به‌ عنوان مکان جدید مورد تایید قرار داده است.

وی مزایای این مکان را عدم هم‌جواری با خانه‌های مسکونی و موقعیت مناسب محل اتصال حریم به محدوده دانست و گفت: شرکت‌های خدماتی آب، برق و گاز برای نصب انشعابات لازم در این مکان نیز اعلام آمادگی کرده‌اند. طی یک ماه اخیر فعالیت بازسازی مکان مذکور شروع‌ شده است.

صمیمی تاکید کرد: امیدواریم هرچه سریع‌تر مکان جدید نگهداری معتادان تجهیز و آماده و مشکل ساکنان حل شود.

وی گفت: اکثر کسانی که در مکان فعلی حضور دارند، بدون شناسنامه هستند؛ تعدادی از آن‌ها هم چون در شهرهای اطراف مکانی برای نگهداری معتادان نیست، به این شهر آمده‌اند؛ لذا در تلاشیم با هماهنگی ثبت‌ احوال کارت هویت و کاور مخصوص برای آن‌ها تهیه شود.

مسئول خدمات شهری شهرداری کاشمر تصریح کرد: برای زنان نیز تمهیدات لازم جهت اسکان در مکان جدید پیش‌بینی شده است.

وی عنوان کرد: در تلاشیم نارضایتی اجتماعی در مورد این افراد را در سطح جامعه کاهش دهیم. البته شهروندان نیز طی این مدت با کمک‌های خود در بخش‌های مالی و معنوی همراه ما بوده‌اند و امیدواریم همراهی آن‌ها بیش از گذشته ادامه داشته باشد.

معتادان متجاهر در دهه‌های گذشته مجرم شناخته می‌شدند و بر اساس قانون با این افراد برخورد می‌شد اما با گذشت زمان و افزایش اطلاعات پزشکی و درمانی در این حوزه اعلام شد معتادان بیمار هستند و برای درمان به کمک جامعه نیاز دارند.

بی‌شک با جمع‌آوری این افراد از خیابان‌ها و سر چهارراه‌ها و اسکان آن‌ها در مکان‌هایی خاص می‌توان حداقل‌های زندگی را برای‌شان فراهم کرد اما نباید با این اقدام آسیب‌های جدی‌تری برای خانواده‌ها به خصوص کودکان به وجود بیاید بلکه باید کاری کرد تا مسیر بازگشت دوباره معتادان به زندگی سالم و به عنوان عضوی از جامعه فراهم شود. از این‌ رو می‌طلبد تمام مسئولان به سهم خود در کنار ساماندهی و نگهداری این افراد برای رهایی‌شان از دام اعتیاد اقدام کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha