• چهارشنبه / ۲۴ فروردین ۱۴۰۱ / ۱۱:۳۱
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1401012413840

روزه‌داری در مبتلایان به دیابت

روزه‌داری در مبتلایان به دیابت

ایسنا/فارس کارشناس ارشد تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز گفت: بیماران مبتلا به دیابت، در زمان روزه‌داری باید قند خون خود را در چندین نوبت با گلوکومتر اندازه گیری کنند.

افروز پیش‌بین، چهارشنبه 24 فروردین در کارگاه آموزشی گفت: اندازه گیریه شاخص قندخون به شکل روزانه و مستمر طی ماه مبارک رمضان، به ویژه برای بیماران مبتلا به دیابت نوع یک و نوع دو که تحت درمان با انسولین هستند، بسیار ضروری است.

او اضافه کرد: در طول ماه مبارک رمضان، تغییرات عمده ای در الگوی تغذیه ای افراد ایجاد می شود. اما اکثر مشکلاتی که برای سلامت فرد روزه دار بروز می کند، نتیجه رژیم غذایی نامناسب یا پرخوری است.

پیش‌بین با بیان اینکه در بیشتر موارد رژیم غذایی بیماران مبتلا به دیابت در هنگام روزه گرفتن با یک رژیم غذایی سالم و متعادل تفاوتی ندارد، گفت: کاهش دریافت کالری و تغییر شیوه زندگی در ماه مبارک رمضان به ویژه در افراد مبتلا به دیابت که دارای اضافه وزن هستند می تواند بسیار مفید باشد و با کاهش وزن فرد، کنترل دیابت بیمار نیز آسان تر شود.

این کارشناس ارشد تغذیه توصیه کرد: لازم است با استفاده از هرم راهنمای غذایی، پنج گروه اصلی شامل نان و غلات، میوه، سبزی ها، گوشت و لبنیات در برنامه غذایی فرد روزه دار گنجانده شود.

او گفت: استفاده از یک رژیم غذایی سبک حاوی مواد غذایی با شاخص قندی پایین که قند خون را به آهستگی افزایش می دهد، از جمله مواد غذایی حاوی پروتئین، نان سبوس دار، غلات کامل، حبوبات، سبزی ها و میوه ها به هنگام سحر توصیه می شود.

پیش‌بین اضافه کرد: میوه ها و سبزی ها علاوه بر تامین ویتامین ها و مواد معدنی موردنیاز بدن به علت دارا بودن الیاف فراوان و ذخیره کردن آب در خود، مانع از بروز یبوست شده و احساس تشنگی در طول روز را نیز از بین می برد.

ابن کارشناس تغذیه با بیان اینکه مصرف غذاهای سرخ شده و پرچرب، ادویه ها و ترشی ها به علت ایجاد اختلال در هضم و ایجاد سوزش معده باید محدود شود، گفت: وعده افطار نیز ابتدا با مصرف چای کم رنگ، شیر و حداکثر یک تا دو عدد خرما آغاز شده و پس از آن مواد غذایی کم چرب، سبزی های آب پز و انواع سوپ ها که زودتر هضم می شود، توصیه می شود.

کارشناس ارشد تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز خاطرنشان کرد: برای اجتناب از افزایش وزن و افزایش قند خون، افراط در مصرف انواع شیرینی ها مثل زولبیا، بامیه، شله زرد، حلوا و یا نوشابه به هنگام سحر و افطار جایز نیست.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha