• شنبه / ۲۰ فروردین ۱۴۰۱ / ۰۰:۲۹
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1401012010015
  • خبرنگار : 50356

/گزارش میدانی ایسنا از رونق بازارهای مشهد/

چراغی که روشن شد...

چراغی که روشن شد...

ایسنا/خراسان رضوی این روزها خیابان‌ها، مراکز خرید، بازارچه‌ها و حتی بساط دستفروش‌ها شاهد حضور مشتریان و زائرانی است که مدت‌ها بود به مشهد برای زیارت امام رضا (ع) سفر نکرده بودند. چراغ بازارهای قدیمی و مهم مشهد پس از مدت‌ها خاموشی رفته رفته با افزایش تعداد افراد واکسینه شده و کاهش آسیب‌های ناشی از کرونا در نوروز ۱۴۰۱ و میزبانی از زائران امام مهربانی‌ها پر فروغ و روشن شده و بازارها در سطح مشهد جان تازه‌ای به خود گرفته است.

سری به بازارهای مشهد می زنیم تا از نزدیک وضعیت فروش مغازه ها و خرید مردم را ببینیم. یکی از فروشندگان نقره در اطراف حرم مطهر رضوی در گفت‌وگو با ایسنا می‌گوید: بازار فروش اصناف نسبت به سال گذشته بسیار رونق گرفته است و فروش واحد صنفی ما ۶۰ درصد در نوروز افزایش داشته است. در طول دو سال گذشته کسبه صنف نقره فروشی ضرر و زیان زیادی را متحمل شدند، اگرچه این زیان‌ها هم اکنون چندان جبران نشده، اما تا حدی وضع فروش بهتر است.

وی ادامه می‌دهد: روزانه در دو شیفت برای خدمت‌رسانی به زائران فعالیت می‌کنم و بیشتر مشتریان ما گردشگران و زائران داخلی هستند.

حضور گسترده زائران موجب رونق اقتصادی واحدهای صنفی شده است

یکی دیگر از فروشندگان خشکبار و زعفران در خیابان امام رضا (ع) بیان می‌کند: بعد از دو سال کرونا حضور زائران نسبت به سال قبل بسیار چشمگیر بوده است. زائرانی که به مشهد سفر می‌کنند، سوغات زیادی می‌خرند که این مساله موجب رونق اقتصادی واحدهای صنفی شده است. گرچه امسال قیمت زعفران و خشکبار نسبت به سال قبل افزایش داشته است، اما استقبال زائران از خرید خشکبار و زعفران بسیار بالا است.

چراغی که روشن شد...

یک فروشنده پوشاک در فلکه آب تصریح می‌کند: فروش ما امسال سه برابر شده است. ما در دو سال گذشته فروشی نداشتم، حتی سال گذشته که زوار تا حدودی به مشهد سفر کردند باز هم بازار رونقی نداشت.  

وی با اشاره به میزان فروش فروشگاه خود ادامه می‌دهد: در سال گذشته شاید فروش ما روزانه به سختی به ۳۰۰ هزار تومان می‌رسید، اما در حال حاضر روزانه ۴ میلیون تومان فروش داریم.

عید امسال وضعیت کسب‌وکارمان رونق گرفته است

یکی از کسبه فعال در بازار سرشور می‌گوید: عکاسی از زائران این روزها مورد استقبال قرار گرفته است. در دو سال گذشته زائران بیشتر از شهرهای اطراف مشهد به زیارت امام رضا (ع) سفر می‌کردند، اما سال جدید حضور زائران از سراسر کشور را شاهد هستیم. از تیر ماه سال ۱۴۰۰ وضعیت اصناف کمی بهتر شده بود، اما عید امسال وضعیت کسب‌وکارمان رونق گرفته است. این شرایط را در حالی می‌گذرانیم که در سال ۹۹ حدود ۱۴۰ تا ۱۵۰ مورد ابطال پروانه در آتلیه‌ها و عکاسی‌های اطراف حرم داشتیم که ۹۰ مورد مربوط به آتلیه و ۵۰ تا ۶۰ مورد مربوط به عکاسی‌های اطراف حرم بوده است.

وی با اشاره به افزایش هزینه‌ها و تورم موجود در جامعه ادامه می‌دهد: این مساله خیلی بر روی درآمدمان تاثیرگذار است. سال‌های قبل از کرونا بازار فروش و درآمد اصناف بیشتر از امروز بود. امسال به دلیل سردی هوا بازار هتل‌ها و  رستوران‌دارها نسبت به سایر اصناف داغتر است.

یکی دیگر از کسبه در بازار سرشور خاطرنشان می‌کند: بیماری کرونا اوضاع فروش کیف به خصوص کیف مدارس و بسیاری دیگر از اصناف را بسیار نابسامان کرده بود، اما در سال ۱۴۰۱ بازار فروش اصناف بسیار پررونق شده است. در یک هفته اول نوروز ۱۴۰۱ زائران زیادی به مشهد سفر کردند، ولی این پیک فروش اکنون متعادل شده و کمی کاهش یافته است. میزان فروش صنف ما در نوروز ۱۴۰۱ به طور میانگین حدود ۵۰ درصد افزایش یافته است.

وی ادامه می‌دهد: با وجود اینکه هزینه‌های تولید و قیمت‌ها زیاد شده، اما باز هم مردم سوغات زیادی خریداری کرده‌اند.

یکی از فروشندگان پارچه در منطقه طبرسی مشهد در این خصوص بیان می‌کند: از صبح که وارد فروشگاه می‌شویم تا نیمه شب زائران به فروشگاه مراجعه می‌کنند. سال ۱۴۰۱ سال بسیار پر برکتی برای اصناف به خصوص برای کسبه اطراف حرم بوده است، اگرچه در دو سال گذشته چندان  فروشی نداشتیم و کل واحدهای صنفی در شهر مشهد بسیار ضرر کردند ولی مالیات از واحدهای صنفی دریافت شد. 

چراغی که روشن شد...

در همین خصوص محمد محمدی، رئیس اتحادیه صنف کفاشان مشهد به تازگی در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص وضعیت بازار کفش در مشهد در ایام نوروز ۱۴۰۱ اظهار می‌کند: در ایام نوروز و در ابتدای سال جاری به دلیل حضور گسترده زائران در استان و به خصوص شهر مشهد به لطف امام رضا(ع) بازار فروش کفش به خصوص در اطراف حرم مطهر رضوی به شدت رونق گرفته است. همچنین نوروز امسال ضرر و زیان واحدهای صنفی اتحادیه حدود ۵۰ درصد جبران شده است.

وی ادامه می‌دهد: با این وجود طی این مدت به دلیل گران شدن مواد اولیه هزینه تولید کفش افزایش یافت و این مساله موجب شد وضعیت بازار فروش کفش در سال قبل چندان مطلوب نباشد.

رئیس اتحادیه صنف کفاشان مشهد تصریح می‌کند: حضور زائران در  سال جدید و عدم تعطیلی واحدهای صنفی به کسب‌وکارها در مشهد به خصوص به بازار کفش بسیار رونق بخشیده است.

چراغی که روشن شد...

محمدی بیان می‌کند: از ابتدای امسال برنامه بازرسی و نظارت بر فروش اصناف تشدید شده است. همچنین واحدهای صنفی کفش‌فروشی به دلیل رقابت موجود کفش را با قیمت مناسبتر به مردم عرضه می‌کنند. به همین دلیل مساله گران‌فروشی در صنف ما دیده نشده است.

وی ادامه می‌دهد: به طور کلی امسال در بازار کفش تخلف زیادی صورت نگرفته و همان تعداد اندک نیز رفع مشکل شده است. بازرسی‌ها و کشیک نوروزی از طرف اتحادیه صنف کفاشان مشهد از ابتدای سال به صورت شبانه‌روزی انجام شده و ۶ نفر از اعضای اتحادیه در این زمینه فعالیت می‌کردند.  

نوروز امسال ۶۰ درصد ضرر و زیان رستوران‌ها را جبران کرد

همچنین حسن امیریان، رئیس اتحادیه صنف رستوران‌داران، چلوکباب، آشپزخانه و حلیم‌پزان مشهد با اشاره به تعطیلی واحدهای صنفی در دو سال گذشته به دلیل بیماری کرونا عنوان می‌کند: واحدهای صنفی ما در طول دو سال گذشته تقریبا تعطیل بودندو فعالیت آنچنانی نداشتند و  بسیار در این مدت تعدیل نیرو صورت گرفت، اما خوشبختانه در سال ۱۴۰۱ حضور زائران به بازار فروش صنف ما رونق داد و ۶۰ درصد ضرر و زیان صنف ما را در دو سال گذشته جبران کرد. در حال حاضر ۱۸۰۰ واحد صنفی زیر نظر اتحادیه صنف رستوران‌داران، چلوکباب، آشپزخانه و حلیم‌پزان مشهد است.

باوجود اینکه فعالان واحدهای صنفی از رونق کسب و کارشان رضایت دارند، اما محمود بنانژاد، رئیس اتاق اصناف مشهد در رابطه با ورود زائران در ایام نوروز و تاثیر آن بر جبران خسارت‌های اصناف در دوسال گذشته عنوان می‌کند: واقعیت این است که با توجه به هزینه‌های بالا و کاهش توان خرید مردم، مسافرانی که به مشهد آمده بودند، آنطور که باید نتوانستند در فروش اصناف تاثیر گذارد.

وی ادامه می‌دهد: حضور زائران در مشهد موجب رونق فعالیت بعضی از بخش‌ها از جمله حوزه گردشگری، فعالیت هتل‌ها و مسافرخانه‌ها شده است؛ چرا که مسافران مجبور بودند محلی را برای اقامت برگزینند.همچنین در حوزه خرید و سوغاتی تا حدود کمی وضعیت اصناف تغییر کرده است. 

رئیس اتاق اصناف مشهد با تاکید بر اینکه ورود زائران تاثیر چندانی برای خسارت‌های گذشته نداشت، عنوان می‌کند: همینکه حوزه اصناف در سال جاری با همین درآمد اندک بتوانند هزینه‌های خود را تامین کنند، کفایت است؛ چراکه خسارت‌های وارده به اصناف از دو سال گذشته تنها مربوط به عدم حضور زائران به مشهد نمی‌شود و بلکه بخشی از این خسارت‌ها مربوط به بالا رفتن هزینه‌های حوزه اصناف است.  

به طور کلی فعالان واحدهای صنفی می‌گویند که در نیمه دوم سال‌ گذشته با تزریق گسترده واکسن، اقبال مردم به خرید کالا بیشتر شده و در نوروز ۱۴۰۱ نیز حضور گسترده و پرشور ۶.۵ میلون زائر به مشهد منجر به بهبود وضعیت اقتصادی و مالی واحدهای صنفی شده است. البته این رونق اقتصادی جبران ضرر و زیان سال‌های ۹۹ و ۱۴۰۰، را نخوهد کرد، اما سیگنال مثبت در بازار باعث شده که فعالان اقتصادی و کسبه به آینده بازار خوش‌بین شوند.

انتهای پیام
  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha